Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri > İmambayıldı (75 adet - 2,739,160 defa bakıldı)

İmambayıldı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İmambayıldı

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc75572
Gönderme Tarihi: 08.May.2012
2,404 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

6 adet orta boy patlıcan
6 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
6 adet sivribiber
8-10 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Tozşeker
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Düzgün ve orta boy patlıcanları alaca soyduktan sonra, karnıyarık gibi yarıp, tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim.
Kuru soğanları ikiye bölüp, yarım ay şeklinde ince ince kıyalım. Tencereye sıvıyağı koyup, piyazlık kıydığımız soğanları yağa ilave edip, orta ısılı ateşte kavurmaya başlayalım.
Sarımsakları ince ince kıyıp, kuru soğanlara ilave edelim.
Kuru soğanlar yumuşayınca, kabuklarını soyup ufak ufak doğradığımız 2 adet domatesi ve yeterince tuzu ilave edip, hepsini birden kavurmaya devam edelim.
Domatesler pişince, 1-2 su bardağı kadar su ilave edip, soğanların iyice pişmesini bekleyelim.
İnce kıydığımız maydanozları da tencereye ilave edip, hepsinin iyice pişmesini sağlayalım.
Soğanlar pişince, süzgece koyup, suyunu süzelim.
Patlıcanların suyunu süzüp sıktıktan sonra, bol kızgın sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartalım.
Fırın tepsisine yarık kısmı üste gelecek şekilde dizelim. Bir tatlı kaşığı yardımıyla yardığımız yerden genişleterek açalım.
İçine bir fiske tuz, bir fiske tozşeker serptikten sonra, süzdüğümüz soğanlı harcı patlıcanların içlerine dolduralım. Kaşığın tersiyle üstlerini düzleyip, 1/2 dilim domates ve 1 adet sivribiber koyalım.
Süzdüğümüz suyu da patlıcanların üzerlerine dökelim. Önceden ısıttığımız fırında domatesler ve sivribiberler renk alıncaya kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra, servis yapalım.


Fotoğraf "tren" tarafından gönderildi. 09.06.2020


İMAM BAYILDI

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc84492
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2012
3,412 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

6 orta boy patlıcan
Tuz
6 orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 büyük domates
1/2 çay fincanı zeytinyağı
1,5 çay fincanı su
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 orta boy domates (parmak şeklinde 5 parçaya bölünmüş)
1 dolma biber (domates gibi kesilmiş)

1) Patlıcanların saplarını 3 santim bırakarak kesiniz. Öbür uçlarını da 3'er santim keserek ayırıp saplarındaki yeşil yapraklarını keserek temizleyiniz.
2) Patlıcanların iki tarafından 2'şer santim kabuk bırakarak beyaz olarak soyunuz. Tam ortalarından bir bıçak sokup karşılıklı 2'şer santim aşağıya ve 2'şer santim yukarıya yarınız.
3) Üzerlerine 2 çorba kaşığı tuz serpip karıştırınız ve 30 dakika bekletip yıkayınız, hafifçe sıkarak bir tabağa çıkarınız.
4) Soğpn ve sarmısağı piyaz biçimi doğrayınız Domateslerin kabuğunu soyup ince doğrayınız.
5) Bir tencerede yağı kızdırıp patlıcanları ilâve edip sararıncaya kadar kızartınız ve pişireceğiniz tepsiye diziniz.
6) Yağı başka bir tencereye boşaltıp soğanları ve sarmısağı ilâve ediniz. Beyaz vaziyette 5 dakika kavurarak domatesleri ilâve ediniz.
7) Tuz ve suyunu koyup ağır ateşte 15 dakika pişiriniz. Bir süzgece boşaltıp suyunu saklayınız.
8) Süzgeçteki soğanların içine maydanozu karıştırınız. Patlıcanları yarık tarafından kaşığın tersiyle açarak soğanları doldurunuz.
9) Üzerine 1 dilim domates, 1 dilim biber ve sakladığınız suyu ilâve ediniz ve ağır ateşte üstü kapalı olarak 30 dakika pişirip, soğuk olarak servis yapınız.


İmambayıldı

z.safi
Yamak
Yamak

Kayıt: 13.08.2013
Mesajlar: 8
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc91397
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2013
1,832 defa indirildi / yazdırıldı




4 kemer patlıcan
3 domates
3 diş sarımsak
3 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
5 sivribiber
Tuz

Patlıcanları kabuklarıyla yağda 4 dakika kadar kızartın. Soğanı, domatesi, biberi doğrayın, sarımsakları ezin, tuz ve zeytinyağının yarısını ilave edin. Kızarttığınız patlıcanların içlerini karnıyarık gibi açıp bu karışımı içine doldurun. Kalan zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın. Kendi suyuyla çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Fırına da atabilirsiniz. Patlıcanları kızartmadan hepsini çiğden de hazırlayıp pişirebilirsiniz.


İmambayıldı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc92344
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2013
1,871 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg küçük boy patlıcan
Kızartmak için:
Zeytinyağ
İçi için:
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
4 adet soğan
1 baş sarmısak
4'er adet domates ve sivri biber
3 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Süslemek için:
Maydanoz

Saplarını kestiğiniz patlıcanları yıkayın ve kurulayın. Tavada zeytinyağını kızdırıp, patlıcanları dizin. Ağzını bir kapakla kapatın ve kısık ateşte hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün ve kabuklarını soyun. Daha sonra fırın tepsisine dizin. Ortalarını bir bıçakla çizin. İç malzemesi için tavaya aldığınız zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarmısağı soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ve kıyılmış sivri biberi katın. Domates, suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Tozşeker ve tuzunu katın. Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların ortasına paylaştırın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerlerini maydanozla süsleyip, soğuk olarak servis yapın.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021


İmambayıldı

aşina
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2013
Mesajlar: 32
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc93236
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2013
1,818 defa indirildi / yazdırıldı




6 minik patlıcan
3 domates
2 soğan
5 sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı şeker

Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve az yağda bütün olarak kızartın. Fazla yağını alın, bıçakla ortalarından yarıp, tepsiye dizin. Domatesleri iri dilimler halinde doğrayıp yarım ay şeklinde kesilmiş soğanla zeytinyağında 3 dakika kadar pişirin. İçine biberleri, şeker, tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Bu karışımı kızarmış patlıcanların içine paylaştırıp fırında 20 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğuk sunun.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021


İmam Bayıldı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96430
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2014
1,705 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


1 kg patlıcan
1 su bardağı zeytinyağı
4 adet iri soğan
3 adet domates
10 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
½ demet maydanoz

Patlıcanların sapları 1 cm uzun bırakılarak kesilir.
Yeşil kısımları kesilerek alınarak alacalı soyulur.
Boyuna derin bir çizik atılarak 20 dakika tuzlu suda bekletilerek acısı alınır.
Zeytinyağında kızartılarak tepsiye alınır.
Halka doğranmış soğanlar kalan zeytinyağında kızartılır.
Soğanlara kıyılmış sarımsaklar ve kabuğu soyularak küçük karelere doğranmış domatesler eklenir.
Tuz ilavesiyle biraz daha pişirildikten sonra ateşten alınır.
Patlıcanların arasına doldurulur.
Üzerine domates dilimleri ve kızarmış uzun yeşil biberler yerleştirilir
Sıcak suyu ve soğanlardan artan yağı ekledikten sonra hafif ateşte veya fırında pişirilir.
İçi hazırlarken ateşten aldıktan sonra kıyılmış maydanoz eklenebilir.


İmam bayıldı

seyehat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2014
Mesajlar: 22
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc99028
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2014
1,999 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet ince patlıcan
2 domates
3 soğan
2 sivri biber
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı şeker
1 demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber, pul biber

Öncelikle taze patlıcanı yıkayıp bıçakla dört yerinden kesin ama uçlarının kapalı kalmasına dikkat edin. Tuzlayıp 5 dakika bekletin. İç malzemesi için, bir kabın içine kıyılmış maydanozu, rendelenmiş domatesi, yarım ay doğranmış soğanı ve biberi ekleyip karıştırın. Son olarak içine baharatları ekleyin. Bu iç harcı patlıcan içlerine doldurun. Daha sonra da tencereye dizin. Hepsini bitirince üzerine bol sarımsak ve zeytinyağını gezdirin. 1 su bardağı kadar su ekleyin. Ocak üzerinde kapağı kapalı olarak 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Pişince servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin.


İmambayıldı

hünerli kız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc100348
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2014
1,705 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet küçük boy patlıcan
2 adet soğan
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet kesme şeker

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp bir kabın içine alın. Üzerine rendelenmiş domatesi, sarımsakları, maydanozu, şekeri ekleyip karıştırın. Patlıcanların içlerini kesip tencereye dizin. Bu soğanlı karışımı üzerine koyup bol yağ gezdirin ve kısık ateşte 30 dakika pişmeye bırakın. Patlıcanlar iyice pişince servis tabağına alıp iç harcını da ortalarına iyice doldurun. Soğumaya bırakıp soğuk olarak servis yapın.



İmambayıldı

sırım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2014
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc101244
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2014
1,556 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
3 soğan
5 diş sarımsak
3 domates
1 çay bardağı zeytinyağı
5 sivri biber
Tuz
Karabiber
Şeker
2 çorba kaşığı tereyağı ve maydanoz

Patlıcanları alacalı soyun. Üzerlerine hafifçe yağ süzüp fırın tepsisine dizin ve kapağını kapatmadan fırında 15 dakika patlıcanları kızartın. Bu arada bir tavada yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve yağı kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, sarımsak, kıyılmış sivri biber de ekleyip karıştırın. Baharatları, şekeri ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Fırında tencerenin içinde kızaran patlıcanların içlerini açıp bu harcı paylaştırın. Üzerine bir miktar su koyup 25 dakika daha tencereyi kapaksız olarak fırınlayın.


İmambayıldı

sote
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.08.2015
Mesajlar: 29
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc110565
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2015
1,483 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet havuç
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
5 adet sarımsak
Dereotu

Patlıcanları temizleyip ortalarından bıçakla çizikler halinde kesin, üzerine limon suyu döküp tencereye yerleştirin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, küçük küçük doğranmış domatesleri ve havucu da ilave edin. Zeytinyağını, şekeri, sarımsağı ve dereotunu kıyıp ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp hiç su koymadan kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğutun, servis tabağına alıp ikram edin.


İmam Bayıldı

önem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2017
Mesajlar: 22
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc124529
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2017
980 defa indirildi / yazdırıldı




www.miele.com.tr

6 adet patlıcan
3 adet soğan
2 adet büyük domates
6 diş sarımsak
150 gr.sıvı yağ
Yarım demet maydonoz
Tuz ve şeker

Patlıcanları boyuna aralıklı soyularak tuzlu suda 10 dk.bekletilir.Sonra yıkanarak ortalarından boyuna kesilir.3 adet soğan ince ince kıyılır. Domatesler küp şeklinde doğranır. Sarımsak ve maydonozuda doğradıktan sonra tuz ve şekeride ilave edip bütün malzemeler karıştırılır.Patlıcanların içine doldurularak üzerlerine sıvı yağ ve tuz ilave edilir. Üniversal Programda 100 derecede 20-25 dk.pişirilir.


İmam Bayıldı

çintar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc131611
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018
2,009 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg minik patlıcan
2-3 adet büyük baş soğan
2-3 diş minik doğranmış sarımsak
2-3 adet küp doğranmış domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet kesme şeker
Tuz
Zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su

Patlıcanları alacalı soyup suda 15 dakika bekletelim.Kızgın ve bol sıvı yağda çok karartmadan kızartalım ve kağıt peçetenin üzerine alalım.
Soğanı ve sarımsakları zeytin yağında 1-2 dakika kavuralım.Üzerine domatesi, salçayı, şekeri ve tuzu ilave edip domatesler hafif ölene kadar çevirelim.
İnce ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım. Harç ılıyınca karınlarını açtığımız patlıcanların içine bolca dolduralım ve yayvan bir tencereye yerleştirelim. Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirelim. Daha sonra yarım su bardağı sıcak suyu ilave edip kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 15-20 dakika pişirelim ve soğuk olarak servis yapalım.



İmam Bayıldı

anne eli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Bodrum
Kısa URL: https://ml.md/lc135167
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
879 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kemer patlıcan
2 büyük kuru soğan
3 büyük domates
7-8 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Üzerine:
Sızma zeytinyağı

Patlıcanları alacalı olarak soyun. Üzerine bıçağın ucuyla patlıcanın iki ucu arasında bir kesik atın ve tuzlu suda 10 dk. bekletin. Sudan alıp kurulayın ve kızgın sıvıyağda çevirerek kızartıp kağıt havlu üzerinde soğumaya bırakın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Domatesleri soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını ayırıp küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Maydanozu incecik doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup soğan ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve şeker serpip kavurmaya başlayın . Yumuşayınca domatesleri ekleyip kavurun. En son maydanozu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Patlıcanların kesik kısmını açarak içine soğanlı karışımı doldurun. Geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin. Bir kapta biraz su, toz şeker ve suyu karıştırıp tencereye koyun. Biraz da zeytinyağı ekleyin ve kapağını kapatıp ağır ateşte 20 dk pişirin. Ilınınca üzerine sızma zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın.



Zeytinyağlı İmam Bayıldı

adda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc140570
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019
1,029 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 kilogram patlıcan
3 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz

Öncelikle patlıcanları tamamen soyulup, ikiye bölünmeden bıçakla uzunlamasına yarılır. Diğer sebzeler hazırlanana kadar tuzlu suda bekletilir. Soğanlar piyazlık, domates, biber ve sarımsaklar küp küp doğranarak harmanlanır. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar sıkılarak içine domatesli harç doldurulup yayvan bir tencereye yerleştirilir.
Zeytinyağı, limon, su ve toz şeker ayrı bir kapta karıştırılarak sebzelerin üzerine dökülür. Kaynadıktan sonra hafif ateşte yağına inene kadar pişirilir ve soğuk olarak servis edilir.



Zeytinyağlı İmambayıldı

cTesi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Keçiören
Kısa URL: https://ml.md/lc143319
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
744 defa indirildi / yazdırıldı




1 tatlı kaşığı şeker
½ bardak zeytinyağı
½ demet kıyılmış maydanoz
3 adet orta boy soğan
3 adet domates
8 adet sivri veya çarliston biber
8 diş sarımsak
Kızartma için yeterince sıvı yağ
4 adet patlıcan

Patlıcanları alaca soyun. İçinde bolca tuz bulunan su dolu bir kaba yarım saat yatırarak acı siyah suyunun çıkmasını sağlayın.
Patlıcanlar suda yatarken soğanları piyazlık doğrayın ve ortadan ikiye bölünmüş sarımsaklarla birlikte zeytinyağında yakmadan iyice kavurun. Soğanlar ölünce içine kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak doğranmış domatesleri, ince doğranmış biberleri, kıyılmış maydanozları, şekeri katarak kavurmaya devam edin. Domatesler şekillerini kaybetmeden ve pelteleşmeden tencereyi ateşten alın, soğumaya bırakın. Tuz ve bolca karabiber koyun.
Tuzlu suda bulunan patlıcanları çıkarıp iyice yıkayın. Kızartırken yağın sıçramaması için peçete ile iyice kurulayın. Bıçak yardımı ile yukarıdan aşağıya patlıcan kalınlığının yarısına gelecek şekilde bir kesik atın. Patlıcanları rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartın. Yağını çekmemesi için bir kağıt üzerine çıkarın. Soğuduktan sonra fırınlayacağınız patlıcanları birer birer alın ve kesiği ufak bir kaşıkla iyice açarak patlıcanları kayık haline getirin. Ortası açılmış bulunan patlıcanların oyuk yerlerini soğanlı domatesli iç ile doldurun. Her biri için üzerine yarım ince dilim kabuklu domates ve ortadan bolünmüş çekirdekleri çıkarılmış yarım biber koyun.
200 dereceye ısıtılmış fırının üst katında domatesler hafif yanana kadar tutun. Fırından çıkmış soğumuş imambayıldıları bozmadan servis tabağına aktarabilir üzerine az miktarda sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Soğuk servis ediniz.



İmambayıldı

ifşa
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 09.12.2019
Mesajlar: 19
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc147305
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2019
458 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
4 adet soğan
2 adet domates
Demet maydanoz
8 diş sarmısak
Su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
2 adet kesmeşeker
Tuz
Karabiber

Patlıcanları alacalı soyun. Sap kısmının bir parmak altından başlayarak, tam ortasından dikine ve yukardan aşağıya doğru, alt kısmından da 1 parmak bırakacak şekilde, patlıcanı ayırmadan kesin. Diğer tarafını çevirip yine aynı şekilde tam ortasından, yukardan ve aşağıdan birer parmak bırakarak kesin. Dörde bölünmüş ancak uçları kesilmemiş bir patlıcan hazırlayın. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın. Soğanları piyazlık doğrayıp bir çay kaşığı tuzla hafifçe öldürecek şekilde ovun. Üzerine küp doğramış domates, ince kıyılmış maydanoz ve sarmısak katın. Karabiber ekleyin ve harmanlayın. Hazırladığınız patlıcanların kesik kısımlarına bu harçtan koyun ve tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su, yarım su bardağı zeytinyağı ve kesmeşeker ekleyin. Ocağa oturtup, önce 10 dakika harlı, sonra 20 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.


İmambayıldı

nazire abla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc147348
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2019
939 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

8 orta boy patlıcan
8 soğan
4 sivri biber
3 domates
7 diş sarımsak
2 kesme şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber

Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sarımsakları soyup dilimleyin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve tuzu ilave edip soteleyin. Sarımsak, domates, şeker ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın. Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı paylaştırın. Üzerlerine birer sivri biber ekleyin. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika (suyunu çekene kadar) pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.



İmam Bayıldı

hekim hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2020
Mesajlar: 36
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc148102
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2020
524 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 tane patlıcan
İçi için:
250 gram yağsız kıyma
1 tane soğan
3 tane yeşil biber
2 tane domates
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
Yarım kaşık biber salçası
Pulbiber
Karabiber
Tuz

Patlıcanları çizgili biçimde soyun, üçe bölün ve tuzlu su içinde bekletin. Patlıcanları gazete ile kurulayın, kızgın yağda önlü arkalı olacak biçimde kızartın. Bir tavada kıymayı kavurun, diğer malzemeleri ve soğanı ince ince doğrayıp kıymaya ekleyip kavurmaya devam edin. Belirli kıvama geldiğinde ocağın altını kapatabilirsiniz. Borcam içine aldığınız patlıcanların orta kısmına hazırladığınız iç harcı kaşık yardımı ile doldurun. MYarım yemek kaşığı salçayı sıcak su ile karıştırın ve patlıcanların üzerinde gezdirin. 180 derecelik fırında patlıcanların üstü kızarana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra patlıcanları sıcak olarak servis edebilirsiniz.



İmam Bayıldı

Alaaddin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.05.2020
Mesajlar: 22
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc150765
Gönderme Tarihi: 25.May.2020
430 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kemer patlıcan
1 demet maydanoz
Büyük boy soğan
5-6 adet sivri biber
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Geniş bir tencereye bol miktarda zeytinyağı koyup yağı ılıtıyoruz. Sivribiber, soğan, maydanozu mümkün mertebe ince ve küçük bir şekilde doğruyoruz. Patlıcanları ikiye böldükten sonra tuzlayıp iç tarafı harca gelecek şekilde tenceredeki malzemenin üzerine yüzüstü diziyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 20 dakika pişiriyoruz.
Tencerenin içini boşaltıp aynı tencerede patlıcanların dış tarafını dibi tutana kadar pişiriyoruz.
Dibi tutan patlıcanları sunum tabağına alıp üzerine soğanlı harcımızı ekleyerek servis edebilirsiniz.



İmambayıldı

tren
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc151105
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2020
470 defa indirildi / yazdırıldı




2 büyük boy soğan
4-5 adet patlıcan
2 adet yeşilbiber
3 adet domates
7 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz

Daha önce karnıyarık yaptıysanız imambayıldı tarifi size zor gelmeyecektir. Öncelikle patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın.Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın.
İç harcı için soğanları doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun.
Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.
Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin.
İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun. Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün.
Eğer su yeterli değilse domates sosu ile ya da çok az salça ile sos hazırlayın ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Not: Her patlıcanlı yemekte olduğu gibi bu yemekte de patlıcanların acısının gitmesi için tuzlu suda bekletmeyi unutmayın. İmambayıldının lezzeti için sarımsakta önemlidir.







İmambayıldı Tarifleri Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri



(75 adet İmambayıldı 2,739,160 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort