Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ege Yemekleri > Göce Tarhanası (Afyonkarahisar) (3 adet - 219,971 defa bakıldı)

Göce Tarhanası (Afyonkarahisar)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Göce Tarhanası (Afyonkarahisar)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc53329
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
14,173 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.afyonyemekleri.com

Tarhananın Hazırlanışı

1 kg göce
2 kg yoğurt
2 kg un
2 yemek kaşığı tuz

Göce, yoğurt, un beraber yoğrulup üç gün ekşimesi için bekletilir. Bekletilen hamur yemek kaşığı kadar parçalar alınıp bir bez üzerine dökülerek güneşte kurutulur.

Çorbanın yapılışı:

1 çorba kasesi göce
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı salça
Tuz

Tarhanamızı bir gün öncesinden 2 su bardağı ılık suda bekletiriz. Yumuşayan tarhana el yardımı ile iyice ezilir. Üzerine 3 su bardağı su ilave edilir. Sürekli karştırarak kaynatılır. Bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine salça, kırmızıbiber ve nane eklenir. Çorbanın üzerine ilave edilirek sıcak servis yapılır.

Göce: Bayhana denilen taşın içinde buğdayın ezilmesiyle elde edilir.


Göce Tarhanası (Afyonkarahisar)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc115619
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2016
1,857 defa indirildi / yazdırıldı




Ebru Aydın

1 su bardağı göce tarhanası
5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane

Bir gün öncesinden iki su bardağı ılık suda bekletilip yumuşatılan tarhana, el ile iyice ezilir. Üzerine üç su bardağı su eklenir. Tuzu ilave edilir. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Yoğunluğuna göre su ilave edilebilir. Bir tavada tereyağı eritilerek kırmızıbiber ve nane eklenir. Çorbanın üzerine gezdirilir. Servis edilir.


Göce Tarhanası Çorbası (Afyonkarahisar)

mavi uçurtma
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.05.2020
Mesajlar: 28
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc150482
Gönderme Tarihi: 12.May.2020
470 defa indirildi / yazdırıldı




Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

300 Gr Göce Tarhanası
1250 Ml Ilık Su
30 Gr Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane

Bir gün öncesinden 500 ml ılık suda bekletilip yumuşatılan tarhana, el ile ezilir.
Üzerine 750 ml su eklenir. Sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Yoğunluğuna göre su ilave edilir.
Bir tavada tereyağı eritilerek kırmızı biber ve nane eklenir.
Çorbanın üzerine gezdirilip servis edilir.







Göce Tarhanası (Afyonkarahisar) Tarifleri Ege Yemekleri



(3 adet Göce Tarhanası (Afyonkarahisar) 219,971 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort