Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ahtapot Tarifleri > Güveçte İstavrit (2 adet - 103,667 defa bakıldı)

Güveçte İstavrit


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Güveçte İstavrit

kadim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2009
Mesajlar: 28
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc40583
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009
2,710 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Gazete

1 kg. istavrit
3 adet domates
5 diş sarımsak
4 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Maydanoz

Balıkları ayıklayıp süzgece koyarak, suyunun süzülmesi için bekletin. Domateslerin kabuğunu soyup dilimleyip üzerine karabiber, sarımsak, tuz, zeytinyağı ilave edip çırpıcıdan geçirin. Genişçe bir kap içine yıkanmış balıkları yan yana dizip üzerine hazırladığımız sosu ilave edin. Üzerini streç film ile kaplayıp yaklaşık 4-5 saat bu şekilde buzdolabında bekletin. Balıkları güveçlere düzgünce yerleştirip, üzerine hazırladığımız sosunu gezdirin. Balıkların üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Aralarına defne yapraklarını yerleştirin. 200 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkar çıkmaz yıkayıp orta incelikte kıydığımız maydanozları üzerine serperek servis yapın.

ML® İstavrit Güveci (görsel)


İstavrit Güveci

gök boncuk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2011
Mesajlar: 28
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc73193
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2012
2,295 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
8 adet orta boy istavrit
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
10-15 dal maydanoz (üzeri için)

Sarımsaklarımızı doğrayarak karıştırma kabına bırakıyoruz. Soyduğumuz domatesleri de ince küpler halinde doğruyoruz üzerine 1 kahve fincanı zeytinyağı... Biraz tuz ve karabiber ilave ediyoruz karıştırıyoruz. Güvecimizi alıyoruz ve biraz zeytinyağı ile yağlıyoruz. Başını aldığımız, yıkadığımız istavritleri diziyoru. Üzerine hazırladığımız malzemenin yarısını bırakıyoruz. Kalan istavritleri de yine aynı şekilde yerleştiriyoruz. Kalan malzemeleri de üzerine bırakıyoruz. Defne yapraklarının da kokusunun çıkması için biraz yırtıyoruz ve kenarlara yerleştirip güvecimizin kapağını kapatıyoruz. Buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz, önce hızlı ateşe yerleştiriyoruz bir 10 dakika hızlı ateşte pişiriyoruz, sonra gerekirse su ilave ediyoruz ve altını kısıyoruz. 10 dk bu şekilde piştikten sonra orta ateşe getiriyoruz ve yarım saat kadar pişiriyoruz. 10-15 dakika dinlendikten sonra üzerine biraz maydanoz ekip servise sunuyoruz.






Güveçte İstavrit Tarifleri Ahtapot Tarifleri



(2 adet Güveçte İstavrit 103,667 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort