|
Halley Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160055
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2021
518 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
10 adet Halley bisküvi
1 poşet krem şanti
Yarım su bardağı süt
50 gr. çikolata
Üzeri için:
Hindistancevizi
Pastamızı yapmaya başlayalım, öncelikle yarım su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıyoruz. Koyu bir krem şanti kıvamı olmasını istediğim için sütü az kullanıyorum.
Krem şanti istenilen kıvama geldikten sonra içine 10 tane halleyi ufak ufak parçalara ayırıp katıyoruz. Yuvarlak ve derin bir kabın içine streç film serip krem şantili ve Halleyli karışımı döküyoruz.
Pastanın üzerine bastırıp iyice kalıba yerleştirdikten sonra üzerini düzeltip streç film ile kapatıyoruz. Yaklaşık 2-3 saat buzdolabının buzluk kısmında bekletiyoruz.
Pastamız buzlukta soğurken, biz de bu arada 50 gr. çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Çikolata tercihiniz size kalmış, sütlü ya da bitter çikolata kullanabilirsiniz. 2-3 saat sonra pastayı buzluktan çıkarıp ters çeviriyoruz.
Kabından çıkardıktan sonra üzerine erittiğimiz çikolatayı gezdirip, Hindistan cevizi ile süslüyoruz. Hepsi bu kadar, yapımı çok pratik işte, hem ani gelen misafirler için hem de pasta krizi tutan ev halkı için basit ve lezzetli bir pasta. Afiyet olsun…
Halleyli pastayı yaparken içinde kullandığımız malzemeleri çeşitlendirip, pastamızın lezzetini zenginleştirebiliriz. Pastayı hazırlarken, evde ne malzeme varsa kullanabiliriz.
İçine ceviz, fındık, hindistancevizi, çikolata parçaları, çikolatalı kahvaltılık gevrek vs. kullanabilirsiniz. Hatta limon kabuğu ya da portakal kabuğu da rendeleyip hoş bir aroma katabilirsiniz pastanıza. İşin bu kısmı tamamen sizin damak tadınıza kalmış.
|
Halley Pasta |
|
lalifer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc133132
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2018
665 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
Yeterince un
Arası için:
1 paket sade pasta kreması
1 yemek kaşığı bal
Üzeri için:
Bitter çikolata
Derin bir kaba margarin ve şekeri alıp yoğurmaya başlıyoruz
Diğer malzemeleride sırasıyla kabımıza ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz
Hamur yumuşak kıvama gelince nişasta serperek merdane yardımıyla acıyoruz ve büyük nescafe fincanı ile kesiyoruz ve tepsiye dizip öncede ısınmış 200 dc fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
Soğuyunca pasta kremamıza bal katıp su veya süt ile iyice çırpıyoruz (ben su ile yaptım)
Daha sonra iki bisküvi arasına kremamızı sürüyoruz ve benmari usulü erittiğimiz bitter çikolataya bandırıp çıkarıyoruz.
|
Halley Pasta |
|
pasta
Aşçı
Kayıt: 07.06.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc125903
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2017
1,167 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pasta İçin:
5 tane yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Kreması İçin:
Yarım litre süt
7 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr labne peyniri
Sosu İçin:
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin:
Hindistancevizi
Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın, önceden ısınmış 175 dereceli fırında keki pişirin. Sos için gereken malzemeleri karıştırın. Soğuyan keki bardakla yuvarlaklara yada bıçakla karelere kesin, sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın. Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Labne ekleyip karıştırın. Dolapta soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin, aralarına soğuyan kremadan koyun, pastacıkları bol hindistancevizine bulayıp tekrar dolaba dinlenmeye alın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
|
|