Kısa URL: https://ml.md/lc119691
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2016
2,115 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu Büyükşehir Belediyesi
1 kilo hoşkıran
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Hoşkıranlar yıkanır, doğranır. 10 dk tuzlu suda (erimemesi için) haşlanıp süzülür. Soğanlar ince ince doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulur, pul biber ilave edilir. Süzülen ve suyu sıkılan hoşkıran kavrulan soğanın üzerine katılır. Tuz da eklenir, tekrar kavrulur. Daha sonra servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc110846
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2015
2,023 defa indirildi / yazdırıldı
2 bağ hoşkıran
4 baş orta büyüklükte soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Su
Tuz
Hoşgıran ayıklanıp yıkanır. Kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. Süzülerek doğranır. İyice doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İçine sıkılmış ve süzülmüş hoşgıran konularak sık sık karıştırılır. Pişince sıcak sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc110819
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2015
2,900 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 demet hoşkıran
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Ayıklanan hoşkıranlar ıspanak şeklinde doğranır. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yıkandıktan sonra süzgece alınır ve suyunun süzülmesi beklenir. Ayrı bir kapta ince doğranmış soğanlar sıvı yağ ile birlikte penbeleşinceye kadar kavrulur.Süzgeçteki hoşkıranlar el yardımıyla suyu iyice sıkılır, kavrulan soğanların üzerine ilave edilir. Sırasıyla tuz ve karabiber de ilave edilerek iyice karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine pul biber dökülerek servis yapılır.