Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Hindistancevizli Muhallebi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hindistancevizli Muhallebi

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12412
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007
3,482 defa indirildi / yazdırıldı




7 bardak süt
1+1/4 bardak toz şekeri
1/2 kahve fincanı nişasta
1+1/2 fincan pirinç unu
1+1/4 bardak su
1/2 çay kasığı tuz
1 kahve fincanı dövülmüş hindistancevizi

Bir tencereye sütü, şekeri, tuzu ve hindistancevizini koyup karıştırarak bunları kaynatmalı.
Beri yanda bir kaba, nişastayla pirinç ununu koymalı. Bunları karıştırırken 1 1/4 bardak suyu sicim gibi akıtarak katmalı. Pirinç unuyla nişastayı suda iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan sütü çabuk çabuk karıştırarak bunları sicim gibi akıtarak katmalı.
Pirinç unuyla nişasta süte yedirildikten sonra karıştırılarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirilmeli. Sonra tenceredeki muhallebi kâse veya çukur tabaklara bölünmeli. Muhallebi iyice soğuduktan sonra servis yapmalı.


ML® Koko Muhallebi için tıklayın


Hindistancevizli Muhallebi

temaşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc74315
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,336 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı hindistancevizi

Muhallebiyi yapmak için sütü tencereye dökün. İçine yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip 5 dakika kadar mikserde çırpın. Kare şeklinde bir kabın içine boşaltıp 2-3 saat kadar dolapta bekletin. Daha sonra kare şeklinde kesip Hindistan cevizine bulayın, isterseniz rulo şeklinde tekrar servis tabağına dizebilirsiniz.


Hindistancevizli Muhallebi

şule erdemir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2013
Mesajlar: 33
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc87961
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2013
2,211 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı şeker
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı frambuaz
1 çay bardağı çilek

Muhallebiyi yapmak için tencereye süt, un, şeker, nişasta ve irmiği alıp sürekli karıştırarak kıvama getirin. Koyulaşınca ocaktan alın, içine vanilya ekleyip soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağı ve şekeri karıştırın. Sütü de ekleyip pişirin. Diğer karışımın içine aktarıp 5 dakika daha pişirin. Dikdörtgen kabın içine boşaltın. Soğumaya bırakın. Bu arada meyveleri doğrayıp muhallebinin üzerine yerleştirin. Muhallebiyi rulo şeklinde sarın, servis tabağına ters çevirin. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip meyveleri dizip servis yapın.


Hindistancevizli Muhallebi

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156294
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2021
235 defa indirildi / yazdırıldı




500 ml. inek sütü
250 ml. hindistancevizi sütü
250 ml. hindistancevizi kreması
70 gram pirinç unu
1/2 paket vanilya
1/2 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1/2 su bardağı agave şurubu

Muhallebiyi yapmak için tencereye süt, pirinç unu, agave şurubunu alıp sürekli karıştırarak kıvama getirin.
Koyulaşınca ocaktan alın, içine vanilya ekleyip soğumaya bırakın.
Bir tavada hindistancevizi sütünü ve kremasını ekleyip pişirin.
Diğer karışımın içine aktarıp 5 dakika daha pişirin.
Kaplara bölüştürüp soğumaya bırakın.
Üzerlerine bol Hindistan cevizi serpip servis yapın.






Hindistancevizli Muhallebi Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(4 adet Hindistancevizli Muhallebi 188,434 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort