|
Hamsili Ekmek |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4623
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
2,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bag pazi
2 bag taze soğan
1 bag taze nane
1 kilo hamsi
8 su bardagi misir unu
Tuz
Hamsilerin kilçiklarini temizleyin. Pazi, taze soğan ve naneleri ince ince dograyin. Dogradiginiz malzemeleri misir ununun üzerine bosaltin. Çok sicak su ilave ederek hamsilerle diger malzemeleri karistiracak sekilde yogurun. Hazirladiginiz hamuru tepsiye koyarak firinda pisirin.
|
Hamsili ekmek |
|
azragiray
Aşçı
Kayıt: 06.10.2007
Mesajlar: 17 Şehir: Mamak/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc18283
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2007
2,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
1 kg tuzlanmış hamsi
600 gr pazı
Yarım demet taze soğan
3-4 pırasa
150 gr tereyağı
4 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı kuru nane
4 su bardağı su ya da süt
Tuz
Tuzlanmış hamsileri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip bir gece bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice süzün. Pazıların saplarını kesin. Taze soğanları temizleyin. Pazı, taze soğan ve pırasanın yeşil kısımlarını incecik doğrayın, yıkayarak süzün ve kıyın. Tereyağını küçük küçük doğrayın. Mısır ununu bir kaba eleyin.
Malzemelerin hepsini çukur bir kapta yoğurun. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
|
Hamsili Ekmek |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73181
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012
2,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 kg hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
1 demet pazı
2 demet taze soğan
1 demet taze nane
1 su bardağı sıvıyağ
8 su bardağı mısır unu
Sıcak su
Tuz
Taze soğanı, pazıyı, naneyi ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyıp, 2 tatlı kaşığı tuzla ovalım.
İçine hamsi, 1 su bardağı sıvıyağ, 8 su bardağı mısır unu, tuzu ve yeterince sıcak su ilave edip, iyice yoğuralım.
Yağlanmış fırın tepsisine iki parmak kalınlığında olacak şekilde elimizle bastırarak yerleştirip, orta ısılı (180 °C) fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
|
Hamsili Ekmek |
|
doğanay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2011
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68250
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kılçıkları ayıklanmış hamsi
6 dal taze soğan
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağı
Yumurtaları çırpın. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dere otunu içine katıp karıştırın. Üzerine sıvıyağ, mısır unu, normal unu ve kabartma tozunu koyup çırpmaya devam edin. En son kılçıkları ayıklanmış ve ince doğranmış hamsiyi içine ekleyip küçük kek kalıplara ya da düz bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
|
Hamsili Ekmek |
|
zehra özoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2018
Mesajlar: 29 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc136802
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2018
731 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1/2 kg hamsi
1/2 bağ pazı(incedoğranmış)
3-4 sap yeşil soğan (ince doğranmış)
5-6 sap taze nane (ince doğranmış)
4 su bardağı mısır unu (yaklaşık)
Sıcak su
Tuz
Hamsiler ayıklanır, baş ve kılçıkları atılır doğranır.
Tüm malzeme kulak memesi kıvamına gelene kadar sıcak su ve mısır unu eklenerek yoğrulur.
Ekmek hamuru yağlanmış fırın tepsisine konularak önceden 200 °C'ye kadar ısıtılmış fırında pişirilir.
|
Hamsili Ekmek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145682
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2019
595 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
100 gram ayıklanmış salamura hamsi
500 gram mısır unu
2 adet patates
2 adet pırasa
1 adet domates
2 adet çarliston biber
4 su bardağı süt
1 su bardağı bitkisel yağ
1 bağ maydanoz
1-2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
Soğan, pırasa ve maydanozu yıkadıktan sonra ince ince doğranır.
Tavada tereyağı ve bitkisel yağ ile kavrulur.
Sonra salamura hamsi, pazılar ayıklanıp ince ince doğranır.
Patatesler rendelenerek tuzla ovulur.
Daha sonra sebzeler bir araya getirilir.
Mısır unu, salça, tuz, pul biber koyulur; sütle yoğrulur.
Üzerine sebzeler koyulduktan sonra 5 dakika boyunca yoğurulur.
Sonra kullanılacak tepsinin altına sıvı yağ sürülür ve yapılan karışım tepsiye dökülür.
180 derece fırında pişirilir, tepsiye döküldükten sonra bıçak izi yapılır.
Pişirilirken bıçakla kontrolü yapılır. Bıçağa hamurun yapışmaması gerekir.
Ayran, salata ya da çay ile iyi bir uyum gösterir. Sirke ve turp ile servis edilebilir.
Not: Karışım akışkan olmalıdır.
|
|