|
Humus |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179626
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2024
39 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr Nohut
1 su bardağı Tahin
1 kahve fincanı Zeytinyağı
5-6 diş Sarımsak
Yarım su bardağı Su
2 adet limonun suyu
Tuz
Kırmızı Biber
Kimyon
Sumak
Nohut iyice pişirilir ve robottan geçirilir.
Tahin, ezilmiş sarımsaklar, tuz, su ve limon suyu karıştırılır. Nohutla karıştırılır. Servis tabağına konur.
Öte yanda bir tavada zeytinyağında kırmızı biber, sumak, kimyon kızdırılır ve bu karışım Humusun üzerinde gezdirilir.
İsteğe göre üzerine, maydanoz, dereotu, kuru nane ilave edilebilir.
|
Humus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179008
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2024
92 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
1 kutu konserve nohut veya 1 su bardağı haşlanmış nohut
2 diş sarımsak, ezilmiş
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Nohutlarınızı haşlayıp 1 gece suda bekleterek tarife başlayabilirsiniz, ancak beklemek istemiyorsanız konserve nohut kullanabilirsiniz.
Haşladığınız nohutları suyundan süzün ve bir kaba aktarın. Bu sırada bir kapta veya blender kabında tahini, limon suyunu 1 dakika boyunca birlikte çekin.
Çektikten sonra bir spatula yardımıyla kaba yapışanları kazıyın ve tekrar karıştırın. Daha sonra zeytinyağını da ekleyerek karışımınızı biraz daha blenderda çekin.
Kıvam almaya başladığı sırada sarımsaklarınızı ezin ve ezdiğiniz sarımsakları, kimyonu, tuzu, karabiberi de karışımınıza ekleyin. Malzemeler pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
Tüm malzemeler pürüzsüz hale gelince içerisine haşladığınız nohutları ekleyin ve biraz daha karıştırın.
Nohut da pürüzsüzleşmeye başladığında kıvamını ayarlamak için içerisine blenderda çekerken biraz su katın.
İyice pürüzsüz hale geldiğinden emin olduğunuz karışımınızı kaptan alın ve servis etmek istediğiniz tabağınıza yayın.
Üzerine biraz zeytinyağı ve kimyon (pul biber de olur) gezdirerek servis edebilirsiniz.
|
Humus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177553
Gönderme Tarihi: 01.May.2024
73 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 çay bardağı tahin
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1çay bardağı su
Tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı haşlanmış nohut
Maydanoz
Öncelikle nohutları önceden haşlayın. Kabuklarını ayıklayın. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, kimyon ve zeytinyağını blender’dan geçirip püre haline getirin. Humusu servis tabağına alın. Üzeri için haşlanmış nohut, zeytinyağı ve toz biberi, küçük bir tavada kızdırıp humusun üzerine gezdirin.
|
Humus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177465
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2024
97 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı nohut
Yarım çay kaşığı karbonat
2 adet limon
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı tahin
4 yemek kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Öncelikle nohudu bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp, tencereye alıp üzerine su ve karbonat ekleyip pişirin. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Diğer tarafta tahin, zeytinyağı, kimyon ve tuzu bir kaseye alın. Sıktığınız 2 adet limonun suyunu, ezdiğiniz sarımsakları ekleyip iyice karıştırın. Haşladıktan sonra suyunu süzdüğünüz nohutları, hazırladığınız tahinli karışımı ve soğuk suyu mutfak robotunda veya el blenderı ile dilediğiniz kıvamda çekin. Servis tabağına aldığınız humusun ortasına zeytinyağında kızdırdığınız pul biberi üzerine gezdirip servis edin.
|
Humus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177226
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2024
142 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gram koçbaşı nohut (Haşlanmış, kabukları alınmış hali ile yaklaşık 2-3 su bardağı)
1,5 çay bardağı ılık su
Humus için;
1 çay bardağı ılık su
1/2 (yarım) çay bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı limon suyu
3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
Tuz
Süslemek için:
Kimyon
Kırmızı pul biber
Sumak
Kıyılmış maydanoz
Arzuya göre salatalık turşusu ve turp
Nohutlarınızı bir gece önceden ıslatın, düdüklü tencereye alın.
Bir taşım kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün.
Tekrar sıcak su ekleyip düdüklü tencerenizde tam pişirin(hafif çatlasın ve kabukları kolay çıkabilecek hal alsın. Yaklaşık 15-20 dakika)
Nohutların kabuklarını temizleyin, ölçüdeki nohudu elde edin..
Kabuksuz nohutları,1,5 çay bardağı su ile orta derinlikte bir tencereye alın
Tekrar ocağa koyun, tahta kaşıkla ezerek suyunu hafifçe çektirin. Ilınmış nohudunuzu el püre yapıcınızdan geçirerek pürüzsüz hal almasını sağlayın.
Nohut katı bir hal alacak. (Bu aşamada derin dondurucuda saklayabilirsiniz)
2. kez kısık ateşe aldığınız nohuta 1 çay bardağı ılık su ekleyin.
Yumuşatın, sürekli karıştırarak açılmasını sağlayın(1 dakika). Ateşten aldığınız sıcak nohuta tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve kimyonu ekleyin. Çok iyi karıştırın.
Servis tabağınıza aldığınız ve yaydığınız humusu kimyon, kırmızı pul biber, sumak, kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Üzerine incecik zeytinyağı gezdirin, servis edin.
|
Humus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174855
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2023
183 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
400 gr haşlanmış nohut
6 çorba kaşığı tahin
2 diş sarımsak
1 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
8 küp buz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
2 dal maydanoz
Öncelikle nohut konservesini tamamını su dolu bir kase içerisine boşaltın.
Nohutları, kase içerisinde ovalayarak kabuklarından sıyrılmasını sağlayın.
Ardından suyu yavaşça dökün ve kasenin ağzında toplanan kabukları alarak soyma işlemini tamamlayın.
Mutfak robotuna sırasıyla 400 gr haşlanmış nohutu, ½ limonun suyunu, 5 çorba kaşığı tahini, 2 diş önceden soyulmuş sarımsağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve çalıştırın.
Sonraki aşamada her 1 dakikada 1 adet buz küpü ekleyin. Bu işleme 10 dk’yı tamamlayana kadar devam edin.
Humusu, mutfak robotundan servis tabağına alın ve zeytinyağı, kimyon, maydanoz ve sumak ile süsleyerek hazır hale getirebilirsiniz.
|
Humus |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173631
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2023
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı haşlanmış nohut
1.5 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı limon suyu
3-4 diş sarımsak
Tuz
Süslemek İçin:
Kimyon
Kırmızı pul biber
Sumak
Kıyılmış maydanoz
Bir gece önceden ıslattığınız nohutları düdüklü tencereye alın. Bir taşım kaynatıp çıkan köpüklü suyu dökün. Tekrar sıcak su ekleyip düdüklü tencerenizde tamamen pişirin. Nohutların kabuklarını temizleyin. Kabuksuz nohutları, 1.5 çay bardağı su ile orta derinlikte bir tencereye alın. Tekrar ocağa koyun, tahta kaşıkla ezerek suyunu hafifçe çektirin ve blenderda çekerek püre haline getirin. Nohutunuz katı bir hal alacak. İkinci kez kısık ateşe aldığınız nohutunuza bir çay bardağı ılık su ekleyin. Tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve kimyonu ekleyin. İyice karıştırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin. Servis tabağına aldığınız humusunuzu kimyon, kırmızı pul biber, sumak ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
|
Humus |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171139
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1.5 Çay Kaşığı
Nohut 250 Gram
Sarımsak 2 Diş
Limon 2 Adet
Tahin 3 Yemek Kaşığı
Nohutları 1 gece önceden ıslatmaya bırakınız.
Ertesi gün nohutları düdükle tencerede üzerini örtecek kadar su koyup 20 dakika haşlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra mutfak robotuna koyup püre haline gelecek şekilde karıştırın. Daha sonra tahin, 2 limonun suyu, ince olarak doğradığınız sarımsak, zeytinyağı ve tuzu da ilave edin. Hepsini karıştırıp servis tabağına alıp üstünü süsleyin. Tavsiye ediyorum lezzetli oluyor.
|
Humus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168675
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2022
358 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.yaylaagro.com
1 su bardağı nohut
1 kahve fincanı tahin
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Buzlu su
Nohutlar yıkanır ve bir gün öncesinden suda ıslatılır.
Islatılan nohutlar tuzlu suda püre kıvamına gelene kadar haşlanır, kabukları temizlenir.
Blender veya mikserde tüm malzemeler karıştırılır soğuk olarak servise sunulur.
Kıvamı soğuk buzlu su ile ayarlanmalı.
Servise sunarken üzerine zeytinyağı ve kimyon atılırsa tadı daha da güzel olacaktır.
|
Humus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168104
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2022
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram kaynatılmış nohut
1 diş sarımsak
1 adet limon
1 çay bardağı tahin
1 su çay zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı
Toz biber
Bir gün önce suda beklettiğiniz nohutları tencereye har ateşte koyun.
Haşlanan nohutları süzüp üzerindeki ince zarı alın.
Bir kaba koyduğunuz nohutları iyice ezin.
Üzerine tahini döküp bir iki dakika blendırdan geçirin.
Sonra zeytinyağını döküp tekrar blendırdan geçirin.
Akabinde diğer baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
Krem kıvamındaki humusu tabaka alın üzerine çok az zeytinyağı geçirip toz biber dökün.
|
Humus |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166723
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2022
456 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
1 Su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı sıcak su
1 adet limon
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı
Kimyon
Maydanoz
Pul biber
Haşlanmış nohudumuzu sıcak su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam olana kadar blenderdan geçiriyoruz. Ardından tahin, limon suyu ve ezdiğimiz sarımsakları ekliyoruz ve tekrar blenderdan geçiriyoruz. Humusumuzu genişçe bir meze tabağına alıp resimdeki gibi kaşıkla şekiller verip üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz ve baharatlar ile süslüyoruz.
|
Humus |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156857
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2021
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
1 su bardağı kadar tahin
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı kadar sıcak su
1 adet limonun suyu
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber
Tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı
Humus tarifimiz için nohutlarımızı geceden ıslatıyoruz.
Islattığımız nohutlarımızı düdüklümüzde yarım saat kadar haşlayıp, rondodan geçiriyoruz.
Sarımsaklarımızı rendeliyoruz ve rondodan geçirilmiş nohutlarımız ile birlikte geniş bir kaba alıyoruz.
Üzerine tahinimizi, yağımızı, suyumuzu ve baharatlarımızı atıp, harmanlıyoruz.
Hazır ettiğimiz mezemizi servis tabağımıza alıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
Humus servis için hazırdır.
|
Humus |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156026
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
435 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo nohut
3 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı limon suyu
3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
Tuz
Üzeri için:
Kimyon
Kırmızı pul biber
Maydanoz
Sumak
Salatalık turşu
Nohutlar bir gün önceden ıslatılır.
Düdüklü tencerede çatlaması sağlanarak pişirilir.
Kabukları soyularak bir tencereye alınır ve 2 bardak ılık su ilave edilerek, suyunu çekene kadar ezilerek katı bir hale gelene kadar pişirilir.
Kısık ateşe alınarak üzerine 1 çay bardağı ılık su konulur ve yumuşaması sağlanır.
Ateşten alınarak tahin, ezilmiş sarımsak, tuz kimyon ve limon suyu eklenir ve iyice karıştırılır.
Bir servis tabağına yayılarak üzerine kimyon, kıyılmış maydanoz, sumak, pul biber ve salatalık turşu ile süslenir ve az zeytinyağı gezdirilerek hazırlanır.
|
Humus |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152007
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020
641 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram konserve nohut
2 yemek kaşığı tahin
3 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Kırmızı biber
Kimyon
Kişniş
Tuz
Karabiber
Nohuttan bir yemek kaşığı ayırın. Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz. Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin.
|
Humus |
|
sevdiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Çankaya Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144595
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2019
801 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
4 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
4 dal maydanoz
Kornişon turşu
Arzuya göre 3-4 dilim pastırma
Nohutları bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün sularını süzüp güzelce haşlayın.
Haşlanmış nohutları iki avcunuzun arasında hafifçe ovalayarak kabuklarını ayıklayın.
Sarımsakları mümkünde havanda döverek iyice ezin.
Tüm malzemeleri bir araya getirip havanda, mutfak robotunda ya da el blenderı yardımıyla çukur bir kapta homojen bir karışım haline getirin.
Humusunuz hazır. Servis için geniş bir tabağa alıp ortasını çukur yapın.
Kızdırdığınız kırmızı biberli zeytinyağını üzerine gezdirin.
Kenarlarını kornişon turşu ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Arzu ederseniz humusu fırına dayanıklı bir kaseye alıp üzerine pastırma dilimleri yerleştirin.
