|
İrmik |
|
yedek
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2009
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc38027
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2009
1,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrmik, glüten bakımından zengin olan sert buğdayın orta kısmından yapılır. Fransa, ve İtalya gibi sıcak, ve kuru iklimli Ülkelerin buğdayları irmik yapılmasında özellikle elverişli olmaktadır. Taneler kaba zerreler halinde fazla ezilmeden parçalara ayrılır. İrmik, helva, çorba, puddink vs. yapılmasında kullanılır.
|
İrmik |
|
reyyan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2009
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40239
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2009
1,557 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrmik durum buğdayının öğütülüp elenmesiyle elde edilen bir besin maddesidir. İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir.
Tahıl tanelerinin özellikle sert buğday tanelerinin ıslatılıp kurutulduktan sonra öğütülmesiyle elde edilen az çok iri taneli un. Kabuklu (esmer) ve kabuksuz (beyaz) irmik olarak iki çeşidi vardır.
Glütence (unun nişastası alınmış hali) zengin, besleyici ve hafif olan irmik, çorba, tatlı yapımında kullanılır. Bazı ülkelerde kuskus yapmaya yarar. Mısır irmiğinden polenta (koyu bulamaç şeklinde bir yiyecek) yapılır.
|
İrmik |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178549
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2024
142 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrmik, bir buğday türevidir.
Sert nitelikteki durum buğdayının öğütülüp elenmesiyle, 100 ila 150 mikrometre arası büyüklüğe sahip, sarı, parlak ve yuvarlak olmayan bir forma sahip irmik elde edilir.
Kalburabastıdan şambaliye, ismini verdiği irmik helvasından peynir tatlısına kadar birçok tatlının tarifinde karşımıza çıkar.
|
|