|
HAVUÇLU KEK |
|
Gölgeler ve Ateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57500
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2010
2,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg havuç
6 yumurta
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım limon kabuğu rendesi
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tarçın
Yarım su bardağı tozşeker
Süslemek için:
Krem şanti
Havuçları temizleyip rendeleyin. Yumurtaların sarılarıyla aklarını ayırın. Yumurta sarılarına pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi ekleyip mikserle çırpın. Un, nişasta ve kabartma tozunu ilave edip pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar çırpın. Tarçın ve rendelenmiş havucu ekleyip kanştırın.
Yumurta aklarını tozşekerle birlikte köpükleşinceye kadar çırpın. Havuçlu hamura ilave edip yavaş yavaş karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini çırpılmış krem şanti ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Not: Farklı bir tad için, havuçlu keki fırından çıkardıktan sonra ince bir kat halinde tuzsuz krem peynir ya da labne peynir sürün. Daha sonra krem şanti ile süsleyin.
|
HAVUÇLU KEK |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74592
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2012
2,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta,
1 adet büyük boy havuç rendesi
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
2 çorba kaşığı kakao, 2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 adet limonun suyu ile birlikte
1 su bardağı sıvıyağ
Yumurtaları, tozşeker ile iyice çırpıp, kalan malzemeyle karıştıralım.
Kek kalıbını yağlayıp, hazırladığımız karışımı içine boşaltalım.
Orta ısılı fırında pişirelim.
Kibrit çöpü sokarak, pişip pişmediğini anlayalım. Kibrit çöpü kuru çıkıyorsa, pişmiş demektir.
Pişen kekimizi fırından çıkartıp, soğutalım ve dilimleyerek, servis yapalım.
Not: Arzu edenler, kekin içine çekirdeksiz sarı üzüm koyabilirler.
|
Havuçlu Kek |
|
Itrı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc68244
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011
2,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
300 gr. Rendelenmiş havuç
200 gr. Toz şeker
200 gr. Rendelenmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları şekerle karıştırın. Yumurta akları ve limon suyu hariç bütün malzemeyi üzerine ilave edin. İyice karıştırınız. Yumurtanın ak kısmını da hamura katıp sıcak fırında pişiriniz. Pişirdiğiniz kekin üzerine limon suyunu bir miktar pudra şekeri ile karıştırıp sürünüz.
|
Havuçlu Kek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87660
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2013
2,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket erimiş margarin
1 paket çay bardağı sıvı yağ
1 bardak rendelenmiş havuç
1 bardak dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
½ limon suyu
1 paket vanilya
Şeker ve yumurta çırpılır. koyu kıvama gelince margarin, sıvı yağ, süt eklenir. Un, kabartama tozu, vanilya, tarçın, ceviz, limon suyu ilave edilir. Yağlanmış tepsiye dökülerek 175derece fırında pişirilir. Soğuyunca krem şanti ile süslenir.
|
HAVUÇLU KEK |
|
şıkşık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2011
Mesajlar: 85
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65869
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı havuç rendesi (rendenin iri gözünden yapılacak)
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tarçın
Yarım paket kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
2 adet yumurtayı porselen geniş bir kâseye kırınız.
İçerisine şekeri koyup, 4-5 defa karıştırınız.
Havuç rendesini katıp karıştırınız
Ayrı bir yerde elenmiş unun içerisine ceviz içini, tarçını, kabartma tozunu, limon kabuğunu rendesini koyup, karıştırınız.
Bu karışımı kâsedeki yumurtaya ilâve edip, hepsini iyice halloluncaya kadar karıştırınız.
Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına koyup, ortadan biraz az ısılı fırında 30-40 dakika pişiriniz.
Hafif soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis tabağına koyunuz.
|
Havuçlu Kek |
|
huysuz ve tatlı kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2010
Mesajlar: 59 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75927
Gönderme Tarihi: 22.May.2012
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet havuç
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı parça çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı parça çikolata
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş havucu ve kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya davam edin. Tarçın ve unu da ekleyip yumuşak bir kek harcı hazırlayın. Parça çikolataları unlayıp kek harcının içine aktarın. Son olarak karışımı da yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün.200 derecede 20 dakika pişirin. Ilık hale gelince kalıptan çıkartın ve dilimleyip servis yapın.
|
Havuçlu Kek |
|
aman avcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94486
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2013
1,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet Yumurta
250 gr Şeker
250 gr Un
150 gr margarin
250 gr iri kıyılmış ceviz
500 gr rendelenmiş havuç
10 gr kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yumurta ve şekeri mikserle 10 dk çırpın. Diğer tüm malzemeleri el yardımı ile karıştırın. Tabanı folyo veya yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye dökün. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 26 dk pişirin.
Not: Bu tarifi derin kek kaplamada yapmayınız. Borcam veya benzeri tepsiler içersinde yapınız.
|
Havuçlu Kek |
|
serasker
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc71134
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2011
1,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay kaşığı tarçın
1 adet karanfil
2 adet havuç
1,5 çay bardağı ceviz
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yumurtayı iyice çırpın. İçine şekeri koyup 3 dakika kadar çırpmaya devam edin. Üzerine sıvı malzemeleri sırayla ekleyin. Süt, sıvı yağı, rendelenmiş havuç, dövülmüş karanfil, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Kıyılmış ceviz ve yaklaşık 2 su bardağı unu ekleyip boza kıvamında bir harç yapın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıplarına koyun. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirip fırından alın. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve servis yapın. İstenirse bu kekin üzerine pudra şeker serpebilirsiniz.
|
Havuçlu Kek |
|
cızbız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2013
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92472
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2013
1,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon suyu
2 rendelenmiş havuç
Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce içine sıvı yağı, sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte eleyip bu karışıma katın. Son olarak rendelediğiniz havuçları ekleyip boza kıvamında bir karışım olunca yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın. Limonun suyunu sıkıp karışımından 3 çorba kadarıyla karıştırıp üzerine döküp bırakın. O aşağıya yavaşça akacaktır. Bu şekilde her yerinde değil, arada ağza gelen limonlu güzel bir tat olacaktır. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kek soğuyunca servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serpip ikram edin.
|
Havuçlu Kek |
|
kar tanem
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Polatlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc87895
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2013
1,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Portakal ve limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
Yumurta ve toz şeker iyice çırpılıp sıvı yağ ve havuç rendesi ilave edilir. Son olarak kabartma tozu, ceviz, portakal ve limon kabuğu rendesi ve un eklenip iyice karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve orta derecedeki fırında pişirilir.
|
Havuçlu Kek |
|
akarsu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc103591
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2014
1,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet büyük boy havuç
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
2,5 - 3 su bardağı kadar un
Öncelikle şekeri ve yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra üzerine sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri de kendi içinde karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Havuçları rendeleyip karışımın içine koyun. Tarçınla tatlandırıp yağlanmış kek kalıbına dökün ve 180 derecede 30 dakika pişirip fırından alın. Servis yaparken üzerine pudra şekerini döküp ikram edin.
|
Havuçlu Kek |
|
diren
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2017
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128785
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2017
1,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 yumurta
150 ml sıvı yağ
225 gr toz şeker
150 gr un
2 orta boy rendelenmiş havuç
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 portakal kabuğu rende
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, vanilya, pudra şekeri, gıda boyası ve kabartma tozunu karıştırarak çırpılmış yumurta karışımına ilave edip karıştırmaya devam edin. Portakal kabuğu rendesi, tarçın, cevizi ekleyin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı boşaltın. 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Pudra şekerini az su ve gıda boyası ile karıştırarak turuncu glaze hazırlayın ve kekin üzerine sürün. Bala batırılmış cevizlerle dekore ederek servis edin.
|
Havuçlu Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125918
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2017
1,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
Tuz
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı tozşeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
3 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:
2 rendelenmiş havuç
2 kahve fincanı tozşeker
1 çay bardağı iri çekilmiş antepfıstığı
Un, vanilya, tarçın, şeker, kabartma tozu ve bir tutam tuzu bir kaba eleyip harmanlayın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sıvıyağ, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta mikserle iyice çırpın. Yumurta sarılarını tek tek yedirerek ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını başka bir kapta kar halinde çırpıp yumurta sarılı karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Üç bardak rendelenmiş havuç, ceviz ve unlu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıkla malzemeler özleşene kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Üzeri için, rendelenmiş havuç ve şekeri kısık ateşte karamelize edin. Karamelize edilmiş havucu ve antepfıstığını kekin üzerine serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.
|
Havuçlu Kek |
|
leylifer
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc129969
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017
953 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı şeker
3 su bardağı havuç posası
2,5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtaları ve şekeri, rengi beyazlayana kadar çırpın.
Yağı ilave edin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin.
Elenmiş malzemeyi yumurtalı karışıma ekleyin.
En son havuç rendesini karıştırın.
Dibine yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru döküp önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
|
Havuçlu Kek |
|
merinos
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2017
Mesajlar: 40 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc128838
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2017
940 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Üzerine toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine sıvıyağ, unu 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın. Ceviz ve rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.
|
Havuçlu Kek |
|
vız vız vız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc133099
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018
926 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
2,5 su bardağı havuç
Üzeri için:
Pudra şekeri
Havuç şeklinde şekerleme
İlk olarak yumurta ve şekerimizi geniş bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonra sıvıyağını, tuzunu, vanilyasını ve tarçını katıp biraz daha çırpıyoruz.
En son olarak kabartma tozunu, unu, havucu ve cevizi ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırıyoruz.
Yağlamış olduğumuz yuvarlak borcamımıza hamurumuzu döküyoruz ve 180 derece 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerine pudra şekerini ve şekerlemelerini koyup servis yapabilirsiniz.
|
Havuçlu Kek |
|
meryem hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140304
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
839 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 adet yumurta
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
3 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 su bardağı toz şeker
Kalıbı yağlamak için çok az margarin
Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Oda sıcaklığında margarin ve sütü ilave edin. Rendelenmiş havuç, ceviz, tarçın ve unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Not: Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için, bıçağın ucunu keke batırın. Bıçak temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir.
|
Havuçlu Kek |
|
zaman
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc136302
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2018
787 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.electrolux.com
150 ml ayçiçek yağı
100 gr esmer şeker
2 yumurta
75 gr şurup
175 gr un
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
1 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr ince rendelenmiş havuç
75 gr kuru üzüm
25 gr rendelenmiş hindistancevizi
Üst kaplaması için:
50 gr tereyağı
150 gr krem peynir
40 gr toz şeker
Öğütülmüş fındık
Ayçiçek yağı, esmer şeker, yumurta ve şurubu karıştırın. Karışım için malzemelerin geri kalanını katın.
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine koyun.
Fırında 55 dakika pişirin.
Tereyağı, krem peyniri ve toz şekeri karıştırın (yayılabilmesi için gerekiyorsa biraz süt ekleyin).
Soğuduğunda kekin üzerine sürün ve üstüne öğütülmüş fındıkları serpin.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 30.09.2024
|
Havuçlu Kek |
|
simitçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142178
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2019
752 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı havuç
1 su bardağı ceviz
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyin. Limon kabuğu, ceviz ve havuç rendesini ekleyin. Çırptığınız yumurta, şeker ve yağı karışıma ekleyerek biraz daha karıştırın.
Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
|
Havuçlu Kek |
|
saka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2018
Mesajlar: 34 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc140499
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019
713 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık veya ceviz (iri dövülmüş)
2 su bardağı havuç rendesi
1/2 çorba kaşığı tarçın
Kreması için:
1 yumurta
50 gr. margarin
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürüne dek çırpalım. Sıvı yağı ekleyip yarım dk. çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını, vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Havuç rendesini, iri dövülmüş fındığı ekleyip karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 deree ısılı fırında pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutarak üzerine ve yanlarına krema sürelim. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
|