|
|
İrmik Pastası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc9811
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
3,294 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı tozşeker
1 kg. süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Süslemek için:
Yarım su bardağı dövülmüş fındık içi
Sütü, irmiği, tozşekeri ve margarini tencereye alın. Orta hararetli ateşte, tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ateşten indirin. Karışımın yarısını cam veya porselen bir kaba boşaltın. Kabın her yerine eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Karışımın kalan yarısını da bisküvilerin üzerine dökün. Islak bir spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleştirin. Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyun, 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerine dövülmüş fındık serpin. Arzu ettiğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf "karadem" tarafından gönderildi. 12.06.2017
|
İrmik Pastası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161561
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2021
481 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 litre süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
2 paket vanilya
Sos için:
1 çay bardağı frambuaz
10 adet kayısı
15 adet çilek
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı su
Süt, irmik, tozşeker ve vanilyayı tavaya alıp, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Servis yapacağınız büyüklükte cam kapları ıslatıp, içlerine irmik pastasını yerleştirin. Soğuyana dek dinlendirin. Sos için frambuaz, kabukları temizlenip dilimlenmiş kayısı, çilek, nişasta pudra şekeri ve suyu tavaya alın. Hafif koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Tatlıları servis tabaklarına ters çevirip çıkarın. Üzerlerine sos gezdirip servis yapın.
|
|
İrmik Pastası Tarifleri Pandispanya Tarifleri
|
|