Hamsileri ayıklayıp kızartın. Bir başka yerde yumurtaları iyice çırpın, sonra buna hamsileri de ilave edin. Bu kez ikisini beraber çırpın ve tavaya boşaltın. İyice pişince rulo haline getirin, sofraya o halde getirip servisi yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc16236
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
2,665 defa indirildi / yazdırıldı
20 Hamsi balığı
1 Çorba kaşığı sadeyağ
1 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
6 Yumurta
Balıklar iyice yıkandıktan ve temizlendikten sonra zeytinyağında kızartılır. Yağlarını çekmesi için de balıklar peçete kâğıdı üzerinde 5 dakika bekletilir. Yumurtalar tuz ve karabiberle iyice çırpıldıktan sonra kızdırılmış tereyağı içine balıklarla birlikte dökülür ve kızartılır. Sıcak servis yapılır.