|
Havuçlu Pilav |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2217
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
2,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 adet havuç
100 gr şamfıstığı
50 gr kuş üzümü
Tuz
3 su bardağı et suyu
2 fincan sıvıyağ
Kuş üzümünü ılık suda biraz bekletin. Havuçları kazıyın ve kaynar suda 5 dakika haşlayın. Havucu rendeleyin ve ardından kuşüzümü ve şamfıstığıyla beraber kızartın. Bu arada yağda sade pişirdiğiniz pilavı iyice demlenmesi için dinlendirin. Demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyin ve sıcak servis yapın.
|
Havuçlu Pilav |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2218
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
2,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pirinç 1 kg
Sıcak et suyu 2 lt
Havuç 300 gr
Kuşbaşı tavuk eti 1/2 kg
Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
Dereotu
Tuz
Karabiber
Havuçları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın. İçine havucu, tavuk etini ekleyip kavurun. Ardından yıkayıp pirinci ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra su ve yeterince tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin, 15 dakika kadar dinlendirin, dereotuyla süsleyip servis yapın.
ML® Havuçlu Bulgur Pilavı için tıklayın
|
Havuçlu Pilav |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2219
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
2,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet havuç
2 bardak pirinç
100 gr tereyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon
Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir. Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur. Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur. Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır. En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.
ML® Mor Havuçlu Pilav için tıklayın
ML® Mor Havuçlu Pilav Videosu
Fotoğraf "can siper" tarafından gönderildi. 14.11.2016
|
Havuçlu Pilav |
|
fındıkkıran
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc15671
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2007
2,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy kuru soğan
150 gr. kıyma
1 çay bardağı bezelye konservesi
2 dolu çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı su ya da et suyu
Soğanlar çok ince kıyılır, 1 çorba kşığı tereyağında kavrulur. Sonra kıyma eklenir, suyunu salıp çekene kadar pişirilir, üzerine iri rendelenmiş havuç katılır, havuç pişene kadar kavrulur. Bezelye, yıkanmış, suda bekletilmemiş pirinç eklenir. 1-2 dakika beraber çevrilir. Su ve tuz eklenir, tencerenin kapağı kapatılır, önce arta ateşte 10 dakika, sonra kısık ateşte 12-15 dakika pişirilir, yarım saat dinlendikten sonra karıştırılır servise sunulur.
|
Havuçlu pilav |
|
Huriye
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc16072
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007
2,381 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kişilik Gerekli malzeme:
500 gr havuç,
2 soğar
3 çorba kaşığı margarin
500 gr pirinç,
300 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Tuz karabiber
1 Havucu soyup yıkayın, küçük küpler halinde doğrayın.
2 Soğanları ince kıyın. 1 çorba kaşığı margarini eritip soğanları pembeleştirdikten sonra kıymayı ilave edip kavurun. Doğranmış havuç ve salçayı ekleyip birkaç kez daha karıştırın. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip havuçlar pişene dek kaynatın.
3 Pirinci ılık suda bekletin. Soğuk su ile yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarini eritip pirinçleri ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun. Pirinçler tane tane olunca hazırladığınız kıymalı karışımı ilave edin.
4 Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Bezelyeyi ilave edip kısık ateşte 5-10 dakika demlendirin ve ateşten alın. 10-15 dakika dinledirip servis yapın.
|
Havuçlu Pirinç Pilavı |
|
eminem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2008
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc20820
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2008
9,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 havuç
1 çorba kasığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye 5 su bardağı su, tuz ve yağ koyup kaynatınız. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuçları içine koyup pişiriniz. Yumuşamasına yakın pirinci ilave ediniz. Pişirip demlendiriniz.
Not: Havuç rendelenip katılacaksa kaynayan pilav suyuna pirinçle beraber ilave edilir.
|
Havuçlu Pilav |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc22926
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2008
2,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 orta boy havuç
4 çorba kasığı tereyağı
3 su bardağı su veya et suyu Tuz
Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Havuçların kabuklarını kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Pilav tenceresinde yağı eritip pirinci ve havuç rendelerini, yeterince tuz ilâvesiyle 8-10 dakika kadar kavurun. Üzerine 3 su bardağı sıcak et suyunu veya suyu ilâve edip kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Beş dakikada bir karıştırarak pilavı 20 dakika kadar dinlendirin.
|
Halamın Havuçlu Pilavı |
|
nevra
Aşçı
Kayıt: 08.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc23688
Gönderme Tarihi: 08.May.2008
2,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy havuç
1 adet ufak kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı su ya da et suyu
Tuz
İnce kıyılmış soğan sıvı yağda pembeleştirilir. Üzerine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç atılır ve adeta kuru bir hal alana kadar kavrulur. Üzerine suda bekletimeden, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır. 5 dakika kadar kavurduktan sonra tereyağı tuz ve et suyu katılır. Tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika sonra ateş kısılır, 10 dakika daha pişirilir. Tencere ile kapak arasına kağit havlu kapatılır. Yarım saat dinlendirilir. Karıştırılır ve servise sunulur.
|
Havuçlu Pilav |
|
Çiçek
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Bayrampaşa İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc24898
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2008
2,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak baldo pirinç
100 gram tereyağı
500 gram havuç
Tuz
Maydanoz
Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra yağda kavurun. 3,5 bardak kaynar su koyun. 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin. Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırıp bir tepsiye dökün. Havuçları rendeleyip maydanozu da doğrayıp pilava karıştırın. Servise hazırdır.
|
Havuçlu Pilav |
|
yediveren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64481
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2011
2,161 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet havuç
1 su bardağı baldo pirinç
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su
5-6 dal maydanoz
Tuz
İnce
kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine küçük küpler halinde doğranmış havucu ilave edin. Birkaç dakika sonra pirinci ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyin. Pirinç beyazlaşınca su ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ekleyin. Ocağı kapatıp 15 dakika demlendirin.
|
Havuçlu Pilav |
|
Hafize Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc65501
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
2,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Havucu halka halka doğrayın. Teflon tencerede zeytinyağıyla birlikte dolmalık fıstığı, rendelenmiş soğanı, havucu ve pirinci beş dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyin. Tuzu, karabiberi ilave edin ve karıştırın. Önce harlı ateşte pişirin. Fokurdamaya başladığında kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu döküp iyice karıştıırn.
|
Havuçlu Pilav |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69176
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2011
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 tutam safran
Pirinçler iyice yıkanıp, süzgeçte yarım saat iyice kurutulur. Havuçlar küp küp doğranır. Tereyağ ve sıvı yağ kızdırılır. Sırası ile dolmalık fıstıklar, pirinç, havuç ve kuş üzümü tencereye konularak kavrulur. Safran kullanılacaksa sıcak pilav yapmakta kullanılacak sıcak suya atılıp bekletilir. 1 bardak sıcak su ilave edilir. Gıda boyası kullanılacaksa kapak kapatılmadan hemen önce konulur. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
|
Havuçlu Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173538
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2023
123 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çeyrek paket margarin
2 su bardağı pirinç
3.5 su bardağı su
2 taze soğan sapı
3 havuç
Tuz
Pirinci, limonlu ve tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Taze soğan saplarını incecik kıyın. Margarinin yarısını teflon tavada eritip soğan ve kabakları kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber serpip kabaklar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Kalan margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pilavı ateşten alıp havuçlu karışımı ilave edin. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak 5-10 dakika dinlendirin.
|
|