Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Artvin Yemekleri > Hamsili Pilav (Trabzon) (5 adet - 159,461 defa bakıldı)

Hamsili Pilav (Trabzon)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hamsili Pilav (Trabzon)

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63611
Gönderme Tarihi: 29.May.2011
3,004 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg hamsi (temizlenip, filetoları çıkarılmış)
500 gr pirinç (ayıklanıp, 30-60 dakika ılık suda bekletilmiş)
1 su bardağı zeytinyağı
3 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı tuz
800 gr (4 su bardağı) su
125 gr Trabzon yağı (ya da tereyağ)
5 çorba kaşığı kuş üzümü

Zeytinyağın yarısını, orta boy bir tencereye koyarak, orta ateşte kızdırınız. Soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşene kadar kavurunuz. Süzülmüş pirinci ve çam fıstığını koyup 5-6 dakika, sürekli karıştırarak kavurunuz. Tuzu, suyu ve sade yağı katıp, yeniden karıştırınız. Tencerenin kapağını kapatıp, önce harlı, sonra da orta ateşte 15 dakika pişiriniz. Bu arada, orta boy bir tavada; orta ateşte, kalan 1/2 su bardağı zeytinyağı kızdırınız. Yağ kızınca hamsileri tavaya atıp 3-4 dakika, her iki tarafları da nar gibi olana kadar kızartınız. Kızarmış hamsileri tavadan bir delikli kepçeyle alıp, kağıt peçete üstünde fazla yağlarını süzdürünüz.
Fazla yağları süzülmüş hamsilerin yarısını, bir tencerenin dibine döşeyiniz. Pilava kuş üzümünü katıp, karıştırınız. Pilavı, balıkları döşemiş olduğunuz tencereye boşaltıp, üste kalan hamsileri diziniz. Hamsileri kızarttığınız yağı tencereye döküp, tencerenin kapağını örterek hamsili pilavı 10-15 dakika, demlendiriniz.
Ağır ateşte delikli kepçeyle bir kaç kez karıştırıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.


Fotoğraf "Atsız Suvari" tarafından gönderildi. 25.04.2016


Hamsili Pilav (Trabzon)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105589
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2015
1,873 defa indirildi / yazdırıldı




Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi

1 kilo kılçığı çıkarılmış hamsi
2 su bardağı ısıtılmış pirinç
1 adet soğan
Yağ
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kuru nane
Kuş üzümü
Fıstık
Maydanoz

Kılçığı çıkarılmış hamsiler tuzlanıp bekletilir. Soğan kavrulur üzerine fıstıklar ve baharatlar eklenir. Demlendikten sonra hamsiler sırt tarafı tepsiye gelecek şekilde dizilir. Sonra üzerine hazırlanan pilav konur. Balıklar pilavın üzerine doğru bükülür ve pilavın üstü iyice balıklarla örtülerek fırına verilir. Hamsiler piştiğinde yemek hazır demektir.

Not: Hamsi denilince akla Trabzon, Trabzon denilince de akla hamsi gelir. Derler ya hamsinin kırk çeşit yemeği yapılır Trabzon’da diye, doğrudur. Kışın sofaların baş tacı olan hamsi, yazın da soğuk suların başında tuzlamasıyla aranan bir yemektir.



Hamsili Pilav (Trabzon)

bayan lezzet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc139077
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2018
553 defa indirildi / yazdırıldı




Dr. Mustafa Duman

Önce iç pilav hazırlanır. Sonra bir tepsiye önce ayıklanıp yıkanan hamsiler sırtları tepsinin tabanına gelecek şekilde dizilir. Bunun üzerine daha evvel hazırlanmış olan iç pilav konur. En üste hamsiler sırtları yukarı gelecek şekilde dizilir. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.


Hamsili Pilav (Trabzon)

kestane şekeri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc153937
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2020
309 defa indirildi / yazdırıldı




https://karadeniz.gov.tr

Pilav için gerekli malzeme hazırlanır, isteğe bağlı olarak soğan, kuş üzümü, çam fıstığı gibi malzemeler de kullanılabilir. Pilavda kullanılacak olan hamsiler de kılçıklarından ayıklanarak hazırlanır.
Yuvarlak bir tepsiye hamsiler bütün zemini kaplayacak şekilde dizilir. Pişmiş olan pilav hamsilerin üzerine yerleştirilir. Pilavın üzeri yine hamsilerin yan yana dizilmek suretiyle kapatılır. Kısık ateşte fırında pişirilir.


Hamsili Pilav (Trabzon)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157620
Gönderme Tarihi: 05.May.2021
252 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg hamsi
2,5 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
2,5 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Pirinci birkaç kez yıkadıktan sonra ılık su ile ıslatın, soğuyana kadar bekletin. Suyunu süzüp kenara alın. Kuşüzümünü bir kaseye alıp sıcak suda 30 dakika bekletin. Suyun süzüp kenara alın.
Hamsileri ayıklayıp boyun kısımlarından tutarak tüm kılçığı hamsilere zarar vermeden çıkarın. Tuz ve karabiber serpin. Orta boy bir fırın kabını tereyağı ile yağlayıp, hamsilerin derileri alta gelecek şekilde fırın kabının kenarlarından sarkıtarak ve kabın ortasını da kaplayacak biçimde sıkıca yerleştirin. Streç filmle kaplayıp buzdolabına alın.
Doğranmış soğanı 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Pirinç ekleyip 5 dakika kavurduktan sonra kuşüzümü ve tuzu ilave edin. Üzerine iki buçuk su bardağı su ekleyip, pişmeye bırakın. Suyunu çekince karabiber, tuz ve kıyılmış dereotunu katın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırın kabını buzdolabından alıp, içine pilavı yerleştirin. Üzerini hamsilerle sıkıca kapatıp, kenarlardan sarkan hamsileri üstlerine kapatın. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını hamsilerin üzerine gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.






Hamsili Pilav (Trabzon) Tarifleri Artvin Yemekleri



(5 adet Hamsili Pilav (Trabzon) 159,461 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort