Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Karadeniz Yemekleri > Hamsi Tava (Trabzon) (3 adet - 199,784 defa bakıldı)

Hamsi Tava (Trabzon)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hamsi Tava (Trabzon)

Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26872
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
2,950 defa indirildi / yazdırıldı




800 gr - 1 kg iri hamsi
Un
Tuz
Kızartma yağı

Yapılışı:
Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin. Baş parmağınızınla karnını kuyruğa kadar yarıp kılçıklarını çıkarın. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın.
Hamsi filetoları kapatın ve tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin. Tavada yağı iyice kızdırın.
Hamsileri una bulayın ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya kuyrukları tavanın içine, koparılmış baş kısımları tavanın dışına gelecek tarzda ve birbirlerine temas edercesine dizin. Bir tarafı kızarmış balıkları, önce tavanın yağını süzüp tavanın kapağı marifetiyle ters çevirin. Yağı tavaya iade edip öbür taraflarını da kızarın.
Sıcak servis yapın.

Not: Balıkları kızartmak için zeytinyağını tercih edin. Balıkları daire tarzında dizmek zor gelebilir. Bu yalnız görüntü içindir. Balıkları teker teker tavaya yerleştirip maşa ile de çevirebilirsiniz. Yağın kızgın olmasına dikkat edin. Hamsiyi tavaya çok miktarda koymayın. Yağı soğutur ve aşırı yağ emmesine neden olur.



Hamsi Tava (Trabzon)

zilha
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2011
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70787
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2011
3,018 defa indirildi / yazdırıldı




40 adet hamsi
100 gr. mısır unu
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz

Hamsiler ayıklanıp kafaları kopartılıp yıkanır. Bir gazet kağıdı üzerinde 100 gr. mısır unu ve 2 çay kaşığı tuz boşaltılıp karıştırılır. Özenler hamsiler 2-3'er una yatırılır, bulanır. 1 fincan yağ tavada ısıtıldıktan sonra hamsiler başları kenarda kurukları tavanın ortasına gelecek şekilde yanyana ve sık sık daire oluşturacak şekilde dizilir, üzerine düz bir kapak kapatılarak 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Kapak yardımıyla hamsiler blok halinde ters çevrilir, diğer tarafta piştikten sonra ateşten alınarak servise sunulur.



Hamsi Kızartması (Trabzon)

bayan lezzet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc139074
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2018
660 defa indirildi / yazdırıldı




Dr. Mustafa Duman

Buna hamsi tavası da denir. Hamsi kızartması yapmak için hamsiler ayıklanıp yıkandıktan sonra mısır ununa bulanarak hamsi tavasında yakılan yağın üzerine dairesel olarak dizilir. Hamsilerin bir tarafı kızarınca tava kapağı yardımı ile çevrilir ve her iki tarafı kızartıldıktan sonra tava kapağına alınarak sofraya getirilir.







Hamsi Tava (Trabzon) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(3 adet Hamsi Tava (Trabzon) 199,784 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort