|
|
Hollandez Soslu Kuşkonmaz |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc5704
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2006
3,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg kuskonmaz (yesil yada beyaz)
1 adet yumurta sarisi
Tuz
Şeker
Limon suyu
Yağ
1 dilim ekmek
Kuskonmazlari temizleyin.Seker,limon suyu ve bir miktar suyu karistirarak icinde bekletin.Daha sonra tuzlu suda,icine ekmek dilimini atarak (aci olmasini onlemek icin)15-20 dakika kadar pisirin.
Buarada yumurta sarisina,tuzu, karabiberi ve biraz yagi ekleyip karistirin.Kuskonmazlarla servis yapin.
|
HOLANDEZ SALÇALI KUŞKONMAZ |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13003
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2007
3,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin):
1+1/2 kilo kuşkonmaz.
3 yumurtanın sarısı,
1 kahve fincanı su,
7+1/2 çorba kaşığı tereyağı,
yeteri kadar tuz.
Yapımı: Kuşkonmazlar haşlanıp hazırlanır. Holandez salçası da geri kalan malzemeyle hazırlanır ve servis kâsesine konur. Sonra salçayla servis tabağı sofraya birlikte çıkarılır ve servis yapılır.
|
HOLANDEZ SOSLU KUŞKONMAZ |
|
hamarat
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc34554
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2009
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gram kuşkonmaz
16 bardak su
2 silme çorba kaşığı tuz
HOLANDEZ SOS
2 adet yumurta sarısı
100 gram tereyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
1/2 kahve fincanı su
Tuz
Ayıklanmış ve yıkanmış kuşkonmazları 16 bardak su ve tuz konmuş suda 20 dakika haşlayın. Haşlanan kuşkonmazları temiz bir bezle kurulayarak bir servis tabağına dizin. Malzemesinden hazırladığınız Holandez sosu dökerek servis yapın.
|
Holandez Soslu Kuşkonmaz |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62137
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2011
4,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gr taze haşlanmış kuşkonmaz
4 yumurta
3/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
125 gr (1/2 su bardağı krema)
200 gr (1 su bardağı) tavuk suyu yada süt
Sosu:
5 çorba kaşığı sirke
6 tane-karabiber
1 defne yaprağı
175 gr (12 çorba kaşığı) tereyağı
3 yumurtanın sarısı
kahve kaşığının ucuyla tuz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız. 1 kg'lık bir sufle kabını hafifçe yağlayınız. Haşlanmış (kuşkonmazların sert kısımlarmı kesip atınız.
Kuşkonmazları, 1 cm boyunda küçük küçük doğrayıp bir kenara koyunuz.
Orta boy bir kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla yumurtaları, tuz ve hindistanceviziyle çırpınız. Karışımı büyük bir tencereye aktarınız. Krema ve tavuk suyunu yada sütü, sürekli karıştırarak yavaş yavaş katınız. Kuşkonmazları ekleyiniz.
Karışımı, sufle kabına boşaltınız. Kalıbı içi kaynar su dolu bir tepsiye oturtup, fırında 35 dakika pişiriniz. Pişip pişmediğini anlamak için, ılık ve kuru bir bıçağı orta yerine hatırınız. Bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir.
Kalıbı fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirip, bir servis tabağına aktarınız.
Kuşkonmaz pişerken sosu hazırlayınız. Küçük bir tencerede, sirke, biber ve defne yaprağını orta ateşte kaynatınız. Ateşin altını kısıp karışımı 10 dakika daha, 3/4'ünü çekene kadar, yavaş yavaş pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, karışımı süzgeçten bir bardağa süzerek, tane-biberleri ve defne yaprağını atınız.
Küçük bir kasede yağı tahta kaşıkla krema haline getiriniz. Ateşe dayanıklı derin bir cam kasede, yumurta sarılarını, yumurta teli yada tahta kaşıkla iyice dövünüz. İçine tuz ve 2 çorba kaşığı yumuşattığınız yağdan katıp, bardağa süzdüğünüz sirkeyi ekleyiniz.
Orta boy bir tencerenin üçte birini sıcak suyla doldurup, yumurta sarısı karışımının bulunduğu kaseyi içine yerleştirerek, tencereyi ağır ateşe oturtunuz. (Tenceredeki su yavaş yavaş ısınmalı, ama kaynamamalıdır.) Yumurta sarısı karışımını, koyulaşmaya başlayana kadar karıştırınız.
Kalan yağı (10 çorba kaşığı) tatlı kaşığıyla yavaş yavaş ekleyip, bütün yağ karışınca sosu tadınız. (Gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyiniz, sosun tadı çok keskinse, biraz daha tereyağı, çok koyu ise de inceltmek için 1-2 kaşık krema katınız.)
Tencereyi ateşten alıp, içindeki kaseyi çıkarınız. Kasedeki sosu bir sosluğa boşaltıp, susu ve kuşkonmazı ayrı ayrı servis ediniz.
Not: Holandez soslu kuşkonmazı ızgara tavuk yada balığın yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.
|
|
Hollandez Soslu Kuşkonmaz Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|