Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, kafalarını koparın. Her birinin içine tuz ve karabiberkoyun. Hamsileri ikişer ikişer, karın kısımlarından birleştirin. Cam bir kasede yumurta, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu çırpın. Tavada yağı eritip yumurtalı karışımı dökün. Üstüne hamsileri dizip kapağı kapatın. Çok kısık ateşte arada bir tavayı sallayarak hamsilerin altını pişirin. Sonra uygun boydaki bir tabak yardımıyla hamsileri ters yüz edin ve diğer kısmını da kızarttıktan sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc92010
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2013
2,598 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
6 yumurta
Yeterince filetosu alınmış hamsi
3 su bardağı un
3 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
6 yumurtayı ufak bir tencerenin içine kırın. Üzerine süt ve un dökerek yavaş yavaş çırpın. Tuz ve doğranmış maydanozu ekleyip çırpmaya devam edin. Tereyağını tavada eritin, kızgın yağa önce hamsileri, onların üzerine de karışımı dökün. 3-4 dakika sonra ters çevirip üstünün de pişmesini sağlayın.