Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şekerpare Tarifleri > Gül Baklava (4 adet - 119,020 defa bakıldı)

Gül Baklava


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gül Baklava

nihale
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.02.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc21107
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2008
3,592 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı sıvıyağ,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 adet yumurtanın sarısı,
1 çay kaşığı karbonat,
1 su bardağı nişasta,
125 gram tereyağı,
alabildiğince un,
dövülmüş ceviz.
Şurubu için:
3 su bardağı tozşeker,
3 su bardağı su,
yarım limonun suyu

Hamur kabında sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar ayırın. Parçaların her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yuvarlakların dört yanından bıçakla kesikler yapın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır.
Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın. Sonra iki ucunu cevizli harem kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şurubu için suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatın.
Kıvamına gelen şurubu soğutulmuş hamurların üzerine dökün. Şurubu çektikten sonra servis yapın.


ML® Gül Tatlısı için tıklayın
ML® Yaban Gülü için tıklayın


Gül Baklavası

gülbin tuna
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc94337
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013
2,684 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı ceviz
200 gr. margarin
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet limon
1 bardak nişasta
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
2 damla limon suyu

Hamuru için; 3 yumurtanın üzerine 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ dökülür, yarım çay kaşığı tuz ve 1 limonun suyu eklenerek aldığı kadar unla kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. 5 eşit bezeye ayrılan hamur dinlendirilir.
Şerbeti için; 3 bardak şeker 4 bardak su ile kaynatılır ve 2 damla limon suyu sıkıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Nişasta unla birlikte karıştırılır ve ilk beze incecik açılıp 4’e kesilir. Üçgen parçalar ortasından büzülür ve üzerine ceviz içi yerleştirilip karşılıklı kenarları üst üste katlanarak kapatılır. Diğer 4 beze de aynı şekilde açılıp gül şekil verilir. 200 gr tereyağı 1 su bardağı sıvıyağla birlikte eritilip gül baklavalarının üzerine dökülür. Baklava 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen baklavanın üzerine şerbet dökülür.


Fotoğraf "hatice sezgin" tarafından gönderildi. 08.06.2020


Gül Baklava

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98871
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2014
1,594 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı tereyağı
1 kahve fincanı maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı un
1 adet yumurtanın akı
ŞERBET İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Yumurta akı hariç tüm malzemeyi yoğurup 15 dakika dinlendirin. Hamuru üç parçaya bölüp açın, üç farklı boydaki kalıpla kesip yuvarlaklar çıkarın. Hamurların kenarlarından kesikler atın. Üç farklı boy hamuru ortalarına yumurta akı sürerek üst üste yerleştirin, ortasına parmağınızla bastırın. Toz şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyin. Hamurları sıvı yağda kızartıp şerbete atın.


Gül Baklava

keskin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2015
Mesajlar: 32
Kısa URL: https://ml.md/lc132958
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2018
888 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı margarin
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
Fındık içi
Açmak için:
Nişasta
Üzeri için:
1 paket margarin
Şerbeti için:
1 kilo toz şeker
1,5 litre su
1 limon tuzu

Yoğurma kabına hamur malzemelerini alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta serperek merdane ile yufka inceliğinde açalım. Açtığımız hamurun ortasını iki parmağımızla tutup sağa doğru çevirerek büzüştürelim. Tam ortasına 1 tatlı kaşığı fındık içi koyalım. Dikkatli bir şekilde hamuru fındıkların üzerine doğru kapatalım ve dikkatli bir şekilde yerden kaldırarak altı üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine eritilmiş margarin gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Tatlımız pişerken biz de şerbeti hazırlayalım. Tencereye şeker, su ve limon tuzunu alıp 15-20 dakika kadar kaynatalım ve soğuyan tatlılarımızın üzerine gezdirelim. Tatlımız şerbetini çektikten sonra servis yapalım.







Gül Baklava Tarifleri Şekerpare Tarifleri



(4 adet Gül Baklava 119,020 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort