Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bilecik Yemekleri > Höşmerim (Tekirdağ) (3 adet - 119,904 defa bakıldı)

Höşmerim (Tekirdağ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Höşmerim (Tekirdağ)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39158
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2009
7,512 defa indirildi / yazdırıldı




75 gr margarin
500 gr taze tuzsuz peynir
2 yemek kaşığı un
150 gr. toz şeker.

Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadar kavurun. Yağı peynir ite karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Not: Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz.


Höşmerim (Tekirdağ)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39139
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2009
4,066 defa indirildi / yazdırıldı




Tekirdağ Valiliği

Tuzsuz ve taze peynir
Un
Şeker
Tuz

Peynir bir tencereye konur. Orta şiddetli ateşte eritilen peynire çok az tuz ilave edilir.önceden ölçüsü belirlenen un katılarak sürekli karıştırılır. Unun miktarı çok önemlidir. Daha sonra şeker ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.Kıvamında olabilmesi için peynirin tencerenin içinde yağ çıkararak dönmesi gerekir. Yağ salmaz ve iyi dönmezse çok lezzetli olması beklenmez. Yaklaşık 25 dakika süren pişirme ve çevirme işlemi sonrası genişçe bir tepsiye boşaltılır.
üzerine toz şeker serpilir. Kaşıkla dikey olarak kestirilerek yağın yukarı çıkarılması sağlanır. Sıcak yenir.

Not: Höşmerim için hazırlanan peynire kullanılan peynir mayası oranı ile tuzsuz peynirin tatlı haline getirileceği zaman iyi ayarlanmalıdır çok taze olan peynirden veya çok bekletilen peynirden iyi höşmelim elde edilimez. Peynir tadılarak bu kıvam anlaşılabilir.



Höşmerim (Tekirdağ)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146428
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2019
641 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre çiğ süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı peynir mayası
50 gram tereyağı
1,5 su bardağı irmik
4 su bardağı toz şeker

Sütü derin bir tencereye alıp ocakta ısıtmaya başlayın.
Küçük parmağınızı içine sokup 5'e kadar saydığınızda elinizi yakmayacak seviyeye gelene kadar ısıtın.
Ocaktan aldığınız süte peynir mayasını ilave edin.
1 dakika kadar karıştırdığınız sütün kapağını kapatın.
Kalın bir örtüyle sıkıca sardığınız sütü mayalanması için 1 saat dinlendirin.
Bu sürenin sonunda mayalanan sütü çırpma teliyle iyice karıştırın.
2 adet yumurtayı da karışıma ekleyin ve iyice kaynaşana kadar çırpın.
Ardından tencereye irmik ve tereyağını ekleyip yeniden ocağa alın.
5-10 dakika orta ateşte karıştırarak pişirdiğiniz tatlıya son olarak şekerini ekleyin.
Karıştırmayı hiç bırakmadan koyulaşana kadar pişirdiğiniz tatlıyı ocaktan alıp üzerine kağıt havlu sererek 15 dakika kadar demlendirin.
Ardından tabaklara bölüştürüp üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek ılık ya da soğuk servis edin.






Höşmerim (Tekirdağ) Tarifleri Bilecik Yemekleri



(3 adet Höşmerim (Tekirdağ) 119,904 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort