Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > İncir Dolması (9 adet - 204,780 defa bakıldı)

İncir Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İncir Dolması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177936
Gönderme Tarihi: 27.May.2024
202 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı pirinç
20 kuru incir
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker

Pirinci 3 çay bardağı suyla haşlayın.
1/2 çay bardağı şekerle karıştırıp bir kenarda bekletin.
İncirlerin sap kısımlarını kesip atın.
Yumuşaması için ılık su içinde 10 dakika bekletin.
Bu sırada cevizleri iri kalacak şekilde dövün veya doğrayın.
İncirlerden birini elinize alın.
Kesmiş olduğunuz sap kısmını parmağınızla açıp içini genişletin.
Bir kısmını haşlanmış pirinçle, bir kısmını cevizle doldurun.
Geniş bir tencereye, açık kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin.
Tencereye 1 su bardağı su koyun.
Önce harlı ateşte kaynatın.
Sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine 1/2 çay bardağı şeker gezdirip 5 dakika daha pişirin, ateşten alın.
Ilık veya soğuk olarak yenebilir.
Buzdolabında 3-4 gün saklanabilir.



Kuru İncir Dolması

Aytek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88647
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2024
2,559 defa indirildi / yazdırıldı




İncir
Ceviz
Şeker
Süt

Dilediğiniz kadar incirin saplarını kesin. Kestiğiniz yerleri parmakla iterek bir oyuk açın. Tozşekerle dövülmüş ceviz ya da fındığı bu oyuklara doldurun. Bir tepsinin dibini yağlayın. İçleri doldurulmuş incirleri bu tepsiye sıralayın. İncirlerin üstünü örtünceye kadar su koyun. Tepsinin üzerini örtüp, suyunu çekinceye kadar pişirin. Bir miktar kaynar sütü incirlerin üzerinde gezdirin. Biraz daha kaynattıktan sonra ateşten alın, soğumaya bırakın.



İncir Dolması

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165841
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
200 defa indirildi / yazdırıldı




20-25 adet kuru incir
Ilık su
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için:
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
Kaymak
Antepfıstığı

İlk olarak kuru incirlerimizi bir kap içerisine alalım ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyelim. Ardından incirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin. Yumuşayan incirlerimizin suyunu süzelim. Sonra incirlerin üst kısımlarını bıçak ile keselim ve kestiğimiz kısımdan içerisine parmağımızla bastıralım. Çevirerek içinin çukurlaşmasını sağlayalım. Cevizlerimizi bıçak yardımı ile iri parçalar halinde doğrayalım ve incirlerimizin içlerini çay kaşığı yardımı ile cevizle dolduralım. Doldurmuş olduğumuz incirleri sık bir şekilde tencereye dizelim. Şerbeti için bir kase içerisinde su ve şerbetimizi karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız bu şerbeti incir dolmalarımızın üzerine gezdirelim. Sıvı yağımızı da üzerlerine gezdirerek tenceremizi ocağa alalım, kapağını kapatalım. İncir dolmalarımızı kaynayana kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.04.2024


İncir Dolması

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163053
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2022
253 defa indirildi / yazdırıldı




Rafet İnce

5 adet büyük boy incir
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Üzeri için:
Kavrulmuş susam

İncirlerin içini çıkarıp, her birinin içine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Ayrı bir yerde ceviz, fındık, kuru üzüm ile incirden çıkan içi harmanlayıp incirlerin içlerine yerleştirin. Dışlarını susama bulayıp servis yapın.



İncir Dolması

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc121572
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2016
2,247 defa indirildi / yazdırıldı




15 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
1 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
Kaymak
Toz fıstık

Bir tencereye incirler alınır, üzerine sıcak su konur, 5 dakika kadar kaynatılıp, ocağın altı kapatılır, yumuşayıncaya kadar bekletilir.
Ceviz ve toz şeker karıştırılır, incirler sap kısmından kesilir, içleri parmakla oyulur, içi ceviz ve şeker karışımı ile doldurulur, ağzı büzüştürülerek tencereye dizilir.
Bütün incir dolmaları tamamlanınca, bir kapta kaynatmadan şeker suda eritilerek incirlerin üzerine dökülür, tencere ateşe konarak yaklaşık 20 dakika kaynatılır.
İncirler servis tabağına alınır, soğutularak kaymak ve toz fıstıkla süslenerek servis yapılır.



Kuru İncir Dolması

deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc120029
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2016
1,828 defa indirildi / yazdırıldı




20 adet kuru incir
yeterince Ceviz (iri dövülmüş)
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Kaymak

İncirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin. Sonra üst kısımlarını içlerini dövülmüş ceviz ile doldurun. Doldurmuş olduğunuz incirleri tencereye dizerek üzerine 1 su bardağı şekerli suyu ve tereyağını eritip gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kaymak veya cevizle birlikte servis edebilirsiniz.



İncir Dolması

ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc114448
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016
1,535 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr kuru incir
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt

İncirleri yıkayıp, 15-20 dk. ılık suda bekletin. (Saplarını kesmeyin.) Sudan çıkarıp kurulayın ve alt tarafından parmağınızla içli köfte oyar gibi delik açın, bu sırada incirin parçalanmamasına özen gösterin.
½ çay kaşığı tarçın ile karıştırdığınız cevizden bir miktar alıp incirin içine doldurun ve yuvarlayarak kapatın.
Saplar üste gelecek şekilde, yayvan bir tencereye dizin.
Üzerine süt ve su gezdirin, orta ateşte 15-20 dk. kaynatın. Soğuyunca servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbeti üzerine gezdirin.

Not: İsteğinize bağlı olarak kaymak ile de servis edebilirsiniz, çok yakışıyor. Süt kullanmayıp yalnızca su ile de yapabilirsiniz.



İncir Dolması

jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
Kısa URL: https://ml.md/lc17618
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2007
2,808 defa indirildi / yazdırıldı




15 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz
2 adet karanfil
2 kaşık kaymak
Şerbeti İçin;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
bir kaç damla limon

Yıkanmış kuru incirler tencereye konur, üzerine şeker, su ve limon suyu eklenir, yumuşayana kadar pişirilir, ılıyınca ceviz, kaymak, dövülmüş karanfil karışımı içine doldurulur.


ML® İncir Uyutması için tıklayın

ML® İncir Uyutması (görsel)


İncir Dolması

FüsunAğaoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2007
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc17409
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2007
2,514 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet incir,
4 adet karanfil,
120 gr. ceviz.
Şerbeti için:
1 su bardağı su,
1 su bardağı şeker,
yarım limon

İncirleri suda ıslatıp, 3 saat kadar bekletin. incirler yumuşadığında bıçak yardımıyla uç kısımlarını kesin. Ortalarını bıçakla kesip, parmağınız yardımıyla içlerini açın. Cevizleri robotta çekin veya havanda dövün.
İncirlerin ortalarına dövülmüş cevizleri bastırarak doldurun. Hazırladığınız incir dolmalarını yüksek kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su, şeker ve ikiye bölünmüş yarım limonu kısa bir süre birlikte kaynatın. Şerbeti, tepsideki incir dolmalarının üzerine dökün. Karanfilleri de tepsiye aldıktan sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuttuktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.04.2024






İncir Dolması Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(9 adet İncir Dolması 204,780 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort