|
Hindistancevizli Muhallebi |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12412
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007
3,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 bardak süt
1+1/4 bardak toz şekeri
1/2 kahve fincanı nişasta
1+1/2 fincan pirinç unu
1+1/4 bardak su
1/2 çay kasığı tuz
1 kahve fincanı dövülmüş hindistancevizi
Bir tencereye sütü, şekeri, tuzu ve hindistancevizini koyup karıştırarak bunları kaynatmalı.
Beri yanda bir kaba, nişastayla pirinç ununu koymalı. Bunları karıştırırken 1 1/4 bardak suyu sicim gibi akıtarak katmalı. Pirinç unuyla nişastayı suda iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan sütü çabuk çabuk karıştırarak bunları sicim gibi akıtarak katmalı.
Pirinç unuyla nişasta süte yedirildikten sonra karıştırılarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirilmeli. Sonra tenceredeki muhallebi kâse veya çukur tabaklara bölünmeli. Muhallebi iyice soğuduktan sonra servis yapmalı.
ML® Koko Muhallebi için tıklayın
|
Hindistancevizli Muhallebi |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc74315
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı hindistancevizi
Muhallebiyi yapmak için sütü tencereye dökün. İçine yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip 5 dakika kadar mikserde çırpın. Kare şeklinde bir kabın içine boşaltıp 2-3 saat kadar dolapta bekletin. Daha sonra kare şeklinde kesip Hindistan cevizine bulayın, isterseniz rulo şeklinde tekrar servis tabağına dizebilirsiniz.
|
Hindistancevizli Muhallebi |
|
şule erdemir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc87961
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2013
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı şeker
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı frambuaz
1 çay bardağı çilek
Muhallebiyi yapmak için tencereye süt, un, şeker, nişasta ve irmiği alıp sürekli karıştırarak kıvama getirin. Koyulaşınca ocaktan alın, içine vanilya ekleyip soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağı ve şekeri karıştırın. Sütü de ekleyip pişirin. Diğer karışımın içine aktarıp 5 dakika daha pişirin. Dikdörtgen kabın içine boşaltın. Soğumaya bırakın. Bu arada meyveleri doğrayıp muhallebinin üzerine yerleştirin. Muhallebiyi rulo şeklinde sarın, servis tabağına ters çevirin. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip meyveleri dizip servis yapın.
|
Hindistancevizli Muhallebi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156294
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2021
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 ml. inek sütü
250 ml. hindistancevizi sütü
250 ml. hindistancevizi kreması
70 gram pirinç unu
1/2 paket vanilya
1/2 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1/2 su bardağı agave şurubu
Muhallebiyi yapmak için tencereye süt, pirinç unu, agave şurubunu alıp sürekli karıştırarak kıvama getirin.
Koyulaşınca ocaktan alın, içine vanilya ekleyip soğumaya bırakın.
Bir tavada hindistancevizi sütünü ve kremasını ekleyip pişirin.
Diğer karışımın içine aktarıp 5 dakika daha pişirin.
Kaplara bölüştürüp soğumaya bırakın.
Üzerlerine bol Hindistan cevizi serpip servis yapın.
|
|