|
İncir Dolması |
|
jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17618
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2007
2,808 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz
2 adet karanfil
2 kaşık kaymak
Şerbeti İçin;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
bir kaç damla limon
Yıkanmış kuru incirler tencereye konur, üzerine şeker, su ve limon suyu eklenir, yumuşayana kadar pişirilir, ılıyınca ceviz, kaymak, dövülmüş karanfil karışımı içine doldurulur.
ML® İncir Uyutması için tıklayın
ML® İncir Uyutması (görsel)
|
Kuru İncir Dolması |
|
Aytek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2013
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88647
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2024
2,559 defa indirildi / yazdırıldı
|
İncir
Ceviz
Şeker
Süt
Dilediğiniz kadar incirin saplarını kesin. Kestiğiniz yerleri parmakla iterek bir oyuk açın. Tozşekerle dövülmüş ceviz ya da fındığı bu oyuklara doldurun. Bir tepsinin dibini yağlayın. İçleri doldurulmuş incirleri bu tepsiye sıralayın. İncirlerin üstünü örtünceye kadar su koyun. Tepsinin üzerini örtüp, suyunu çekinceye kadar pişirin. Bir miktar kaynar sütü incirlerin üzerinde gezdirin. Biraz daha kaynattıktan sonra ateşten alın, soğumaya bırakın.
|
İncir Dolması |
|
FüsunAğaoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17409
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2007
2,514 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet incir,
4 adet karanfil,
120 gr. ceviz.
Şerbeti için:
1 su bardağı su,
1 su bardağı şeker,
yarım limon
İncirleri suda ıslatıp, 3 saat kadar bekletin. incirler yumuşadığında bıçak yardımıyla uç kısımlarını kesin. Ortalarını bıçakla kesip, parmağınız yardımıyla içlerini açın. Cevizleri robotta çekin veya havanda dövün.
İncirlerin ortalarına dövülmüş cevizleri bastırarak doldurun. Hazırladığınız incir dolmalarını yüksek kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su, şeker ve ikiye bölünmüş yarım limonu kısa bir süre birlikte kaynatın. Şerbeti, tepsideki incir dolmalarının üzerine dökün. Karanfilleri de tepsiye aldıktan sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuttuktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.04.2024
|
İncir Dolması |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc121572
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2016
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
1 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
Kaymak
Toz fıstık
Bir tencereye incirler alınır, üzerine sıcak su konur, 5 dakika kadar kaynatılıp, ocağın altı kapatılır, yumuşayıncaya kadar bekletilir.
Ceviz ve toz şeker karıştırılır, incirler sap kısmından kesilir, içleri parmakla oyulur, içi ceviz ve şeker karışımı ile doldurulur, ağzı büzüştürülerek tencereye dizilir.
Bütün incir dolmaları tamamlanınca, bir kapta kaynatmadan şeker suda eritilerek incirlerin üzerine dökülür, tencere ateşe konarak yaklaşık 20 dakika kaynatılır.
İncirler servis tabağına alınır, soğutularak kaymak ve toz fıstıkla süslenerek servis yapılır.
|
Kuru İncir Dolması |
|
deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120029
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2016
1,828 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet kuru incir
yeterince Ceviz (iri dövülmüş)
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Kaymak
İncirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin. Sonra üst kısımlarını içlerini dövülmüş ceviz ile doldurun. Doldurmuş olduğunuz incirleri tencereye dizerek üzerine 1 su bardağı şekerli suyu ve tereyağını eritip gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kaymak veya cevizle birlikte servis edebilirsiniz.
|
İncir Dolması |
|
ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc114448
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016
1,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr kuru incir
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
İncirleri yıkayıp, 15-20 dk. ılık suda bekletin. (Saplarını kesmeyin.) Sudan çıkarıp kurulayın ve alt tarafından parmağınızla içli köfte oyar gibi delik açın, bu sırada incirin parçalanmamasına özen gösterin.
½ çay kaşığı tarçın ile karıştırdığınız cevizden bir miktar alıp incirin içine doldurun ve yuvarlayarak kapatın.
Saplar üste gelecek şekilde, yayvan bir tencereye dizin.
Üzerine süt ve su gezdirin, orta ateşte 15-20 dk. kaynatın. Soğuyunca servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbeti üzerine gezdirin.
Not: İsteğinize bağlı olarak kaymak ile de servis edebilirsiniz, çok yakışıyor. Süt kullanmayıp yalnızca su ile de yapabilirsiniz.
|
İncir Dolması |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163053
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2022
253 defa indirildi / yazdırıldı
|
Rafet İnce
5 adet büyük boy incir
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Üzeri için:
Kavrulmuş susam
İncirlerin içini çıkarıp, her birinin içine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Ayrı bir yerde ceviz, fındık, kuru üzüm ile incirden çıkan içi harmanlayıp incirlerin içlerine yerleştirin. Dışlarını susama bulayıp servis yapın.
|
İncir Dolması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177936
Gönderme Tarihi: 27.May.2024
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
20 kuru incir
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
Pirinci 3 çay bardağı suyla haşlayın.
1/2 çay bardağı şekerle karıştırıp bir kenarda bekletin.
İncirlerin sap kısımlarını kesip atın.
Yumuşaması için ılık su içinde 10 dakika bekletin.
Bu sırada cevizleri iri kalacak şekilde dövün veya doğrayın.
İncirlerden birini elinize alın.
Kesmiş olduğunuz sap kısmını parmağınızla açıp içini genişletin.
Bir kısmını haşlanmış pirinçle, bir kısmını cevizle doldurun.
Geniş bir tencereye, açık kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin.
Tencereye 1 su bardağı su koyun.
Önce harlı ateşte kaynatın.
Sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine 1/2 çay bardağı şeker gezdirip 5 dakika daha pişirin, ateşten alın.
Ilık veya soğuk olarak yenebilir.
Buzdolabında 3-4 gün saklanabilir.
|
İncir Dolması |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165841
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
200 defa indirildi / yazdırıldı
|
20-25 adet kuru incir
Ilık su
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için:
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
Kaymak
Antepfıstığı
İlk olarak kuru incirlerimizi bir kap içerisine alalım ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyelim. Ardından incirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin. Yumuşayan incirlerimizin suyunu süzelim. Sonra incirlerin üst kısımlarını bıçak ile keselim ve kestiğimiz kısımdan içerisine parmağımızla bastıralım. Çevirerek içinin çukurlaşmasını sağlayalım. Cevizlerimizi bıçak yardımı ile iri parçalar halinde doğrayalım ve incirlerimizin içlerini çay kaşığı yardımı ile cevizle dolduralım. Doldurmuş olduğumuz incirleri sık bir şekilde tencereye dizelim. Şerbeti için bir kase içerisinde su ve şerbetimizi karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız bu şerbeti incir dolmalarımızın üzerine gezdirelim. Sıvı yağımızı da üzerlerine gezdirerek tenceremizi ocağa alalım, kapağını kapatalım. İncir dolmalarımızı kaynayana kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.04.2024
|
|