Kısa URL: https://ml.md/lc85984
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2013
1,736 defa indirildi / yazdırıldı
TC Karabük Valiliği
1 kg orta yağlı kuşbaşı et
2-3 baş sarımsak
250 gr yeşil sivri biber
Yarım kg domates
Etler, toprak güveç kabının içine atılarak 200 derecede ısıtılmış fırına verilir. Suyunu çekip kavrulunca fırından alınır. Biberler ve domatesler iri iri doğranır. Etle beraber tekrar fırına konularak 2-3 saat pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak hafifçe karıştırılıp servis edilir. Mevsim koşullarına uygun olarak domates ve biberin dışında patlıcan, fasulye, kabak ve patates gibi sebzeler de isteğe bağlı olarak ilave edilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc51923
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,681 defa indirildi / yazdırıldı
Özellikle yazın kuzu eti ve yaz sebzeleri ile hazırlanan güveç, çarşıda esnafların birlikte hazırlayıp ekmek fırınında pişirdikleri bir yemek olup iftar sofralarında da tercih edilen sıcak yemekler grubundadır.