|
Hardal Sosu |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128070
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2017
1,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
100 gr tereyağı
4 arpacık soğan (minik küp doğranmış)
Yarım çay bardağı sirke
Tuz
Karabiber
1 su bardağı krema
2 yemek kaşığı tane hardal
100 gr tereyağının yarısını sos tenceresinde eritip soğanı soteleyin. üzerine sirkeyi ilave edin ve sotelemeye devam edin. Daha sonra sirke ve kremayı ekleyin. 10 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Kalan tereyağı, hardal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
|
Hardal Sos |
|
Yağ Satarım Bal Satarım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2019
Mesajlar: 77 Şehir: Kartaca |
Kısa URL: https://ml.md/lc139760
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2019
748 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
20 g Başlangıç Hardalı
240 g Sarı hardal tohumu
70 g Siyah hardal tohumu
100 g Kabak çekirdeği
450 ml Elma sirkesi
40 g Zerdeçal
2 adet Arnavut biberi
150 ml Zeytinyağı
200 ml İçme suyu
15 g Tuz
Kabak çekirdeklerini öğüterek un haline getir, elekten geçir.
200 g sarı, 50 g siyah hardal tohumunu düşük devirde çekerek kır.
Kırılmış tohumlar ve kabak çekirdeği ununu bir kaba koyup tahta kaşıkla iyice karıştır.
200 ml su ve 200 ml elma sirkesini karışıma iyice yedir. Sonrasında zeytinyağını azar azar ilave ederek karıştırmaya devam et.
Arnavut biberlerini 250 ml elma sirkesiyle çekip, bir kenara al.
Hardal karışımına zerdeçal ve biberli sirkeyi ekle.
Tuz, 20 g siyah ve 40 g sarı hardal tohumunu ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştır.
Son olarak 20 g başlangıç hardalını ekleyip, mümkünse tahta/nefes alabilen bir kaba aktar. İlk hafta günde üç kere tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak 2 aylık fermentasyon sürecini tamamla.
|
Hardal Sosu |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145903
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2019
658 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gram öğütülmüş hardal tohumu
Yarım su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı bal
2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
Hardal tozunu bir kaseye alın.
Üzerine suyun yarısını ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve balı ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Suyun geri kalanını azar azar ekleyerek hardalın kıvamının yumuşamasını sağlayın.
Zerdeçal ve muskat rendesini de ekleyip karıştırın.
Sosunuz hazır.
Not: Hemen tüketmeyecekseniz kapaklı kavanozda buzdolabında 2 ay kadar saklayabilirsiniz.
|
|