Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Gül Tatlısı (Çankırı) (2 adet - 17,645 defa bakıldı)

Gül Tatlısı (Çankırı)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gül Tatlısı (Çankırı)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145203
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2019
454 defa indirildi / yazdırıldı




Çankırı Meslek Yüksek Okulu

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı margarin
200 gr badem
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon

Şerbeti için, 3 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı su bir tencerede kaynatılır. İçerisine biraz limon sıkılır.
Malzemelerin hepsi birlikte bir kabın içerisinde yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Normal büyüklükte paziler yapılır ve merdane ile açılır.
Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesilir ve 4 yuvarlak kaydırarak üst üste konur.
Sigara böreği gibi sarılıp ortadan ikiye kesilir.
İstediğimiz taraf tepsiye gelecek şekilde dizilir ve ortasına ceviz veya badem konularak fırında 180ºC’de pişirilir.
Sıcakken üzerine soğuk şerbet döküler ve soğuk servis yapılır.


Gül Tatlısı (Çankırı)

yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc107571
Gönderme Tarihi: 14.May.2015
1,780 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
1 yumurta
1,5 çay bardağı irmik
250 gr ceviz aldıgı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4′e bölün.
Cevizin 1/4′ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin.
Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin.
Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın.






Gül Tatlısı (Çankırı) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(2 adet Gül Tatlısı (Çankırı) 17,645 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası