|
İncir Dondurması (Bartın) |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1739 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146500
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2019
507 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bartın Valiliği
500 g Kuru İncir
1000 g Manda Sütü (tarifin aslı manda sütüdür ancak inek sütü de kullanılabilir)
2000 g Su
200 g Şeker
50 g Tereyağı
Bir tencereye tereyağını koyup eritiniz, küp küp doğradığınız İncirleri ekleyip kavurunuz. Ayrı bir tencerede manda sütü ve şekeri karıştırarak kaynatınız, sütün yoğun bir kıvama gelmesi için kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediniz. İncirleri ekleyip, elektrikli mikserle karıştırınız. Üzerine tülbent ve onun üzerine kapağını koyarak mayalanması için bekletiniz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra buzdolabında soğutarak servis ediniz.

|
İncir Dondurması (Bartın) |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116318
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2016
2,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Yarım kg kuru incir
1 lt süt
Su
İncirler küçük küçük doğranıp, yıkanıp bir tencereye alınır. İncirin üstüne çıkacak kadar su koyulur ve pişirilir. İncir ballaşana kadar (suyunu çekene kadar) pişirilir. Pişen incirler tabakların ortasına koyulur. Soğuk süt incirin üstüne geçmeyecek kadar boşaltılır. Tabaktaki incirler ağır ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamını alıncaya kadar incirler pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

|
|