Kısa URL: https://ml.md/lc52436
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010
3,819 defa indirildi / yazdırıldı
Bol suda haşlayıp süzdüğünüz 1 kilo hindi etini tencereye koyunuz. Üzerine bir miktar tereyağı ile bir büyük kepçe kendi suyundan ilâve edip, tuz, biber, baharat ekip kapayıp, orta ateşte arada bir çevirerek kızartınız. Sonra indirip süzüp, salçayı sıcak tutunuz. Hindi etlerini ufalayıp parçalayınız. Kendi suyu ile hazırladığınız tabaktaki francalanın üstüne döşeyiniz. Sonra süzdüğünüz pişirme suyunu üzerine gezdiriniz. İstenirse beşamel sos ile örtüp servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc107616
Gönderme Tarihi: 15.May.2015
2,012 defa indirildi / yazdırıldı
İnönü Kaymakamlığı
Hindi Eti
125 gr tereyağı
Kırmızıbiber
Bayat ekmek
Tuz
1 Kâse süzülmüş yoğurt
Hindi etini haşlanır. Hindi suyunu ince ince dilimlenmiş ekmeklerin üzerine dökülür. Süzülmüş yoğurt inceltilip üzerine dökülür. Doğranmış et, tereyağı ve kırmızıbiber eklenerek servis edilir.