|
Humus |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9095
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2006
3,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
1/2 su bardağı tahin
2 adet limon suyu
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kimyon ve sumak
1 su bardağı nohutu haşlayın ve ezin. 1/2 su bardağı tahini, 2 adet limon suyunu ve 2 diş dövülmüş sarmısağı ve ezdiğiniz nohutu karıştırın. Servis tabağına alın.
1 çorba kaşığı tereyağı ile 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biberi kavurun. Üzerine dökün. Son olarak üzerine 1/2 çay kaşığı kimyon ve sumak serpin. Servis yapın.
|
Humus |
|
Samsun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc6951
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
3,426 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram nohut
1 orta boy soğan
5 yemek kaşığı tahin
3 diş ezilmiş sarımsak
3 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
tuz
Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu soğuk suda bırakın, süzün. Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak önceden ıslatılmış nohut ile birlikte bir tencereye yerleştirin. Nohutları üç parmak geçecek kadar soğuk su ile bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, yumuşayıp ince dış kabukları soyulmaya başlayıncaya kadar haşlayın, süzün, soğanı atın. Nohutlar soğuduktan sonra parmaklaırınızla kabuklarını soyun, havan veya mutfak robotu ile un haline getirin. Çukur bir kapta tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kimyonu iyice karıştırın, tuzunu ayarlayın, nohuta ilave edin, tekrar karıştırıp yayvan bir tabağa alın. Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirin. Sarmısak ve kimyon miktarlarını ağız tadınıza göre, kıvamını da su ilave ederek son karıştırma sırasında ayarlayabilirsiniz. Sindirimi ağır olmakla birlikte zeytinyağı yerine eritilmiş tereyağını son anda üzerine dökerek sofraya getirebilirsiniz
|
Humus |
|
ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc6692
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. nohut
1/2 bardak tahin
2 dis sarımsak
1 adet limon
2 cay kasigi kimyon
2 cay kasigi kirmizibiber
2 cay kasigi tuz
1 kahve fincani siviyag
1) Nohutlar iyice haslanir. Mutfak robotuna konur pure haline getirilir.
2) Pureye tahin, dovulmus sarımsak, tuz, kimyon ve limon suyu katilir.
3) Servis tabagina alinip, servis yapilir.
|
HUMUS |
|
Anne
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 368 Şehir: Turkey |
Kısa URL: https://ml.md/lc6346
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
3,877 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Bardak haşlanmış nohut
3-4 Diş Sarımsak (dövülmüş)
1 Tatlı kaşığı kimyon
½ Bardak tahin
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Kırmızıbiber
Haşlanmış nohudu blender'dan geçir. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştır.
|
Humus |
|
Miranda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6195
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2006
4,095 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nohut unu
Tahin
tuz
limon sarımsak
pul biber
kimyon
zeytinyağı
Nohut ununa sıcak su katılır ve süzme yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. 5 dakika dinlendirildikten sonra içine tahin, tuz, limon suyu ve isteğe göre ezilmiş sarımsak konur ve geniş bir düz tabağa yayılır. Pul biber, kimyon katılarak baharatlanır. Domates, turşu, amydanoz ile süslenerek servis yapılır.
|
Humus |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc4512
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
4,140 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardagi tahin
1/2 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi sumak
1 3/4 su bardagi nohut
1 tatli kasigi kirmizi biber
1/6 demet maydanoz
2 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi limon suyu
2/3 su bardagi zeytinyağı
3 dis sarmisak
Nohutu yikayin, 2 su bardagi su ile bir gün önceden islatin, bir su bardagi su daha ekleyip, basinçli tencerede, iyice yumusayana degin, yaklasik 1 saat pisirin, pisirme suyundan çikarip, ezerek tel süzgeçten geçirin. Sarmisagi soyup yikayin, ezin, 1/2 su bardagi zeytinyağı, tahin, limon suyu, tuz ve 1/2 tatli kasigi kirmizi biberle birlikte nohuta ekleyin, pisirme suyundan ½ çay bardagi koyun, karistirin, servis tabagina alin. Maydanozu yikayin, ayiklayin, yapraklariyla ezmeyi süsleyin, aralarina sumak ve kimyon serpin. Kalan yagi tavada isitin, kalan kirmizi biberi ekleyin, bir iki kez karistirin, ocagi kapatin, ezmenin üzerine gezdirin.
|
HUMUS |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2241
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr nohut
250 gr tahin
4 diş sarımsak
2 limonun suyu
1 demet maydanoz
4 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı sumak
2 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber
4 kahve kaşığı tuz
Bir gece evvelden ıslattığınız nohudu haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını ayıklayın ve havanda iyice dövüp, bir tabağa koyun. Havanda dövdüğünüz sarımsakları, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon ve tuzla birlikte tahine ilave edip, iyice karıştırın. Bu karışıma ezilmiş nohut ve 1/2 su bardağı su ilave edin. Koyu bir kıvam tutuncaya dek iyice karıştırmaya devam edin. Karışımı tabaklara yayarak birer parmak kalınlığında dökün. Üzerine kimyon, kıyılmış maydanoz ve sumak serpiştirin. Yağ ve kırmızıbiberi bir tavada iyice kızdırıp, üzerine dökün ve servis yapın.
|
HUMUS |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2240
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg nohut
2 yemek kaşığı tereyağ
2.5 su bardağı tahin
5-6 diş sarımsak
1 adet limon
kımızı biber
kimyon
tuz
Akşamdan ıslattığınız nohutları iyice haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyup, püre haline getirin. Çukur bir kapta, üzerine tahin ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Püre kıvamındaki karışımı, servis tabağına çok kalın olmamak kaydıyla yayın, üzerini kırmızı biber ve kimyonla süsleyin.
Servis yaparken üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.
|
Humus |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1222
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2006
4,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 bardak nohut
Yarım bardak tahin
Yarım bardak zeytinyağı
3 çay kaşığı kırmızı biber
4- 5 diş sarımsak
3 limon
Tuz
Üzeri için: zeytin, turşu; maydanoz
Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.
İyice haşlanıp kabukları alınır.
Ceviz makinesinden geçirilir veya havanda dövülür.
Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur.
Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.
|
Humus |
|
HandeT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc219
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2005
5,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Bardak haşlanmış nohut
Yaım çay bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı tahin
Yarım tatlı kaşığı karabiber
yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı tuz
Sarımsaklar soyulur, dövülür. Haşalanmış nohut robottan geçirilerek püre haline getirilir. Bütün malzemeler karıştırılır. Bir gün buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur.
ML® Humus için tıklayın
|
|