|
|
Havuçlu Pilav |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2219
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
2,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet havuç
2 bardak pirinç
100 gr tereyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon
Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir. Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur. Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur. Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır. En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.
ML® Mor Havuçlu Pilav için tıklayın
ML® Mor Havuçlu Pilav Videosu
Fotoğraf "can siper" tarafından gönderildi. 14.11.2016
|
|
Havuçlu Pilav Tarifleri Yarma Pilavı Tarifleri
|
|