|
HAMSİ BÖREĞİ (Hazır Yufkadan) |
|
mesai
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35786
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
250 gram hamsi
1 çay kaşığı margarin
1 çay kaşığı kekik
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı nane
Yarım demet maydanoz
2 adet yufka
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün. Margarini tavada eritip, hamsileri ekleyerek soteleyin ve soğuması için bekletin. İçine ince kıyılmış taze soğanı, 1 çay kaşığı kekiği, tuz, karabiber, nane ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, harmanlayın. Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Ucuna 1 kaşık hazırlanan içten koyup, muska şeklinde sarın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Roka ile birlikte servis yapın.
|
Hamsili Börek |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc69932
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2011
1,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr hamsi
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 dilim bayat ekmek
Yarım demet maydonoz
1'er çay kaşığı tuz, karabiber
2 adet yufka
Yeteri kadar sıvıyağ (Kızartmak için)
Temizlenmiş hamsilerin kılçıklarını ve kuyruklarını alıp atın. Etlerini ya mutfak robotunda kıyın veya kesme tahtası üzerinde bıçakla incecik doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın. Ekmek içini ufalayın. Maydanozu kıyıp hepsini kıyılmış hamsi etleriyle karıştırın. Yumurta, tuz ve karabiber ekleyip bir kez daha karıştırın. Yufkaları 6-7 cm eninde olacak şekilde şeritler halinde kesin. Her bir yufka şeridinin uç kısmında 1 kaşık kadar hazırladığınız iç malzemeden koyup üçgen şeklinde katlayın ve uçlarını hafifçe ıslatarak yapıştırın. Yağı tavada kızdırıp börekleri altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kâğıt havlu üzerine çıkarıp sıcak servis yapın.
|
Hamsili Börek |
|
zehra özoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2018
Mesajlar: 29 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc136797
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2018
642 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1 kg hamsi
5 adet yufka
5-6 sap dereotu
5-6 sap maydanoz
5-6 sap yeşil soğan
2 adet yumurta
1/2 bardak sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Hamsiler ayıklanır, baş ve kılçıkları atılır, doğranır.
Hamsiler, maydanoz, dereotu, yeşil soğan, tuz ve karabiber karıştırılır.
Yumurtaların biri ve diğerinin beyazı sıvı yağ ile karıştırılır.
Yağlanmış fırın tepsisine yufkaların biri kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirilir, üzerine yağ-yumurta karışımı sürülür. Diğer yufka parça parça yağ ve yumurta karışımı üzerine sürülerek tepsiye yerleştirilir, üzerine balıklı karışım konur ve kalan yufkalar da yine kat kat ve katlar arasına yumurtalı yağlı karışım sürülerek bitirilir. En alttaki yufkanın kenarları üste doğru kıvrılır.
En üste kalan yumurtanın sarısı sürülür ve önceden 200 °C'ye kadar ısıtılmış olan fırında pişirilir..
|
|