İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1 kg hamsi
5 adet yufka
5-6 sap dereotu
5-6 sap maydanoz
5-6 sap yeşil soğan
2 adet yumurta
1/2 bardak sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Hamsiler ayıklanır, baş ve kılçıkları atılır, doğranır.
Hamsiler, maydanoz, dereotu, yeşil soğan, tuz ve karabiber karıştırılır.
Yumurtaların biri ve diğerinin beyazı sıvı yağ ile karıştırılır.
Yağlanmış fırın tepsisine yufkaların biri kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirilir, üzerine yağ-yumurta karışımı sürülür. Diğer yufka parça parça yağ ve yumurta karışımı üzerine sürülerek tepsiye yerleştirilir, üzerine balıklı karışım konur ve kalan yufkalar da yine kat kat ve katlar arasına yumurtalı yağlı karışım sürülerek bitirilir. En alttaki yufkanın kenarları üste doğru kıvrılır.
En üste kalan yumurtanın sarısı sürülür ve önceden 200 °C'ye kadar ısıtılmış olan fırında pişirilir..
|