Kısa URL: https://ml.md/lc105096
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2015
1,884 defa indirildi / yazdırıldı
10 adet çarliston biber
250 gr rendelenmiş hellim peyniri
1 tutam Kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı mısır unu
150 gr yağ
1 çay kaşığı kekik
Çarliston Biberler 3 dakika kaynamış suyın içine atılarak bekletilir. Suyunu süzüp kuruması beklenir. Biberler ortasından kesilir. Çekirdekleri temizlenir, rendelenmiş peynir,kekik ve maydanoz karışımı ile doldurulur. Biberler önce una,daha sonra iyice çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır unu ve galeta unu karışımına bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc111104
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2015
1,739 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram hellim peyniri
5 adet sivri acı biber
1 su bardağı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı karbonat
Yarım limon
1 çay bardağı soda
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için
Sıvı yağ
Öncelikle bir kabın içinde yoğurt, soda, karbonat limon suyu ve galeta ununu karıştırın. Unu boza kıvamı oluncaya dek ekleyip karıştırın. Peyniri ve biberi aynı hizada kesin elinizle ya da bir maşa ile bu karışımın içine batırıp kızgın yağın içinde kızartın. Sıcak ikram edin.