Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ebegümeci Tarifleri > Hollandez Soslu Kuşkonmaz (4 adet - 140,171 defa bakıldı)

Hollandez Soslu Kuşkonmaz


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Holandez Soslu Kuşkonmaz

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62137
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2011
4,240 defa indirildi / yazdırıldı




1500 gr taze haşlanmış kuşkonmaz
4 yumurta
3/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
125 gr (1/2 su bardağı krema)
200 gr (1 su bardağı) tavuk suyu yada süt
Sosu:
5 çorba kaşığı sirke
6 tane-karabiber
1 defne yaprağı
175 gr (12 çorba kaşığı) tereyağı
3 yumurtanın sarısı
kahve kaşığının ucuyla tuz

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız. 1 kg'lık bir sufle kabını hafifçe yağlayınız. Haşlanmış (kuşkonmazların sert kısımlarmı kesip atınız.
Kuşkonmazları, 1 cm boyunda küçük küçük doğrayıp bir kenara koyunuz.
Orta boy bir kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla yumurtaları, tuz ve hindistanceviziyle çırpınız. Karışımı büyük bir tencereye aktarınız. Krema ve tavuk suyunu yada sütü, sürekli karıştırarak yavaş yavaş katınız. Kuşkonmazları ekleyiniz.
Karışımı, sufle kabına boşaltınız. Kalıbı içi kaynar su dolu bir tepsiye oturtup, fırında 35 dakika pişiriniz. Pişip pişmediğini anlamak için, ılık ve kuru bir bıçağı orta yerine hatırınız. Bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir.
Kalıbı fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirip, bir servis tabağına aktarınız.
Kuşkonmaz pişerken sosu hazırlayınız. Küçük bir tencerede, sirke, biber ve defne yaprağını orta ateşte kaynatınız. Ateşin altını kısıp karışımı 10 dakika daha, 3/4'ünü çekene kadar, yavaş yavaş pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, karışımı süzgeçten bir bardağa süzerek, tane-biberleri ve defne yaprağını atınız.
Küçük bir kasede yağı tahta kaşıkla krema haline getiriniz. Ateşe dayanıklı derin bir cam kasede, yumurta sarılarını, yumurta teli yada tahta kaşıkla iyice dövünüz. İçine tuz ve 2 çorba kaşığı yumuşattığınız yağdan katıp, bardağa süzdüğünüz sirkeyi ekleyiniz.
Orta boy bir tencerenin üçte birini sıcak suyla doldurup, yumurta sarısı karışımının bulunduğu kaseyi içine yerleştirerek, tencereyi ağır ateşe oturtunuz. (Tenceredeki su yavaş yavaş ısınmalı, ama kaynamamalıdır.) Yumurta sarısı karışımını, koyulaşmaya başlayana kadar karıştırınız.
Kalan yağı (10 çorba kaşığı) tatlı kaşığıyla yavaş yavaş ekleyip, bütün yağ karışınca sosu tadınız. (Gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyiniz, sosun tadı çok keskinse, biraz daha tereyağı, çok koyu ise de inceltmek için 1-2 kaşık krema katınız.)
Tencereyi ateşten alıp, içindeki kaseyi çıkarınız. Kasedeki sosu bir sosluğa boşaltıp, susu ve kuşkonmazı ayrı ayrı servis ediniz.

Not: Holandez soslu kuşkonmazı ızgara tavuk yada balığın yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.


HOLANDEZ SOSLU KUŞKONMAZ

hamarat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc34554
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2009
2,945 defa indirildi / yazdırıldı




1000 gram kuşkonmaz
16 bardak su
2 silme çorba kaşığı tuz
HOLANDEZ SOS
2 adet yumurta sarısı
100 gram tereyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
1/2 kahve fincanı su
Tuz

Ayıklanmış ve yıkanmış kuşkonmazları 16 bardak su ve tuz konmuş suda 20 dakika haşlayın. Haşlanan kuşkonmazları temiz bir bezle kurulayarak bir servis tabağına dizin. Malzemesinden hazırladığınız Holandez sosu dökerek servis yapın.


HOLANDEZ SALÇALI KUŞKONMAZ

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13003
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2007
3,337 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin):
1+1/2 kilo kuşkonmaz.
3 yumurtanın sarısı,
1 kahve fincanı su,
7+1/2 çorba kaşığı tereyağı,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Kuşkonmazlar haşlanıp hazırlanır. Holandez salçası da geri kalan malzemeyle hazırlanır ve servis kâsesine konur. Sonra salçayla servis tabağı sofraya birlikte çıkarılır ve servis yapılır.


Hollandez Soslu Kuşkonmaz

zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc5704
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2006
3,294 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg kuskonmaz (yesil yada beyaz)
1 adet yumurta sarisi
Tuz
Şeker
Limon suyu
Yağ
1 dilim ekmek

Kuskonmazlari temizleyin.Seker,limon suyu ve bir miktar suyu karistirarak icinde bekletin.Daha sonra tuzlu suda,icine ekmek dilimini atarak (aci olmasini onlemek icin)15-20 dakika kadar pisirin.
Buarada yumurta sarisina,tuzu, karabiberi ve biraz yagi ekleyip karistirin.Kuskonmazlarla servis yapin.






Hollandez Soslu Kuşkonmaz Tarifleri Ebegümeci Tarifleri



(4 adet Hollandez Soslu Kuşkonmaz 140,171 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort