|
Hasuta (Artvin) |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39950
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009
9,708 defa indirildi / yazdırıldı
|
Borçka Belediyesi
1 kaşık tereyağı
1 fincan nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 bardak su
Yeteri kadar şeker
Bir kapta şeker, su, un ve nişastayı iyice ezin. Topaksız bir karışım elde etmiş olmalısınız. Bir tavada kızdırdığınız yağa dökerek karıştırın. Sarı renkli yağı çıkana kadar karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Not: Özellikle, bebek, çocuk ve hasta yemeği olarak bilinir.
|
Hasuta (Artvin) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116075
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2016
3,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Pekmez veya şeker nişasta az su ile tereyağda malt kıvamında pişirilir, sıcak servis yapılır. Özellikle, bebek,çocuk ve hasta yemeği olarak bilinir.
|
Hasuta (Artvin) |
|
nurten kefeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc154073
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2020
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://karadeniz.gov.tr
Tereyağı veya zeytinyağı, pekmez, bir bardak su tavaya konur. Karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içine birkaç kaşık un ilave edilir, tekrar kaynatılır.
|
Hasuta (Artvin) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164696
Gönderme Tarihi: 07.May.2022
508 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı dut pekmezi
1-2 yemek kaşığı nişasta (kıvamını nasıl isterseniz)
2-3 yemek kaşığı şeker (damak tadınıza göre)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Su, pekmez, nişasta ve şekeri çözülene kadar çırpıp pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. Ayrı bir yerde tereyağını kızdırın, üstüne pişirdiğiniz karışımı dökün. Üzerine kalan tereyağını gezdirerek servis yapın.
|
|