Kısa URL: https://ml.md/lc139938
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2019
1,157 defa indirildi / yazdırıldı
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı su
1 su bardağı tulum peyniri
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kasığı tereyağı
Suyu tencerede kaynatılır.
Mısır ununu ilave ederek, hamur yapılır.
Ocağın üzerinde 10 dakika yavaş yavaş karıştırarak pişirilir.
Piştikten sonra 10 dakika dinlendirilir.
Cevizle tulum peyniri eklenerek karıştırılır.
Üstüne eritilmiş tereyağı dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc164167
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2022
199 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma İnci Bozkurt - Melek Yaman
Un
Su
Tuz
Az yağ
Üzeri için:
Pekmez
Tereyağı
Ceviz
Keş
Suyu kaynatır içine birazcık yağ damlatılır. Su kaynarken tuzu atılır. Unu döküp suyla karıştırmaya devam edilir. Bu halde yarım saat ateş kısılarak kaynatılır. Hamur pişirilir.
Piştiği zaman tereyağıyla karılır. Kaşıktan ayrılan kıvama geldiğinde kaşıkla çıkarılıp tek tek tepsiye alınır.
Üzerine keş, onun üzerine ceviz, kızartılmış yağ ve pekmez karışımı dökülür.
Küçük parçalar halinde servis edilir.