|
Hindi Tirit |
 |
Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük |
Kısa URL: https://ml.md/lc52436
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2010
3,966 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bol suda haşlayıp süzdüğünüz 1 kilo hindi etini tencereye koyunuz. Üzerine bir miktar tereyağı ile bir büyük kepçe kendi suyundan ilâve edip, tuz, biber, baharat ekip kapayıp, orta ateşte arada bir çevirerek kızartınız. Sonra indirip süzüp, salçayı sıcak tutunuz. Hindi etlerini ufalayıp parçalayınız. Kendi suyu ile hazırladığınız tabaktaki francalanın üstüne döşeyiniz. Sonra süzdüğünüz pişirme suyunu üzerine gezdiriniz. İstenirse beşamel sos ile örtüp servis yapınız.
|
Hindili Tirit |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107616
Gönderme Tarihi: 15.May.2015
2,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnönü Kaymakamlığı
Hindi Eti
125 gr tereyağı
Kırmızıbiber
Bayat ekmek
Tuz
1 Kâse süzülmüş yoğurt
Hindi etini haşlanır. Hindi suyunu ince ince dilimlenmiş ekmeklerin üzerine dökülür. Süzülmüş yoğurt inceltilip üzerine dökülür. Doğranmış et, tereyağı ve kırmızıbiber eklenerek servis edilir.

|
|