|
Hünkar Beğendi |
|
kinot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129 Şehir: Katmandu |
Kısa URL: https://ml.md/lc77859
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2012
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
250 gr kuzu et
1 Yemek Kaşığı salça
1 Adet yumurta
2 Yemek Kaşığı un
4 Adet patlıcan
1 Adet soğan
1 Bardak su
2 Bardak süt
Patlıcanlar yıkanıp bütün fırına verilir. 175 derecede yumuşayana kadar pişirilir. Tencereye sana yağın yarısı konur. Bir adet soğan yemeklik doğranır pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı doğranan etler pembeleşen soğanın üzerine eklenir. Suyunu çekene kadar kavrulur. Bir kaşık salça da eklenip kavrulur. Üzerine bir bardak sıcak su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tuz eklenir. Pişen patlıcanlar soğuduktan sonra kabukları soyulur ve doğranır. Tavaya kalan sana yağ eklenir. Eridikten sonra iki kaşık un eklenerek kavrulur. 2 bardak soğuk süt ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Ocağın altı kapatılır. 1 adet yumurta kırılarak hızlıca karıştırılır. Patlıcanlar ilave edilir. Tuzu eklenir. İyice karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerine pişirilen etler dökülür.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.04.2023
|
|