Pastırmalar hafifçe kızarana kadar fırınlayın.
|
Humus |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132742
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2018
2,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
Yarım çay bardağı tahin
1 limonun suyu
3 diş sarımsak
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
Üzeri için:
Zeytinyağı
Pul biber
Domates
Turşu
Nohutlar yumuşayana kadar haşlanır, dış kabukları soyulur, miksere konur.
Üzerine tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon ve tuz konarak iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir, kırmızı biber serpilir, domates dilimleri ve turşu ile süslenir.
|
Humus |
|
çintar
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc131604
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018
1,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı nohut
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı tahin
6 tane sarımsak
1 limon
Maydanoz
Tuz
Sıvı yağ
Kimyon
Pul biber
Nohutlari yıkayıp iyice haşlıyoruz. Haslanan nohutlarin içinde su kaldiysa bi kaba suyunu alin Isu bardağı ölçün suyundan [eğer hiç su kalmadıysa Çeşme suyu koyabilirsiniz] nohutlari Isu bardağı suyla birlikte robotta iyice ezin.
İçine ezilmiş sarımsak tahin tuz limon suyu ekleyip tekrar robottan geçiriyoruz (tadına bakın ona göre ekşisini tuzunu damak tadını za göre artırabilirsiniz) servis tabağına alın üzerine kimyon pulbiber maydanoz ısıtılmış sıvı yağ döküp servis ediyoruz.
|
Humus |
|
melahat öztürk
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc127450
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2017
1,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kristalyaglari.com
2 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı tahin
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı Kristal Zeytinyağı
Nohutların kabukları soyulur, malzemeler içine konur, yoğrulur ve süslenerek servis yapılır.
|
Humus |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123586
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Nohut 500 gr
Tahin 40 gr
Zeytinyağı 100 ml
Limon suyu 10 ml
Kimyon 5 gr
Sarımsak 3 gr
Su 2 Lt
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar
Nohutu 1 saat sıcak suda bekletin. Sarımsakları ikiye kesin.
Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün ve nohut koyun.
Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu MULTICOOK, sıcaklığı 100°С, pişirme süresini 1 saat 30 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin ve İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır nohutu ayrı kaba koyun, tahini ekleyin ve blender ile homojen hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine zeytinyağı dökün. Kapağı kapatmayın.
Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 5 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye sarımsak ve kimyonu koyun.
Çalışma modu bitene kadar kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Sarımsakları yağdan alın. Nohut püresine, kimyon ile sarımsakların pişirildiği yağı, limon suyunu, tuzu ve baharatı ekleyin ve karıştırın.
|
Akdeniz Humusu |
|
maddi
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117875
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2016
2,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Aydın
500 gr akşamdan ıslatılmış nohut
3-4 yemek kaşığı dolu dolu tahin
2 adet limonun suyu veya limon tuzu
7-8 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Kimyon
Su
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Dilimlenmiş sucuk veya pastırma
Süslemek için:
Kıyılmış maydanoz
Akşamdan ıslatılmış nohutları düdüklü tencerede tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirin. Düdüklü tencerede düdüğü çıktıktan sonra en 30 dk. pişirin. Pişen nohutları süzgeçle bir kaba alın. Haşlama suyunu atmayın. Pişen nohutları el blenderı ile iyice ezin. Ezilen nohutları geniş bir tencereye koyun. Nohuda kimyon, tuz, limon suyu, tahini ilave edin. Kimyon nohudun gazını alır. Limon yerine limon tuzu kullanabilirsiniz. Nohudun haşlama suyundan yavaş yavaş ilave edin. Pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar su ilave edin. Ocağın altını açın biraz pişirin. Bazı tariflerde pişirmeden yapılıyor, ben pişiyorum çünkü daha lezzetli olduğuna inanıyorum, pişen humus mideye dokunmuyor. Humusu servis tabağına alın. Geniş bir tavada istediğiniz yağı kızdırın. Kızan yağa pul biber koyun. Servis tabağındaki humusun üzerine dökün. İsteyen kızdırılan yağa sucuk ve pastırma dilimleri koyabilir. Pastırma, sucuk, et humusa lezzet katar. Tuz, baharat, yağ miktarları size kalmıştır. Maydanoz ve sumak ile süsleyin.
|
|