Kafaları ve kılçıkları ayıklanan hamsiler bol suyla yıkandıktan sonra tavada kızartılır. Başka bir kapta doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstıksoğanlar sararana dek kavurulur. Yeterince pirinç yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine eklenir. Bunun üzerine tuz, karabiber, kuşüzümü ve gerektiği kadar su ilave edilerek malzemeler pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerine maydanoz eklenip karıştırılır. Hamsiler una bulandıktan sonra harcın üzerine yerleştirilir, üzerine çırpılmış yumurta dökülür. Kızarmış zeytinyağında kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc36375
Gönderme Tarihi: 12.May.2009
2,445 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. İri hamsi
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Yeterince un
2 yumurta
Yeterince sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Her iki tarafı tuzlanır ve biberlenir.
Soğanlar ince halkalar halinde doğranır; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur. İnce kıyılmış maydanozlar karışıma katılıp iyice karıştırılır.
Ayıklanmış bir hamsinin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diğer bir hamsiyle kapatılır ve her iki tarafı iyice unlanır ve çırpılmış yumurtaya bulanır.
Sıvı yağ bir tavada iyice kızdırıldıktan sonra hazırlanmış hamsi dolmalar yağın içine konup her iki yüzü çevrilerek kızartılır.
Sıcak servis yapılır.