Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Amasya Yemekleri > Hamsi Diblesi (Giresun) (3 adet - 151,398 defa bakıldı)

Hamsi Diblesi (Giresun)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hamsi Diblesi (Giresun)

Yörem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc9148
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2006
2,626 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg hamsi
Yarım demet kara lahana
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 soğan
1 kahve fincanı su
Tuz, karabiber, nane

1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Lahanayı yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyup küp küp doğrayın.
2. Lahananın bir kısmını tencerenin dibine döşeyin. Pirinç, soğan ve hamsileri ekleyin. Üzerine kalan lahanayı yayın. Su ve sıvıyağ ekleyip kapağı kapalı olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın ve ocağı kısın. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin.
3. Maydanozu yıkayıp kıyın. Tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.


Hamsi Diplemesi (Giresun)

meridyen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.01.2010
Mesajlar: 44
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc46207
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2010
3,051 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 adet karalahana yaprağı
Yarım kg hamsi
1 su bardağı pirinç
1 adet iri kuru soğan
10-15 dal maydanoz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hamsilerin başı ve kılçığı çıkarılır.Maydanoz ve lahana ince doğranır, tuz ve karabiberle karıştırılır. Soğan ince doğranır ve yağda pembeleştirilir. Üzerine maydanozlu karışım ve pirinç katılır, az solana kadar çevrilir. Bir tencereye kavrulan karışımın yarısı yayılır. Üzerine açarak hamsiler dizilir. Kalan kavrulmuş karışım ve hamsiler aynı şekilde ikinci kat olarak dizilir. 2 su bardağı kadar su konur. Kapak kapatılır, orta ateşte yarım saat pişirilir.


Hamsi Diblesi (Giresun)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145514
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019
494 defa indirildi / yazdırıldı




http://kuzeydenlezzetler.com

1 kg hamsi
3 su bardağı pirinç
Yarım bardak su
1 bağ maydanoz
3 yaprak karalahana
5 adet soğan
Karabiber
Pul biber
Tereyağı

Hamsilerimizin kılçıklarını temizleyip, yıkıyoruz ve çok az suda haşlıyoruz. Soğanları, maydanozu ve karalahanayı ince ince doğrayıp tenceremize koyuyoruz. Üzerine pirinçlerimizi yıkayıp ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra hamsiyi karabiber, tuz, pulbiber ve suyu ekleyerek pişiriyoruz. Piştikten sonra küçük bir sos tenceresinde tereyağ eritip, hafif yanmaya başladığı zaman diblenin üzerine dökerek demlenmeye alıyoruz. Bir veya iki kez karıştırıp,hamsi diblemizi sıcak olarak servis ediyoruz.







Hamsi Diblesi (Giresun) Tarifleri Amasya Yemekleri



(3 adet Hamsi Diblesi (Giresun) 151,398 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort