|
İMAMBAYILDI |
|
titiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25441
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008
2,629 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
5 orta boy patlıcan
3 büyük domates
4 büyük soğan
10 diş sarımsak
1/2 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet maydanoz
2 bardak su
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun, ortasına derin bir yarık açın. Acı suyunu bırakması için tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bırakın. Domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları dilimleyin. Maydanozları ince ince kıyın. Domates, soğan, maydanoz, sarımsak, şeker ve tuzu bir kaba koyup iyice karıştırarak ovun. Patlıcanları tuzlu sudan çıkanı durulayın. Ortalarına hazırlanmış olan harçtan koyııj yayvan bir tencereye dizin. Üstüne ve aralarına kalat harcı dökün. Zeytinyağı ve suyunu ilave edin. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan patlıcanları kaşıkla genişletin. Pişerken dökülen harcı içine dol durun. Üzerini bir kaç dal maydanoz ile süsleyin. Soğuk olarak servis edin.
|
İmambayıldı |
|
pardus
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26991
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2008
2,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet düzgün patlıcan
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir. Kurulandıktan sonra bütün olarak kızartılır. Diğer tarafta yarım daire şeklinde doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsak zeytinyağında çevrilir. Üzerine rende domates, sıcak su tuz ve karabiber katılır. Kızaran patlıcanlar yayvan bir tencereya aktarılır, ortaları dikey olarak yarılır. Hazırlalan iç yarıklara doldurulur. Tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
|
İMAMBAYILDI |
|
ilker24
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc34531
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2009
2,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
1250 gram patlıcan
275 gram zeytinyağı (1 1/2 bardak)
500 gram soğan (5 büyük)
600 gram domates (3 büyük)
3 1/2 bardak su
14 diş sarımsak
1 1/2 demet maydanoz
1 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 Bir kuşaneye; piyaz soğanı denen yarım ay şeklinde ve ince 5 büyük soğan doğradıktan sonra, bu soğanları avuçla ovalamak suretiyle az öldürmeli ve sonra banlara; kabukları çıkarılmış ve küçük doğranmış 3 büyük domates, 14 diş sarımsak, kıyılmış bir buçuk demet maydanoz ile 2 tatlı kaşığı da tuz koyarak, hepsini iyice bir karıştırmalı ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan, 1250 gram patlıcanı, alaca denen şekilde yani bir parmak kabuk bırakmak, bir parmak tıraş edercesine ince soymak suretiyle ayıkladıktan sonra, patlıcanların her iki uçlarım birbirinden ayırmamak üzere bunları başlarından alt kısımlarına kadar kesmek suretiyle gövdelerini dörde yarmalı ve patlıcanların yarık olan kısımlarında içlerine, hazırlamış olduğumuz soğan ve domates harcını eşit olarak doldurduktan sonra bunları yayvanca bir tencereye yanyana olmak üzere döşemelidir.
3 Sonra, içleri doldurulmuş ve tencereye döşenmiş patlıcanlara bir bir çeyrek bardak zeytinyağı, üç buçuk bardak su, bir buçuk tatlı kaşığı toz şekerle, 1 tatlı kaşığı da tuz koyduktan sonra üstlerine bir tabak oturtmalı ve sonra tencerenin kapağmı kapatarak, imambayıldı suyunu çekip de yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları, önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere aşağı yukarı bir buçuk saat pişirmeli ve tencereyi ateşten alarak, patlıcanlar iyice soğuduktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
NOT: Alaca kesilmiş, tuzlu suda yatırılmış ve sıkılmış patlıcanları bir, bir çeyrek bardak zeytinyağında 5 dakika kadar kavurduktan sonra bir kaba almak, yağına da ince ve yarım ay şeklinde kesilmiş soğanları atarak 5 dakika kavurmak, sonra da domatesleri katatarak 3 dakika da beraberce pişirdikten sonra, yukarıda tarif edildiği şekilde de hazırlamalıdır. Ancak, çiğ olarak pişirilen imambayıldılar, daha hafif ve kanaatimizce de oldukça lezzetli olurlar.
|
İmam Bayıldı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36634
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
2,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
6 patlıcan
3-4 soğan
2-3 domates
1 demet maydanoz
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Zeytinyağı
Yarım limon suyu
Patlıcanlar alacalı soyulup kızgın yağda kızartılır. 2-3 kaşık zeytinyağında ay ay doğranan soğanlar hafifçe öldürülür. Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler, küçük doğranmış sarımsaklar soğanlara ilave edilir. Patlıcanların ortaları oyularak arasına bu malzeme koyulur. Kafi miktarda suya şeker, tuz ve limon suyu da konularak( su sıcak olmalı) orta ateşte pişirilir. Pişince üzerine küçük doğranmış maydanoz bolca dökülür.
|
PATLICAN İMAMBAYILDI |
|
fener
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc44658
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
2,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
6 ufak boy patlıcan
1 demet maydanoz
2 baş soğan
2 adet domates
1 baş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 bardak su
1 bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı (likit yağ)
Patlıcanın kabukları ince olarak soyulur. İki başları kalmak üzere kâmını uzunluğuna biraz yarıp, tuz serpilir. 15 dakika bekledikten sonra su ile yıkanır. Suyu silkelenir. Orta kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Bir tepsiye dizilir.. Soğan piyaz olarak kesilir. Patlıcanlardan artan yağ ile pembe kızartılır. İçerisine ayıklanmış ve ikiye kesilmiş sarımsak karıştırılır. Ufak kesilen domates, maydanoz, tuz konularak biraz daha kavrulur. Tepsideki patlıcanların içleri doldurulur. Su ilave edilerek, kapağı kapatılır ve 45 dakika pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.
|
İmam Bayıldı |
|
felamur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc47002
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
2,647 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli Malzemeler:
Patlıcan (4 adet orta boy, 800 gram)
Sıvıyağ (3 su bardağı, patlıcanları kızartmak için)
Zeytinyağı (1 çay bardağı, soğanları kavurmak için)
Soğan (4 adet orta boy)
Çarliston biber (2 adet)
Domates (2 adet orta boy)
Domates salçası (1 yemek kaşığı)
Sarımsak (4 diş)
Maydanoz (4 dal)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Toz Şeker (1 tatlı kaşığı)
Sıcak su (2 su bardağı)
Kiraz domates (10 adet, süslemek için, tercihe göre)
4 adet orta boy soğanı piyaz biçiminde doğrayın. Yanmamasına dikkat ederek ısıttığınız 1 çay bardağı zeytinyağının içine doğradığınız soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken 4 diş sarımsağı doğrayarak tencerenize atın. Kavrulan soğanların üzerine doğradığınız 2 adet çarliston biberi ve 2 adet orta boy domatesi ekleyin, ince doğradığınız 4 dal maydanozu da tencerenize ekleyerek kavurma işlemine devam edin. Üzerine 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ilave edin. 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyip tüm karışımı yaklaşık 5 dakika kaynamaya bırakın.
Kaynama işlemi sürerken 4 adet orta boy patlıcanı 3-4 eşit parçaya bölerek, siyah beyaz şeritler halinde soyun. Patlıcanların içlerini düzgün bir biçimde çıkartın. Bir tava içine 3 su bardağı sıvı yağ koyup, yüksek ateşte iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra patlıcanların sık sık altını ve üstünü çevirerek, patlıcanlar altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
Kızarmış patlıcanları bir peçetenin ya da kağıt havlunun üzerine alarak fazla yağın peçete tarafından emilmesini sağlayın. Kızarttığınız ve fazla yağlarını aldığınız patlıcanları tepsinizin içine ağızları yukarı gelecek şekilde düzgünce dizin.
Diğer tarafta hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içine birer yemek kaşığı miktarında doldurun. Doldurma işleminiz bittikten sonra kalan sosu tepsinin yan tarafından dibine gelecek şekilde dökün. Patlıcanların üzerine birer adet kiraz domates yerleştirin. Üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin ve tepsinizi önceden ısıtılmış fırına koyun. Fırında 170 derece ısıda 10 dakika süre ile pişirin. Pişirme işleminden sonra yemeğinizi soğumaya bırakın ve soğuk olarak servis yapın.
|
İmambayıldı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47697
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2010
2,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
5 adet kemer patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet soğan
1 baş sarımsak
3 adet domates
maydanoz
1 adet dolmalık biber
1.5 bardak su
1 çorba kaşığı şeker
tuz
karabiber.
Yapılışı
Patlıcanların sapları yaprakları temizlenir. Alacalı soyulur. Üstünden bir çentik atılır. Tuzlanır ve yarım saat kadar acı suyunun akması sağlanır. Soğanlar halka şeklinde doğranır. Domateslerin kabukları soyulur, küp şeklinde doğranır. Biber küp olarak doğranır. Bir tavada yağ kızdırılır, patlıcanların suları sıkılarak kızgın yağda hafif kızartılır. Diğer yanda soğanlar tencerede yağda şeffaflaşıncaya kadar kavrulur, biberler atılır. Sarımsak, tuz, şeker, karabiber ve kıyılmış maydanozlar atılarak karıştırılır. Hazırlanan harç kızartılmış patlıcanların içine doldurulur. Su ilave edilerek pişirilir. Suyu azalmasına yakın üzerine domates dilimleri ve biber ile süsleyerek fırında biraz tutulur. Maydanozla servis yapılır.
|
İMAM BAYILDI |
|
emine&şirin
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc48551
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2010
2,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 patlıcan (orta)
4 soğan (büyük)
5 domates (orta)
1 diş sarımsak
2 demet maydanoz
4 sivri yeşil biber
1/2 bardak zeytinyağı
1 bardak su
biraz tuz
Patlıcanların sapları kesilip, kabukları da birer parmak genişliğinde yol yol soyulur. Sonra parçaları birbirinden ayırmadan uzunlamasına dörde kesilir ve tuzlanır 25-30 dakika kendi haline bırakılır. Bu süre içinde meydana gelen suyu sıkılıp çıkarılır ve birkaç su yıkanır.
Öte yandan, soğanlar ve sarımsak incecik rendelenir. İstenirse piyaz şeklinde de doğranabilir. Ve yağla birlikte 5 - 6 dakika kavrulur. Kabukları sayulup küçük küçük doğranmış domatesler, biber ve tuz ilâve edilir. Ve hepsi birlikte 10-15 dakika kavrulup indirilir. İncecik doğranmış maydanoz ilâve edilip karıştırılır. Sonra da bu iç ptatlıcanların arasına güzelce yerleştirilir. Bir bardak da su koyulur. Ağzına bir tabak kapatılıp tencerenin üzerine de kapağı kapatılır. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar iyice pişirilir. İmam bayıldı dibini biraz tutarsa çok lezzetli olur. Ateşten indirilip soğuduktan sonra servis yapılır.
|
İMAM BAYILDI |
|
SelinH
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53016
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2010
2,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 adet orta boy patlıcan
6 adet domates
1 çay kaşığı şeker
biraz tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
12 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Ayıklanmış patlıcanlar çok bol tuzlu suda 1 saat kadar bekletilir (patlıcanın acısının çıkması için). Diğer taraftan soğanlar ayıklanarak salata soğanı gibi doğranır, kabukları soyulup ince doğranmış domatesler, tuz, şeker ilave edilerek iyice ovulur, buna yağ da konarak karıştırılır. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar duru su ile iyice yıkandıktan sonra kurulanır ve uzunlamasına ortaları yarılır, buralara hazırlanan harç doldurularak buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir, ateş söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapağı kapalı olarak demlenmesi sağlanır.
|
PATLICAN İMAMBAYILDI |
|
solo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53773
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2010
2,235 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patlıcanların diplerini ayırmadan uzunlamasına dörde bölünüz. Tavada kızgın zeytinyağında birkaç defa çevirerek çıkarınız. Tencereye yuvarlak yuvarlak birkaç soğan doğrayınız. 320 gram zeytinyağı ile öldürünüz. İçine 3 - 5 sarımsak doğrayıp biraz daha çevirerek indiriniz. Bu harcı patlıcan dilimlerinin aralarına doldurunuz tuz, biber ekerek tencereye istif ediniz, üzerine birer parça domates sıralayınız. Kalan yağ ile patlıcanlarla beraber oluncaya kadar su ya da yağsız etsuyu koyunuz, kapalı olarak orta ateşte pişiriniz, indiriniz soğutunuz.
|
İMAMBAYILDI |
|
kurabiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc56834
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2010
2,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
Acı olmıyan patlıcanlardan tedarik edildikten sonra, manzara itibariyle, gerekse tabaklara kolayca ve muntazam alınmaları için, saplarına birleşik kalmak şartiyle uzunlamasına dörde bölmektense, yalnız patlıcanların karınlarını yarmak ve bütün bırakmak daha uygundur. Maamafih iki şekilde de yapılır.
Bu suretle hazırlanan patlıcanlar tavada kızgın zeytinyağında, cüz'i mikdar kızartılarak hemen çıkarılır.
Sonra, soğanları fasulye piyazı soğanı gibi doğrayıp yine zeytinyağında sarımtırak renk alıncaya kadar karıştırmalı ve birkaç baş sarımsağı da diş diş ayırıp soğanla birlikte bir iki daha çevirdikten sonra indirmelidir.
Bu malzeme ile, patlıcanların içleri doldurulmalı. Üzerlerine taze domatesleri de doğramalıdır. Kenarlı bir tepsiye muntazam dizip üzerlerine tavada kalan yağı dökmeli. Tuz, biberi de serpmelidir.
Sonra, patlıcanların hizalarına kadar su doldurarak orta ateşte pişirmelidir.
Pişirme işi bittikten sonra, tabaklara olduğu gibi alınıp tenceredeki salçayı da üzerlerine dökünüz. Bu yemek de soğuduktan sonra yenilmelidir.
|
İMAM BAYILDI |
|
şeker oğlan
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58624
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2010
2,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 tane patlıcan
500 gr. domates
500 gr. soğan
Yarım litre zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
25 gr. şeker
Tuz
Patlıcanların iki başı kesilir. Kenarlarında ikişer santimetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur. Soyulan kısım dörde kesilir. Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bekletilir. Yıkanır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Tepsiye dizilir. Soğan ayrı bir kaba doğranır. Kalan zeytinyağı hafifçe kavrulur. Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır. Domates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir. Patlıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur. Tuz, şeker, yarım limon sıkılır. Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir. Bir - iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir.
|
İmam Bayıldı |
|
ümran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc59003
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2010
2,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet soğanı jülyen kesin. Elinizle ovarak hafifçe öldürün. 3 adet domatesi blanşe edip kabuklarını soyun ve küçük doğrayın. 10 diş sarmısağı soyun. Maydanozu incecik kıyın. Hepsini soğanlara karıştırıp tuzlayın. 4 adet patlıcanı alaca soyun. Her iki ucunun birbirinden ayrılmamasına dikkat ederek başlarından alt kısımlara kadar kesip gövdelerini dörde yarın. Patlıcanların yarık olan gövdelerini hazırladığınız iç ile doldurun. Patlıcanları yayvan bir tencereye yan yana dizin. Üstlerine 60 ml. zeytinyağı, yenibahar, tuz ve şeker ekleyip az su ilavesiyle önce kuvvetli, sonra orta ateşte pişirin. Tencerede soğutup servis tabağına alın.
|
İMAM BAYILDI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61002
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2011
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 orta boy patlıcan
100 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı yada rafine yağ
5 orta boy soğan (piyaz doğranmış)
3 diş sarımsak (piyaz doğranmış)
3 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
300 gr (1+1/2 su bardağı) su
2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıydmış)
1 orta boy domates (parmak biçiminde 5 parçaya bölünmüş)
1 dolmalık biber (parmak biçiminde 5 parçaya bölünmüş)
Patlıcanların yeşil saplarından 3 cm bırakarak kalanını kesiniz. Öteki uçlarını da 3 cm bırakarak kesip, sapın üstündeki yeşil kısmı bıçakla ayıklayınız. Patlıcanların iki tarafından 2'şer cm kabuk bırakarak, geri kalan kısmını soyunuz. Herbirini tam ortasından bıçakla 2'şer cm yukarıya ve 2'şer cm aşağıya yarınız, üstlerine 2 çorba kaşığı tuz serpip karıştırınız. Yarım saat beklettikten sonra yıkayınız. Patlıcanları hafifçe sıkıp bir tabakta bekletiniz.
Bir tavada yağı kızdırınız. Patlıcanları tavaya atıp sararıncaya kadar kızartınız. Sönra genişçe bir tepsiye yerleştiriniz. Tavadaki yağı başka bir tencereye boşaltıp soğan ve sarımsağı ekleyiniz. Sarartmadan 5 dakika kavurup, domatesleri ekleyiniz. Kalan 1 çay kaşığı tuzu, şekeri ve suyu koyup ağır ateşte 15 dakika pişiriniz.
Hazırladığınız bu harcın suyunu süzgeçten süzdükten sonra, suyu bir kenara ayırınız. Harcın içine kıyılmış maydanozu karıştırınız.
Patlıcanları yarık tarafından kaşığın tersiyle açarak, içlerine harcı eşit olarak doldurunuz. Üstlerine birer dilim domates ve biber yerleştiriniz. Sakladığınız harç suyunu da üstlerine döktükten sonra, ağır ateşte üstünü kapalı olarak 30 dakika pişiriniz. Soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
İmambayıldı |
|
Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc64288
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,421 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
6 adet patlıcan
2 adet soğan
1 demet maydanoz
5 diş sarımsak
2 adet domates
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun. Alttan ve üstten 1 parmak bırakarak boylamasına dörde bölün. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış maydanoz, küçük doğranmış domates, sarımsak, tuz ve şekeri karıştırın. Malzemeyi patlıcanların kesik bölgelerine doldurun. Üzerine zeytinyağı ve sıcak su ekleyip pişirin.
|
İmam Bayıldı |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64906
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
1,951 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet soğan
3 adet domates
3 su bardağı su
10 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Patlıcanlar alaca soyulur. Tuzlu suda bekletilir. Küçük doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan, doğranmış sarımsak, kıyılmış maydanoz ve tuz iyice karıştırılır. Suyu süzülmüş patlıcanlar uçları birbirinden ayrılmayacak şekilde ortadan yarılır. Yarığın içine domatesli soğanlı içten doldurulur. Doldurulmuş patlıcanlar yayvan bir tavaya dizilir. Zeytinyağı, su, tuz ve toz şeker ilave edilir. Patlıcanlar yumuşayıncaya ve yağı inene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra ve kıyılmış maydanozla birlikte servis yapılır.
|
İmam Bayıldı |
|
Ceylani
Aşçı
Kayıt: 04.07.2011
Mesajlar: 16
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65402
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
2,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
1 kg patlıcan
500 gr domates
500 gr soğan
1 demet maydanoz
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15 dakika bekletin ve sıkarak acı sularını atın.
Diğer tarafta soğanları piyazlık, domatesleri de küp şeklinde doğrayın. İnce ince kıydığımız maydanoz ve sarımsağı da domates ve soğanlara ekleyip tuz ve şekerle iyice karıştırın.
Patlıcanı uzunlamasına tutup, üç bir tarafından kopmayacak şekilde kesin. Aralarına hazırladığımız içten doldurup tencereye dizin. Üzerinde zeytinyağı gezdirip, su koymadan, kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve servis yapın.
|
İmambayıldı |
|
Lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2006
Mesajlar: 34 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc65640
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011
1,788 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 demet maydanoz
6 diş sarımsak
3 adet soğan
1 adet sivri biber
3 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Patlıcanları soyun. Yanlarından ve üstlerinden bıçakla yarın. Soğanları jülyen doğrayın. Sarmısağı ve maydanozu ince kıyın. Biber ve domatesleri doğrayın. Zeytinyağı ve su dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Tencereye aldığınız patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirin. Suyu da ekleyerek 10 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin.
|
İmambayıldı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc66797
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
2,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
5 orta boy patlıcan
3 orta boy soğan
3 orta boy domates (1 tanesi patlıcanların üzeri için)
6-7 diş sarımsak
2-3 sivri biber
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1/2 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çorba kaşığı şeker
Tuz, karabiber
Patlıcanları alaca soyup yarım saat 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suda bekleterek yıkayıp kurulayalım. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartarak yayvan bir tencereye alalım. Karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keserek bekletelim. Ayrı bir tavaya sıvı yağı alalım. Piyaz doğranmış soğanları ve doğranmış sarımsakları ekleyip pembeleşene dek kavuralım. Rendelenmiş domatesleri ekleyip suyu çekilene dek 2 dk. daha kavuralım. Tuzu, şekeri, karabiberi, kıyılmış dereotunu, maydanozu, ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra tavayı ateşten alalım ve soğanlı harcı patlıcanların karınlarına dolduralım. Yuvarlak kesilmiş domates dilimlerini ve 2'ye kesilmiş sivri biberleri patlıcanların üzerine yerleştirelim. 1 su bardağı sıcak suyu tencerenin kenarından boşaltalım. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Soğutarak servis yapalım.
|
İmam Bayıldı |
|
karadadaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2011
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67851
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011
2,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 patlıcan
5 soğan
yarım demet maydanoz
4 domates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
yeterince tuz karabiber. pul biber
Patlıcanların kabuklarının tamamımı soyun. Karnı yarık yapar gibi ortasını yarın ve tuzlu suda 10 dk. bekletin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, yağla kavurun. Maydanozu ince ince doğrayın. Soğanlar pembeleşince maydanozu ekleyin ve baharatları koyup 10 dk. daha kavurun. İç malzemeyi patlıcanların içine doldurun. Tencereye dizin, 1 su bardağı su koyun tencereye suyunu çekene kadar pişirin.
|
|