Kayıt: 29.07.2005 Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc4922
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2006
3,470 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1 kg. Hamsi
250 gr. yeşil biber
3 adet domates
2 adet limon
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
5 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Soğanları ince kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Biberleri enlemesine kesip ilave ediniz. 2 domatesi küp şeklinde keserek ilave ediniz. Maydanozu ince doğrayınız.
Sarmısakları küçük parçalar halinde kesiniz. Karışıma iave ediniz. Tuz ve karabiberini de koyunuz. 2-3 dakika çevirip fırından indiriniz. Fırın tepsisine hamsilerin yarısını derileri tepsiye gelecek tarzda diziniz.
Üzerlerine karışımı döküp onun da üzerine kalan hamsileri, derileri yukarı bakacak tarzda diziniz.
Ayırdığınız domatesi ve limonun birini halkalar halinde kesip hamsilerin üzerine dekoratif bir şekilde diziniz. Diren limonu sıkıp suyunu tepsiye ilave ediniz. 160-180oC fırında 30 dakika pişirip soğumaya bvırakınız.
Soğuk servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc117094
Gönderme Tarihi: 24.May.2016
1,540 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr yeşil biber
3 adet domates
2 adet limon
4 diş sarmısak
1 demet maydanoz
5 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
250 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Hamsileri ayıklayıp yıkayın. Kılçıklarını çıkarıp süzgece alın. Soğanları ince ince kıyıp, margarinde pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri enlemesine kesip ekleyin. Bir domates ayırıp, kalan domatesleri küp şeklinde keserek karışıma ilave edin. Maydanoz ve sarmısağı ekleyip, tuz ve karabiber ilave edip bir iki dakika karıştırın ve ateşten indirin. Fırın kabına, hamsilerin iç kısmı alta gelecek şekilde dizin. Hazırladığınız iç malzemesini hamsilerin üzerine serin. Bu işlemi hamsiler ve iç malzemesi bitinceye kadar sürdürün. En üste dizdiğiniz hamsilerin sırt kısımları üste gelmeli. Ayırdığınız domatesi ve bir limonu dilimleyip üzerini süsleyin. Diğer limonun suyunu sıkıp üzerine gezdirin ve pişirin.