|
Güveçte İstavrit |
|
kadim
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc40583
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009
2,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Gazete
1 kg. istavrit
3 adet domates
5 diş sarımsak
4 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Maydanoz
Balıkları ayıklayıp süzgece koyarak, suyunun süzülmesi için bekletin. Domateslerin kabuğunu soyup dilimleyip üzerine karabiber, sarımsak, tuz, zeytinyağı ilave edip çırpıcıdan geçirin. Genişçe bir kap içine yıkanmış balıkları yan yana dizip üzerine hazırladığımız sosu ilave edin. Üzerini streç film ile kaplayıp yaklaşık 4-5 saat bu şekilde buzdolabında bekletin. Balıkları güveçlere düzgünce yerleştirip, üzerine hazırladığımız sosunu gezdirin. Balıkların üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Aralarına defne yapraklarını yerleştirin. 200 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkar çıkmaz yıkayıp orta incelikte kıydığımız maydanozları üzerine serperek servis yapın.
ML® İstavrit Güveci (görsel)
|
İstavrit Güveci |
|
gök boncuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2011
Mesajlar: 28 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73193
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2012
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
8 adet orta boy istavrit
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
10-15 dal maydanoz (üzeri için)
Sarımsaklarımızı doğrayarak karıştırma kabına bırakıyoruz. Soyduğumuz domatesleri de ince küpler halinde doğruyoruz üzerine 1 kahve fincanı zeytinyağı... Biraz tuz ve karabiber ilave ediyoruz karıştırıyoruz. Güvecimizi alıyoruz ve biraz zeytinyağı ile yağlıyoruz. Başını aldığımız, yıkadığımız istavritleri diziyoru. Üzerine hazırladığımız malzemenin yarısını bırakıyoruz. Kalan istavritleri de yine aynı şekilde yerleştiriyoruz. Kalan malzemeleri de üzerine bırakıyoruz. Defne yapraklarının da kokusunun çıkması için biraz yırtıyoruz ve kenarlara yerleştirip güvecimizin kapağını kapatıyoruz. Buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz, önce hızlı ateşe yerleştiriyoruz bir 10 dakika hızlı ateşte pişiriyoruz, sonra gerekirse su ilave ediyoruz ve altını kısıyoruz. 10 dk bu şekilde piştikten sonra orta ateşe getiriyoruz ve yarım saat kadar pişiriyoruz. 10-15 dakika dinlendikten sonra üzerine biraz maydanoz ekip servise sunuyoruz.
|
|