Kısa URL: https://ml.md/lc146242
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2019
625 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
1 kg hamsi
2-3 dal maydanoz
2-3 diş sarımsak
4 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1/2 bağ yeşil soğan
1 su bardağı sıvı yağ
Hamsiler temizlenir. Kılçığı çıkarılır. 2-3 cm boyutlarında hamsi kesilir.
Maydanoz , yeşil soğan ve sarımsaklar doğranır. Pul biber, karabiber , mısır unu ve tuz ilave edilir.
Hazırlanan karışıma yumurta kırılarak karıştırılır.
Tavaya bir bardak sıvı yağ konur. Yağın kızması beklenir. Kızgın yağ hazırlanmış olan malzeme kaşık kaşık bırakılarak kızartılır.
Soğuk ve sıcak olarak servis edilir.
200 gr hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
1 su bardağı mısır unu
Yarım demet maydanoz
2 baş taze soğan
3 yumurta
Bir tutam tuz
Bir kapta yumurta, mısır unu ve tuz ile iyice karıştırılır. İçerisine ince kıyılmış maydanoz, soğan ve hamsi ilave edilir. Bir tavaya yağ konulur, hazırlanan, malzeme elde köfte şeklinde şekillendirilir ve ısıtılmış yağda kızartılır. Alt üst edilerek pişirilir. Arzu edilirse hamsi kuşlarının üzerine çırpılmış yumurta gezdirilerek pişirilir sıcakservis edilir.