Kısa URL: https://ml.md/lc106011
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2015
3,253 defa indirildi / yazdırıldı
Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi
3 bardak elenmiş un
5 su bardağı su
Pekmez
Bal veya süt
Tuz
Şeker
Margarin veya tereyağı
Tencereye su koyularak kaynamaya bırakılır. Elenmiş mısır unu kaynamakta olan suyun içine azar azar koyularak karıştırılır ve koyu bir kıvamda pişirilir.
Pişirildikten sonra kaşık yardımıyla hamur tabaklara alınır. Sonra tavada kızdırılan tereyağı Halışka nın üzerinde gezdirilir. Son olarak halışkanın üzerine pekmez, bal veya süt katılarak servise sunulur.
Not: Batı Karadenizin önemli lezzetlerinden olan Halışkanın çevre illerde de versiyonlarına rastlanmaktadır. Örneğin; Bartın çevresinde halışka olarak bilinen lezzet, Zonguldakta Malay, Mengen çevresinde Çene Çarpan olarak bilinir.
Kısa URL: https://ml.md/lc115441
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2016
2,393 defa indirildi / yazdırıldı
Bartın İl Kürtür Turizm Müdürlüğü
600 gr. Un
1000 gr. Su
1000 gr. Süt
250 gr. Tereyağı
Un ve suyu karıştırınız. Lapa kıvamına aldıktan sonra bir tepsiye yayınız ve soğumaya bırakınız Tereyağını bir tencerede eritiniz. İçine Sütü ilave ediniz. Kapadıktan sonra soğutunuz. Tepside İd lapanın üzerine dökünüz. Sıcak olarak servis ediniz.