|
Humus |
|
HandeT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc219
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2005
5,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Bardak haşlanmış nohut
Yaım çay bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı tahin
Yarım tatlı kaşığı karabiber
yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı tuz
Sarımsaklar soyulur, dövülür. Haşalanmış nohut robottan geçirilerek püre haline getirilir. Bütün malzemeler karıştırılır. Bir gün buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur.
ML® Humus için tıklayın
|
Humus |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1222
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2006
4,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 bardak nohut
Yarım bardak tahin
Yarım bardak zeytinyağı
3 çay kaşığı kırmızı biber
4- 5 diş sarımsak
3 limon
Tuz
Üzeri için: zeytin, turşu; maydanoz
Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.
İyice haşlanıp kabukları alınır.
Ceviz makinesinden geçirilir veya havanda dövülür.
Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur.
Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir.
Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.
|
HUMUS |
|
yıldız tozu
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc27024
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2008
3,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
250 gram tahin
2 bardak nohut
1 adet limon
6 diş sarımsak
1 Kaşık kırmızı biber
2 kaşık zeytinyağı
tuz.
HAZIRLANIŞI:
Geceden ıslatılan nohutlar sabah bol suda haşlanır. Kabuklan ayıklanır. Et makinesinden çekilir, veya kaşıkla ezilir. Tahinle karıştırılır, iyice dövülen sarımsak ve limon suyu katılır. Kanştıra kanştıra hepsi nohuda yedirilir. Tabağa konduktan sonra üzerine bol kırmızı biber serpilir zeytinyağı gezdirilir. Sofraya götürülür.
Fotoğraf "al ışık" tarafından gönderildi. 24.11.2020
|
Humus |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc47759
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010
3,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı tahin
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet limon
3 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Nohutlar bir gece önceden tuzlu, ılık suda ıslatılır.
Ertesi gün bol suda haşlanıp, süzülür ve kabukları soyulur.
Soyulan nohutlar robotta çekilir.
Ayrı bir kapta tahin, limon suyu, kimyon, kırmızı biber ve tuz karıştırılır.
Nohutlar sosa eklenerek iyice karıştırılır.
Karışıma zeytinyağı eklenerek, son kez karıştırılır.
Karışım çok koyu olursa biraz ılık su ile açılır.
|
Humus |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc50605
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2010
2,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
Metropost
Malzeme:
200 gr haşlanmış nohut
125 gr tahin
toz kimyon
4 adet buz parçası
1 adet limon suyu
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Haşlanmış nohutların dış kabuklarını dikkatle temizleyin ve blender'a koyun. Tuz, karabiber, buz parçaları, kimyon ve tahini ekleyin. Bu karışım püre haline gelinceye kadar çevirin. (Eğer yoğun ise içine biraz su ilave edilebilir.) Tamamen homojen bir hal aldıktan sonra limon suyunu ekleyin.
Not: Humusun yapılış aşamasında içine hiçbir şekilde sıvı yağ konulmaz.
Fotoğraf "mobiş" tarafından gönderildi. 10.09.2020
|
Humus |
|
kuzey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2010
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc74913
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012
2,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 adet limon
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı tahin
Birkaç tutam maydanoz
Nohut akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zytinyağı ve limon suyu robotta ezilir. Çok katı olursa haşladığımız nohutun suyundan ½ çorba kaşığı karışıma ilave edebiliriz. Baharatlar ilave edilir. Servis tabağına alınır. Üzeri maydonoz ve kırmızı biberle-pul biber ile süslenir.
|
Humus |
|
kamyoncu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc103248
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2014
2,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış nohut
5 diş sarımsak
1 su bardağı tahin
2 limon
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlık kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay bardağı haşlanmış nohut suyu
Öncelikle haşlanmış nohudu ve haşlama suyunu bir mutfak robotuyla ezip püre yapın. İçine tahin, sarımsak ve diğer malzemeleri koyun. Karıştırıp tatlandırın. Servis tabağına aktarıp üzerini kimyon ve kırmızı pul biberle süsleyip üzerine zeytinyağı gezdirip ikram edin.
|
Humus |
|
yeni nefes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc116680
Gönderme Tarihi: 06.May.2016
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram nohut
150 gram tahin
3 yemek kaşığı yağ
6 diş sarımsak
1 adet büyük boy limon
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1.2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
Maydanoz
Tuz
Nohudu akşamdan ılık suya koyalım. Humusu hazırlamaya başladığımızda suyunu dökelim ve tencereye yeterli miktarda su koyarak, nohutları yumuşayana kadar kaynatalım. Nohudun suyunu bir kaba süzelim. Yalnız malzemeleri karıştırdığımızda katı olma ihtimaline karşı bu suyu ezmemizi hazırlayana kadar dökmeyelim. Nohudu, tahini, limonun suyunu, kabukları soyulmuş sarımsakları, yağı, karabiberi ve tuzu (isteğe bağlı) miksere koyup, iyice karıştıralım. Karışımın çok katı olduğunu görürseniz, ayırdığımız nohut suyunu istediğimiz kıvamı elde edene kadar azar azar ekleyelim. Ardından karışımı servis tabağına alalım ve üzerini sumak, kimyon, toz biber ve maydanozla süsleyelim ve servise sunalım.
