|
Hünkarbeğendi |
|
NURGÜN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2012
Mesajlar: 69 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc83331
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012
1,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet Domates
500 gr koyun eti
2 Bardak süt
2 Yemek Kaşığı un
4 Yemek Kaşığı margarin
1 Yemek Kaşığı sirke
2 Adet soğan
5 Adet patlıcan
Tencereye etleri alıp suyunu çekene dek kavurun. Margarin ve soğanları ekleyin.3 dakika daha kavurun. Sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri kekiği sıcak suyu ve tuzu ekleyerek pişirin. Patlıcanları ateşte közleyip ince kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip kavurun.üzerine soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaşınca ateşten alın.ince kıyılmış patlıcanları tuzu rendelenmiş kaşarı ekleyin.üzerine eti koyup servis yapın.
|
Hünkar Beğendi |
|
tatlıkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc78896
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2012
1,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Kg. süt yarım
1 Adet ince kıyılmış soğan
4 Yemek Kaşığı un
150 gr kaşar peyniri rendesi
Yeterince tuz
1 Kg. yarım yağsız kuşbaşı
2 Yemek Kaşığı salça
4 Adet patlıcan
Bir tencerede soğanı sıvıyağ ile kavuruyoruz ve etleri ilave ederek bir süre daha kavurup salçasını ekliyoruz. Üzerine etlerin üstüne çıkacak kadar su ekleyip tuzunu ekliyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Patlıcanları ocağımızda közleyip kabuklarını soyuyoruz ve ince doğruyoruz. Bir tencereye Sana yağımızı ve unumuzu alıp un kokusu gidene kadar kavuruyoruz ve sütümüzü yavaşça çırparak eliyoruz katılaşmaya başlayınca patlıcanı ve kaşarı ekleyip, tuzunu serpiyoruz. Kapağını kapatıp çok az daha pişiriyoruz . Ocaktan alıyoruz.
|
Hünkar Beğendi |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc78401
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2012
1,995 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı süt
1 Yemek Kaşığı un
1 Kg. Patlıcan
750 gr kuşbaşı et
2 Yemek Kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
3 Adet Domates
2 Adet soğan
1 Demet maydonoz
İlk olarak eti, irice doğranmış soğanlarla birlikte yağda kavuralım. Daha sonra domatesleri doğrayıp etin üzerine ilave edelim ve karıştıralım. İçine 3 su bardağı sıcak su koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişeceğine yakın içine tuz ilave edelim. Et pişerken patlıcanları közlemeye başlayalım. Soyalım ve ince ince kıyalım. Diğer bir tavada un, yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Sütü azar azar karıştırarak üzerine dökelim.Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve patlıcanı ilave edelim. İçine tuz ve karabiber ekledikten sonra servis tabağına alalım. Pişmiş olan eti üzerine dizelim. Maydanozun yapraklarıyla süsleyelim ve servise sunalım.
|
Hünkarbeğendi |
|
rukiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc78301
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
2,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet Domates
1 Bardak KAŞAR PEYNİRİ
1 Adet soğan
Aldığı kadar salça
1 Bardak süt
2 Yemek Kaşığı un
250 gr kuşbaşı et
3 Adet patlıcan
Patlıcanları güzelce közleyin ve unu bir yemek kaşığı sana margarinde düzgün bir şekilde kavurun ve sütü üzerine ekleyin. Karıştırarak mama gibi bu iki malzemeyi pişirin. Kaşar peynirinin yarısınıda ekleyin. Soyup küçük küçük kestiğiniz patlıcanlarıda katarak, bir taraftan ise tuzunu ayarlayın. Karışımı geniş bir borcama dökün üzerine kalan kaşar peynirini güzelce serpin. Peynirler eriyip, üzeri kızarana kadar fırında normal dereceli bir ateşte pişirin. Üzeri için soğanları ve etleri kavurup salça ve domates rendesi ekleyerek hazırladığınız soteyi üzerine dökün.
|
Hünkar Beğendi |
|
mübarek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78191
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2012
2,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı sirke
3 Bardak sıcak su
1 Tutam kekik
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Kaşar
500 gr kuzu eti
5 Adet patlıcan
2 Yemek Kaşığı un
2 Adet soğan
1 Tutam tuz
2 Su Bardağı süt
Öncelikle kuzu etini orta boy bir tencereye alarak orta ateşte kavuralım. Sonrasında margarini ve küçük dogranmış soganlarıda tencerenin içine ilave ederek bir kaç dakika daha kavurun. Bir tatlı kaşıgı sirkeyide ilave edin. Önceden rendeledigimiz domatesler ile kekik,sıcak su ve tuz ilave ederek tencerenin içindeki etler yumuşak kıvama gelene dek kavuralım. Patlıcanlarımızı ateşte közledikten sonra kabuklarını soyalım ve limonlu su da bir kaç dakika bekletelim. Sudan çıkardıgımız patlıcanları ince olacak şekilde kıyalım. Orta boy bir tavada margarini eriterek üzereine 1 yemek kaşıgı un ilave edelim ve renk degiştirene kadar kontrollü bir şekilde kavuralım. Renk degiştirme işlemi tamamlandıgında süt ilave edin. Tavada ki karışım süt yardımı ile koyulaştıgında ateşten alın. Ufak kıyılmış patlıcanlar ile tuz ve rendeledigimiz kaşar peynirini ilave edin. Bir kaç kaşık darbesi ile karıştırdıktan sonra servis tabagına aktarın. Üzerine kavrulmuş eti ilave ederek hünkar begendiyi tamamlayın.
|
Hünkar Beğendi |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc77859
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2012
1,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
250 gr kuzu et
1 Yemek Kaşığı salça
1 Adet yumurta
2 Yemek Kaşığı un
4 Adet patlıcan
1 Adet soğan
1 Bardak su
2 Bardak süt
Patlıcanlar yıkanıp bütün fırına verilir. 175 derecede yumuşayana kadar pişirilir. Tencereye sana yağın yarısı konur. Bir adet soğan yemeklik doğranır pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı doğranan etler pembeleşen soğanın üzerine eklenir. Suyunu çekene kadar kavrulur. Bir kaşık salça da eklenip kavrulur. Üzerine bir bardak sıcak su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tuz eklenir. Pişen patlıcanlar soğuduktan sonra kabukları soyulur ve doğranır. Tavaya kalan sana yağ eklenir. Eridikten sonra iki kaşık un eklenerek kavrulur. 2 bardak soğuk süt ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Ocağın altı kapatılır. 1 adet yumurta kırılarak hızlıca karıştırılır. Patlıcanlar ilave edilir. Tuzu eklenir. İyice karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerine pişirilen etler dökülür.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.04.2023
|
|