Kısa URL: https://ml.md/lc16236
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
2,665 defa indirildi / yazdırıldı
20 Hamsi balığı
1 Çorba kaşığı sadeyağ
1 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
6 Yumurta
Balıklar iyice yıkandıktan ve temizlendikten sonra zeytinyağında kızartılır. Yağlarını çekmesi için de balıklar peçete kâğıdı üzerinde 5 dakika bekletilir. Yumurtalar tuz ve karabiberle iyice çırpıldıktan sonra kızdırılmış tereyağı içine balıklarla birlikte dökülür ve kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc126327
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017
874 defa indirildi / yazdırıldı
10-12 adet hamsi
4 adet yumurta
Hamsileri ayıklayıp kızartın. Bir başka yerde yumurtaları iyice çırpın, sonra buna hamsileri de ilave edin. Bu kez ikisini beraber çırpın ve tavaya boşaltın. İyice pişince rulo haline getirin, sofraya o halde getirip servisi yapın.