|
Hindistancevizli Pasta |
|
sarı tencere
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc42471
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2009
2,649 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/3 bardak süt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
2 kahve kaşığı tuz
1 komposto kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 kahve kaşığı vanilya
Pastanın üst malzemesi:
3 çorba kaşığı tereyağı
1/3 bardak pudra şekeri
2 çorba kaşığı kaymak
1/2 komposto kaşığı vanilya
3/4 su bardağı rende hindistancevizi
Sütü kaynatın. Tereyağını ilave ederek ılınana kadar bekleyin. Un, tuz ve kabartma tozunu bir kaba koyun. Yumurtaları hafifçe çarpın. Şekeri ağır ağır katarak çarpmaya devam edin. Yumurtalar limon rengini alana kadar çarpın. Vanilyayı da katın. Unu ve yağlı sütü azar azar şekere katarken bir taraftan da karıştırın. Bir kalıbı yağlayın. Malzemeyi kalıba dökerek orta sıcaklıktaki fırında otuz dakika kadar pişirin. Tereyağ, pudra şekeri, kaymak vanilya ve hindistancevizini karıştırın. Pastayı fırından alıp beş dakika soğutun. Bir spatula veya kalın bir bıçakla karışımı pastanın üstüne sürün. Pastayı fırında ızgaranın altına yerleştirin. Hindistancevizi hafif pembeleşene kadar kızartın.
Not: Arzu ederseniz, pastayı yaparken una küçük hindistancevizi rendesinden 1 kahve kaşığı ve dövülmüş karanfilden de 1/3 kahve kaşığı katabilirsiniz.
|
Hindistancevizli Pasta |
|
ahugökşen
Aşçı
Kayıt: 16.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Afyon |
Kısa URL: https://ml.md/lc23869
Gönderme Tarihi: 16.May.2008
2,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr sütsüz çikolata
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1,5 bardak tereyağı
2 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
Kreması:
3 çorba kaşığı nişasta
1 kahve kaşığı tuz
1 bardak şeker
1 yumurta
2 bardak süt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 kahve kaşığı vanilya
Yarım su bardağı kaymak
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı kaynar su içine çikolatayı atın. Ağır ateşte çikolatayı karıştırarak eritin. Un, tuz, kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Tereyağla toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Çırpılmış yumurtaları ilave ederek karıştırın. Limonu süte karıştırın. Çikolatalı vanilyayı şekerli yağı, yumurtaları unu katıp karıştırın. İki yuvarlak kalıbı yağlayarak malzemeyi içlerine dökün. Orta sıcaklıkta fırında pişirin.
Kreması için: Şeker, nişasta ve tuzu iyice karıştırın. Yumurtayı katarak iyice çırpın. Sütü ağır ağır katarak bir taraftan karıştırın, pişirin. Tereyağını ilave edip mikserde çırpın. Kremayı pişmiş pastalardan bir tanesi üzerine yerleştirin. Üstüne diğer pişmiş pastayı yerleştirin. Pastanın üzerine kaymakla kapayın. Düzenli bir bıçak ve spatula ile kaymağı pastanın üstüne ve yanlarına sürün. Üstüne bol rende hindistanceviziyle kaplayın.
|
Hindistancevizli Pasta |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc69948
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2011
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kekunu
1 paket hindistancevizi (büyük paket)
1.5 su bardagı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardagı lor ve süt karışımı
1 adet limon kabugu rendesi (yeşil)
Kekun'u paketteki tarife göre hazırlayıp pişirin. Soğuduktan sonra dörde kesin. Yaklaşık 300 gr lor peynirini rondoya koyun, koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar azar azar süt ilave edip karıştırın. Seker ve hindistancevizini kremaya ilave edip mikserle karıştırın. Karışımdan 1 su bardağı kadar ayırıp kalanına limon kabuğu rendesi ilave edin. Kremaları buzdolabında soğutun. Limon kabuğu ilave ettiğiniz kremayı katların arasına sürün. Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp ayırdığınız 1 su bardağı krema ile karıştırın. Bu karışımı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Kenarlarına limon kabuğu ile karıştırılmış hindistancevizi yapıştırın. Pastayı hava geçirmez bir kabın içine koyup (veya streç film ile iyice kaplayıp) buzdolabında 3 gün bekletin. Artan kremayı da kapaklı bir kabın içinde dolaba kaldırın. Servisten önce pastanın üzerini krema ve limon kabukları ile süsleyin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.09.2021
|
Hindistancevizli Pasta |
|
yeni nefes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc136632
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2018
690 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
Kek İçin:
3 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 /2 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
4,5 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı hindistancevizi
Kreması İçin:
1 kilo süt
6 kaşık un
3/4 bardak şeker
Vanilya
1 adet muz
Üzerine ve kremaya serpiştirmek için bol miktarda hindistancevizi
Önce kremayı pişirip, soğumaya bırakın. Tüm krema malzemelerini orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelince mikserde çırpın. Bir kenara bırakın. Fırını 2500Cye ayarlayıp ısıtın. Kek malzemelerini sırasıyla koyup karıştırın. Önce şeker ve yumurtaları kabarıp, beyazlayana kadar çırpın. Sonra yoğurt, zeytinyağı ve sütü ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ilave edin. 23 cm çapında ortası boş kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizi serpin, fırına verin. Fırın sıcaklığını 1600Cye düşürün.
Pişen keki soğutup, üst kısmını bozmadan keserek çıkartın. Pastanın içini oyun. Muz dilimleri dizip, üzerine kremayı dökün. Hindistancevizi serpiştirin. Çıkardığınız kek dilimlerini tekrar kapatın. Kalan kremayla bol hindistancevizi eşliğinde pastayı kaplayın. Dilerseniz yeşil fıstıkla renklendirebilirsiniz.
|
Hindistancevizli Pasta |
|
bahis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2019
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144837
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
595 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganajı için:
200 mililitre sıvı krema
100 gram sütlü çikolata
60 gram bitter çikolata
26 santimetre çapındaki kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdıyla kaplayın.
Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp beyazlaşana kadar çırpın.
1 çay bardağı sütü de ilave edin.
Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu da eleyerek karışıma ilave edin.
Tüm malzemeyi çırparak bir kek hamuru elde edin. Hamuru kalıba boşaltın.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Kalıbı fırına verin ve 25-30 dakika kadar pişirin.
Fırından alıp soğumaya bırakın.
Bu esnada krem şanti ve sütü kıvam alana kadar çırpın.
İçine Hindistan cevizi ve pudra şekerini de ekleyip karıştırın.
Ganaj için kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıp içine çikolataları ekleyin ve eleyene kadar karıştırın.
Kek soğuyunca üzerine süt gezdirerek ıslatın.
Hindistancevizli kremayı kekin üzerine yayın ve bir spatula yardımıyla üstünü düzleyin.
Soğuyan ganajı pastanın üzerine döküp buzdolabına kaldırın ve 3-4 saat dolapta soğutun.
Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
|
Hindistancevizli Pasta |
|
muhafız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc150421
Gönderme Tarihi: 09.May.2020
591 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 yumurta
1 su bardağı hindistancevizi sütü
1/2 su bardağı hindistancevizi rendesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kahverengi şeker
2 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için:
Taze hindistancevizi
Kreması için:
2 yumurta akı
1/2 su bardağı pudra şekeri
Hindistancevizi rendesini hindistancevizi sütünde 30 dakika bekletin. Yumurtalarla şekeri mikser ile 5 dakika çırpın. Yağ ve hindistancevizi karışımını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı bir kek kalıbına dökerek önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında, üstü kızarana kadar 30-35 dakika pişirin. Fırından alın, 10 dakika soğutun. Bu sırada kremayı hazırlayabilirsiniz. Bunun için 2 yumurta akını iyice çırpın, şekeri azar azar ekleyerek iyice koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Soğumuş olan kekin üzerini kremayla ve ince Hindistan cevizi dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Not: Eğer kahverengi şeker kullanmak isterseniz, onu da mutfak robotunda çekerek pudra haline getirebilirsiniz.
|
Hindistancevizli Pasta |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145465
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2019
497 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganaj için:
200 mililitre sıvı krema
100 gram sütlü çikolata
60 gram bitter çikolata
Yumurta ve şekeri çırpma kabında beyazlaşana kadar çırpın.
1 çay bardağı sütü ekleyip karıştırın.
Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip hamur kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Fırın kabınızın tabanını fırın kağıdıyla kaplayın.
Kek hamurunu kalıba boşaltın.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kalıbı fırına verin.
25-30 dakika pişirdiğiniz keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krem şantiyi sütle çırpıp krema kıvamına getirin.
Pudra şekeri ve hindistancevizini de ilave edip hepsini iyice harmanlayın.
Ganaj için kremayı sos tenceresinde kaynatın.
İçine çikolatayı ilave edip eriyene kadar iyice karıştırın ve soğuması için kenara alın.
Soğuyan keki sütle ıslatıp Hindistan cevizli kremayı kekin üzerine her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
Soğuyan ganajı da kremanın üzerine yayın.
Pastanızı 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve dilimleyerek servis edin.
|
Hindistancevizli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160025
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2021
360 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
Yarım su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ara dolgu için:
200 gr beyaz çikolata
200 ml krema
Yumurtalar ve şekeri çukur bir kapta 7-8 dakika çırpın. Ayçiçek yağını ilave edip karıştırmaya devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuduktan sonra mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kekten eşit büyüklükte mini dikdörtgenler kesin. İki kek dilimi arasına krema sürün. Kalan tüm kekleri aynı şekilde hazırlayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.
|
Hindistancevizli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161633
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beyaz kek için:
200 gram beyaz çikolata
115 gram tereyağı
2 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı un
2 dilim ekmek
Siyah kek için:
200 gram bitter çikolata
115 gram tereyağı
2 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı un
2 dilim ekmek
Arası için:
400 ml krema
1 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı ince kıyılmış hindistancevizi
Üzeri için:
160 gram bitter çikolata
Hindistancevizi dilimleri
Beyaz kek için çikolatayı tereyağı ile birlikte ısıya dayanıklı bir kaba alın. Benmari usulü eritin. Karıştırarak soğutun. Ekmeği kırıntı haline getirip una ekleyin. Diğer tarafta yumurta, yumurta sarısı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Un-ekmek karışımını ve erimiş çikolatayı ekleyip metal kaşıkla karıştırın. 20 cm çaplı kelepçeli bir kalıbı yağlayın. Karışımı kalıba yayın. Aynı işlemi siyah kek için de uygulayın. Kekleri kalıptan çıkarıp soğutun. Enlemesine ikiye ayırın. Kremayı buzdolabında soğutun. Şeker ve hindistancevizi ekleyip karıştırın. Koyu renk keklerden birini servis tabağına alıp üzerine krema sürün. Üzerine beyaz kek yerleştirip tekrar krema sürün. Kalan siyah keki yerleştirip krema sürün. Üzerine beyaz keki oturtun. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip pastanın üzerine yayın. İri doğranmış hindistancevizi dilimlerini çikolatanın üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
Hindistancevizli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161444
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz badem
2 adet yumurta
3/4 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
Pasta kremasına ek:
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 yaprak jelatin
Pasta kremasına soğuk suda yumuşayan jelatin ve yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Karışımın soğuması için kenara alın. Toz krem şantiyi sütle mikserleyip soğuyan kremaya ekleyin. Kek için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Pudra şekeri ile yumurta sarılarını mikserle iyice çırpın. Toz badem ekleyip tekrar çırpın. Yumurta aklarını başka bir kapta toz şeker ile mikserleyerek kar haline getirin. Son olarak ayrı ayrı çırpılan malzemeleri, un ve hindistancevizi rendesini de ekleyerek karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra kare kare dilimleyin. Ortalarından enlemesine ikiye kesip arasına pasta kremasından sürün. Üzerini marzipanla kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.
|
Hindistancevizli Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158342
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2021
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı hindistancevizi
7 paket kabartma tozu
Krema için:
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Yarım su bardağı hindistancevizi
2 çorba kaşığı süt
Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir yerde çırparak kar haline getirin. Tereyağına yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını ilave edip yavaşça karıştırın. Süt, sıvı yağ ve Hindistan cevizini ekleyin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin. Yağlanmış kek kalıbına hamuru koyarak 180 derece fırında, 35 - 40 dakika pişirin. Kek soğuyunca kalıptan çıkarıp enlemesine 3'e bölerek aralara kremayı sürün. Üzerine Hindistan cevizi serpin.
Krema Tereyağı ve pudra şekerini çırpın. Yoğurt, vanilya, süt ve hindistancevizi ekleyerek karıştırın.
|
|