|
Humus |
|
problem
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc117828
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2016
1,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ali Akdemir
2 bardak nohut
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı kimyon
4 diş sarımsak (ezilmiş)
2 adet limonun suyu
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Nohutu en az 4-5 saat ılık suda ıslattıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuyunca nohutların kabuklarını ayıklayın. Ezerek bir tel süzgeçten geçirin. Nohut püresine azar azar tahin, tuz, kimyon, sarımsak ve limon suyunu yedirerek katın. Bu işlemi yaparken bir tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Humusu bir servis tabağına aktarıp üzerini maydanozla süsleyip kırmızı biberle karıştırılmış zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
|
Akdeniz Humusu |
|
maddi
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117875
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Aydın
500 gr akşamdan ıslatılmış nohut
3-4 yemek kaşığı dolu dolu tahin
2 adet limonun suyu veya limon tuzu
7-8 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Kimyon
Su
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Dilimlenmiş sucuk veya pastırma
Süslemek için:
Kıyılmış maydanoz
Akşamdan ıslatılmış nohutları düdüklü tencerede tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirin. Düdüklü tencerede düdüğü çıktıktan sonra en 30 dk. pişirin. Pişen nohutları süzgeçle bir kaba alın. Haşlama suyunu atmayın. Pişen nohutları el blenderı ile iyice ezin. Ezilen nohutları geniş bir tencereye koyun. Nohuda kimyon, tuz, limon suyu, tahini ilave edin. Kimyon nohudun gazını alır. Limon yerine limon tuzu kullanabilirsiniz. Nohudun haşlama suyundan yavaş yavaş ilave edin. Pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar su ilave edin. Ocağın altını açın biraz pişirin. Bazı tariflerde pişirmeden yapılıyor, ben pişiyorum çünkü daha lezzetli olduğuna inanıyorum, pişen humus mideye dokunmuyor. Humusu servis tabağına alın. Geniş bir tavada istediğiniz yağı kızdırın. Kızan yağa pul biber koyun. Servis tabağındaki humusun üzerine dökün. İsteyen kızdırılan yağa sucuk ve pastırma dilimleri koyabilir. Pastırma, sucuk, et humusa lezzet katar. Tuz, baharat, yağ miktarları size kalmıştır. Maydanoz ve sumak ile süsleyin.
|
Humus |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123586
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Nohut 500 gr
Tahin 40 gr
Zeytinyağı 100 ml
Limon suyu 10 ml
Kimyon 5 gr
Sarımsak 3 gr
Su 2 Lt
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar
Nohutu 1 saat sıcak suda bekletin. Sarımsakları ikiye kesin.
Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün ve nohut koyun.
Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu MULTICOOK, sıcaklığı 100°С, pişirme süresini 1 saat 30 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin ve İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır nohutu ayrı kaba koyun, tahini ekleyin ve blender ile homojen hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine zeytinyağı dökün. Kapağı kapatmayın.
Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 5 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye sarımsak ve kimyonu koyun.
Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Sarımsakları yağdan alın. Nohut püresine, kimyon ile sarımsakların pişirildiği yağı, limon suyunu, tuzu ve baharatı ekleyin ve karıştırın.
|
Humus |
|
melahat öztürk
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc127450
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2017
1,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kristalyaglari.com
2 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı tahin
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı Kristal Zeytinyağı
Nohutların kabukları soyulur, malzemeler içine konur, yoğrulur ve süslenerek servis yapılır.
|
Humus |
|
çintar
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc131604
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018
1,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı nohut
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı tahin
6 tane sarımsak
1 limon
Maydanoz
Tuz
Sıvı yağ
Kimyon
Pul biber
Nohutlari yıkayıp iyice haşlıyoruz. Haslanan nohutlarin içinde su kaldiysa bi kaba suyunu alin Isu bardağı ölçün suyundan [eğer hiç su kalmadıysa Çeşme suyu koyabilirsiniz] nohutlari Isu bardağı suyla birlikte robotta iyice ezin.
İçine ezilmiş sarımsak tahin tuz limon suyu ekleyip tekrar robottan geçiriyoruz (tadına bakın ona göre ekşisini tuzunu damak tadını za göre artırabilirsiniz) servis tabağına alın üzerine kimyon pulbiber maydanoz ısıtılmış sıvı yağ döküp servis ediyoruz.
|
Humus |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132742
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2018
2,227 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
Yarım çay bardağı tahin
1 limonun suyu
3 diş sarımsak
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
Üzeri için:
Zeytinyağı
Pul biber
Domates
Turşu
Nohutlar yumuşayana kadar haşlanır, dış kabukları soyulur, miksere konur.
Üzerine tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon ve tuz konarak iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir, kırmızı biber serpilir, domates dilimleri ve turşu ile süslenir.
|
Humus |
|
sevdiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Çankaya Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144595
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2019
811 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
4 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
4 dal maydanoz
Kornişon turşu
Arzuya göre 3-4 dilim pastırma
Nohutları bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün sularını süzüp güzelce haşlayın.
Haşlanmış nohutları iki avcunuzun arasında hafifçe ovalayarak kabuklarını ayıklayın.
Sarımsakları mümkünde havanda döverek iyice ezin.
Tüm malzemeleri bir araya getirip havanda, mutfak robotunda ya da el blenderı yardımıyla çukur bir kapta homojen bir karışım haline getirin.
Humusunuz hazır. Servis için geniş bir tabağa alıp ortasını çukur yapın.
Kızdırdığınız kırmızı biberli zeytinyağını üzerine gezdirin.
Kenarlarını kornişon turşu ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Arzu ederseniz humusu fırına dayanıklı bir kaseye alıp üzerine pastırma dilimleri yerleştirin.
Pastırmalar hafifçe kızarana kadar fırınlayın.
|
Humus |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152007
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020
656 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram konserve nohut
2 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Kırmızı biber
Kimyon
Kişniş
Tuz
Karabiber
Nohuttan bir yemek kaşığı ayırın. Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz. Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin.
|
Humus |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156026
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo nohut
3 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı limon suyu
3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
Tuz
Üzeri için:
Kimyon
Kırmızı pul biber
Maydanoz
Sumak
Salatalık turşu
Nohutlar bir gün önceden ıslatılır.
Düdüklü tencerede çatlaması sağlanarak pişirilir.
Kabukları soyularak bir tencereye alınır ve 2 bardak ılık su ilave edilerek, suyunu çekene kadar ezilerek katı bir hale gelene kadar pişirilir.
Kısık ateşe alınarak üzerine 1 çay bardağı ılık su konulur ve yumuşaması sağlanır.
Ateşten alınarak tahin, ezilmiş sarımsak, tuz kimyon ve limon suyu eklenir ve iyice karıştırılır.
Bir servis tabağına yayılarak üzerine kimyon, kıyılmış maydanoz, sumak, pul biber ve salatalık turşu ile süslenir ve az zeytinyağı gezdirilerek hazırlanır.
|
Humus |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166723
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2022
471 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 Su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı sıcak su
1 adet limon
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı
Kimyon
Maydanoz
Pul biber
Haşlanmış nohudumuzu sıcak su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam olana kadar blenderdan geçiriyoruz. Ardından tahin, limon suyu ve ezdiğimiz sarımsakları ekliyoruz ve tekrar blenderdan geçiriyoruz. Humusumuzu genişçe bir meze tabağına alıp resimdeki gibi kaşıkla şekiller verip üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz ve baharatlar ile süslüyoruz.
|
Humus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168104
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2022
386 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram kaynatılmış nohut
1 diş sarımsak
1 adet limon
1 çay bardağı tahin
1 su çay zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı
Toz biber
Bir gün önce suda beklettiğiniz nohutları tencereye har ateşte koyun.
Haşlanan nohutları süzüp üzerindeki ince zarı alın.
Bir kaba koyduğunuz nohutları iyice ezin.
Üzerine tahini döküp bir iki dakika blendırdan geçirin.
Sonra zeytinyağını döküp tekrar blendırdan geçirin.
Akabinde diğer baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
Krem kıvamındaki humusu tabaka alın üzerine çok az zeytinyağı geçirip toz biber dökün.
|
Humus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168675
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2022
370 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.yaylaagro.com
1 su bardağı nohut
1 kahve fincanı tahin
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Buzlu su
Nohutlar yıkanır ve bir gün öncesinden suda ıslatılır.
Islatılan nohutlar tuzlu suda püre kıvamına gelene kadar haşlanır, kabukları temizlenir.
Blender veya mikserde tüm malzemeler karıştırılır soğuk olarak servise sunulur.
Kıvamı soğuk buzlu su ile ayarlanmalı.
Servise sunarken üzerine zeytinyağı ve kimyon atılırsa tadı daha da güzel olacaktır.
|
|