Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Haytalı (Hatay) (4 adet - 26,015 defa bakıldı)

Haytalı (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Haytalı (Hatay)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178778
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2024
84 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Muhallebi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta (mısır veya buğday)
1 çay bardağı gül suyu
Şerbet İçin:
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
Buz küpleri
Süsleme İçin:
Toz Antep fıstığı
Nar taneleri (isteğe bağlı)

Bir tencereye sütü alın ve içine şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
Nişastayı bir kasede az miktarda su ile açarak pürüzsüz bir kıvama getirin.
Nişastalı karışımı kaynamakta olan süte yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra gül suyunu ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız muhallebiyi ıslatılmış bir borcama veya küçük kaselere dökün ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
Bir tencereye suyu ve şekeri alarak kaynatın. Şeker tamamen eridikten sonra gül suyunu ekleyin.
Şerbeti ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın. Soğuduktan sonra içine buz küplerini ekleyin.
Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis tabaklarına alın.
Üzerine soğuk gül şerbetini gezdirin.
Toz antepfıstığı ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.



Haytalı (Hatay)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178610
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2024
77 defa indirildi / yazdırıldı




İpek Güven

Muhallebisi için:
7 su bardağı süt
1 su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı gül suyu
2 su bardağı toz şeker
Kırmızı gıda boyası
Üzeri için:
2-3 top salepli dondurma

Haytalı’nın muhallebisi için süt, nişasta ve şeker karıştırılır, ocağa koyulur.
Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
Koyu muhallebi kıvamına geldiğinde tabanı ıslatılmış bir borcama boşaltılır, yayılır.
Buzdolabında soğumaya alınır.
Sonrasında şerbeti için su ve şeker bir tencerede karıştırılıp kaynatılır.
Kaynarken 1 damla gıda boyası eklenir.
En son ocağın altı kapatıldıktan sonra gül suyu eklenir. Soğumaya alınır.
Soğutulmuş muhallebi küp küp kâselere doğranır, üzerine şerbet dökülür.
Üstüne 2-3 top dondurma eklenerek servis edilir.

Not: Çok eskilere dayanan Hatay’ın yöresel tatlısı Haytalı, ismini tatlıyı yaratan köyün adından almıştır. Anlatılanlara göre tatlı olarak mısır unu ve sütten yapılan muhallebinin üzerine gül suyu koyulup ikram edilmesiyle ortaya çıkmış. Haytalı ile bici bici tatlısı birbirine karıştırılsa da ayrı yörelere ait farklı tatlılardır. Haytalı tatlısını bici biciden ayıran yanı ise muhallebisinin sütten yapılması ve üzerinde pudra şekeri, meyve ve buz parçalarının olmamasıdır.



Haytalı Tatlısı (Hatay)

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144894
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
826 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 yemek kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı soğuk süt
Buzu için:
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı gül suyu
Yarım çay bardağı toz şeker
Kırmızı gıda boyası
Üzeri için:
3 top vanilyalı dondurma

Haytalının muhallebisi için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın.
Nişastayı süte ekleyip içinde iyice çözünmesini sağlayın.
Nişastalı süt karışımını hızlı hızlı karıştırarak kaynayan şekerli suya ilave edin.
Kıvamı koyulaşana dek karıştırarak pişirmeye devam edin.
Cam tepsinin tabanını hafifçe ıslatın ve koyulaşan muhallebiyi tepsiye boşaltın.
Soğuması için buzdolabına kaldırın.
Bu esnada su ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın.
Ardından içine gül suyu ve 1 damla gıda boyası ekleyin.
Yeniden karıştırıp donması için buzluğa kaldırın.
Muhallebiyi dilimleyip tabaklara alın.
Üzerine pembe buz kırıkları ilave edin.
Son olarak bir top da dondurma ekleyin ve bekletmeden servis yapın.



Haytalı (Hatay)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc104623
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2015
5,387 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN


3 su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
1.5 su bardağı şeker

Bir tencerede soğuk suyla eritilen nişastaya süt eklenir. Kısık ateş üzerine konularak tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince tepsiye yaklaşık 1 cm kalınlığında dökülerek soğumaya bırakılır. Kıvama gelmesi için üzerine bozmadan buzlu su dökülür. Servis yapılacağında küp küp kesilir. Üzerine şerbet ve gül suyu dökülür.

Not: Arzu eden haytalının üzerine dondurma koyarak tüketmektedir. İçinde buz parçacıkları bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında tüketilir.







Haytalı (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(4 adet Haytalı (Hatay) 26,015 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort