Kısa URL: https://ml.md/lc36403
Gönderme Tarihi: 13.May.2009
3,079 defa indirildi / yazdırıldı
8 kişilik
1 paket margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı süt
Kabartma tozu
Vanilya
1 yumurta sarısı (akı üzerine)
Alabildiğince un
Üzerine:
15-16 adet kuru incir
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
3-4 dövülmüş karanfil
1 çorba kaşığı tahin
İncirleri 2-3 saat sıcak suda ıslatın. Başlarını koparıp, robotta çekin. Süt, ceviz, dövülmüş karanfil ve tahin ilave edin. Hamur için margarin ile pudra şekerini yumuşatın. Diğer malzemeler ve alabildiğince unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurun 2/3'ünü yağlanmış bir tart kabına yayın. Üzerine incirli karışımı yayın. Ayırdığınız hamura bir avuç un ilave edip, merdane ile açarak hamurdan şeritler kesin. Bu şeriüerle turtanın üzerini süs-eyin. Yumurta akını şeritlerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc68569
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2011
3,767 defa indirildi / yazdırıldı
9 adet büyük boy incir
2 su bardağı un
10 çorba kaşığı tereyağı
7 çorba kaşığı soğuk su
2 çorba kaşığı un
10-15 adet vişne
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Bir tutam tuz
Elenmiş un, tuz ve sekiz çorba kaşığı soğuk tereyağını blenderdan geçirin. Su ekleyip karıştırın ve yoğurun. Üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. İri doğranmış incir, un, vişne ve toz şekeri karıştırın. Cevizi katın. Hamuru ikiye bölüp unlanmış zeminde açın. Birinci parçayı tart kalıbına yerleştirin. Üzerine incirli karışımı dökün. Kalan tereyağını küçük parçalara ayırıp incirlerin üzerine serpiştirin. İkinci hamuru kapatıp çatalla delin. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Fotoğraf "bahçıvan teyze" tarafından gönderildi. 30.07.2014